El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

4 restaurants de la Costa Brava que són espectaculars: els millors plats de la zona

“Fa molta calor” és la frase més repetida aquestes últimes setmanes. La calor i el sol no s'aturen i necessitem refugiar-nos en llocs frescos com la muntanya o a la platja. Si no volem gastar en aire condicionat i preferim posar els diners en un bon menjar, les guinguetes i els restaurants de la Costa Brava són la millor opció.

Els Pescadors: el millor peix i marisc de Llançà

Llançà és una petita població de l’Alt Empordà, situada entre el Cap de Creus i la serra de l’Albera, que enamora per les seves platges i la seva gent, però també per la seva gastronomia. En aquest sentit, i ara que ja ha començat la temporada estival, decideixo apropar-me, com qui no vol la cosa, a aquest antic poble de pescadors per visitar el restaurant Els Pescadors, tota una institució a Llançà, però també a la Costa Brava, que convé visitar regularment.

Una llagosta mudant la pell / Foto: Víctor Antich

Per situar-nos: quan corrien els anys setanta, l’Anna Maria Punset i el Lluís Fernàndez van decidir fer-se càrrec de l’antiga taverna de pescadors del port de Llançà, on oferien les millors menges marineres del poble; però, com molts negocis familiars, no és fins que s’incorporen al negoci els seus fills Lluís i Mari Àngels que la cosa no agafa una altra dimensió i Els Pescadors es posiciona entre els millors restaurants de la Costa Brava i es converteix, com he dit, en tot un referent de la cuina empordanesa, que és eminentment marinera. El Lluís va aprendre l’ofici del seu pare, així i tot, va perfeccionar-lo fent estades a diferents cuines de prestigi, com El Celler de Can Roca, l'ABaC o l’Akelarre, entre d’altres.

Margarita: un restaurant de Calella de Palafrugell a primera línia de mar

Calella de Palafrugell és, probablement, un dels destins més encantadors de la Costa Brava i que compta, a més, amb meravelloses propostes gastronòmiques. Entre tota l'àmplia varietat d'ofertes suculentes per entaular-te, en destaca una a primera línia de mar que farà desfer-te de plaer. Es tracta del restaurant Margarita, un establiment al bell mig del passeig del poble, a tocar de les onades i de l'agradable brisa marina.

Garbí: un luxe gastronòmic de cinc estrelles

És el migdia, i després d’un bany a la fantàstica piscina d’aigua marina ens entaulem a la terrassa del restaurant Garbí, des d’on veiem la platja de Sant Pol. La seva especialitat són els arrossos, tot i això, potser per la calor que diuen que fa perdre la gana, escollim una amanida de llagostins, alvocat i vinagreta de gingebre i taronja, que resulta molt refrescant. Fem unes copes de vi blanc del Penedès i aconsellat pel cap de sala, demanem el peix del dia, un pagre cuinat a la brasa, molt saborós i que em recorda el déntol o el pagell. Entro a la cuina a saludar el xef David Cortijo i aprofito per fer-ho també al José Pulido, xef executiu de l’Hostal de la Gavina. Tanquem el dinar amb un milfulles caramel·litzat amb recuit de drap i espuma de toffee.

Clara: un bastió culinari top a Begur

Begur, un altre bastió del trinomi vistes-encant-gastronomia, es gaudeix al restaurant Clara des del 2022. I els responsables, en són un altre trio: en Fran Llobet als fogons, l'Àlex Ruiz a la sala i l'Aníbal Santiveri. Al Clara han aconseguit encapsular en els seus plats suculents i el servei informal tota l'atmosfera que hom recorda d'un dia fantàstic d'estiu: diversió, temps que s'escorre, la fresca colant-se al jardí i molts altres moments, perquè menjar aquí és fer que el rellotge pari de córrer. Aquest oasi en ple Begur es troba als baixos de l'Hotel Aiguaclara i el nom és una picada d'ullet tant a la ubicació com un homenatge a la propietat de l'hotel, que tant els va ajudar en els seus inicis.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!