Poques coses més boniques hi ha que el fet de fer realitat els somnis dels teus avis. En aquest cas, Joan Casas (avi) i Marc Martínez (net) protagonitzen una història molt tendre, romàntica i dolça que es va traslladar d'una conversa i simples paraules a una realitat gastronòmica consolidada a la ciutat de Barcelona. Una excel·lent notícia per als nostres paladars. Es tracta d'un projecte únic i molt viu que va néixer i es consolida amb la força d’una herència i amb la frescor d’una mirada nova.

Rooster & Bubbles: convertir la passió dels avis en una realitat deliciosa

Parlem del restaurant Rooster & Bubbles, la proposta de Marc Martínez, net de Joan Casas, pioner a popularitzar el pollastre a l’ast a Barcelona durant els anys seixanta. Si aleshores la família va revolucionar els costums culinaris de la ciutat amb la mítica rostisseria Kikiriki, avui la tercera generació recupera aquell esperit festiu i l’actualitza amb un concepte contemporani, on el rostit lent continua sent el protagonista, però acompanyat d'actors secundaris de qualitat altíssima que maregen el comensal a l'hora d'escollir entre plats de tant nivell.

Unes patates braves molt i molt bones / Foto: Jordi Tubella

L’ànima de Rooster & Bubbles parteix de la màquina de rostir, que actua com a eix d’una cuina senzilla, però saborosa. “No ens volem complicar; l'important és el producte i fer-ho bé”, m'explica en Marc. Aquí no només s’honora el pollastre a l’ast, sinó que s’amplia l’oferta a carns com el porc, el xai, l’ànec o fins i tot el garrí en temporades assenyalades, a més d’opcions vegetals com la carabassa de violí. La proposta es presenta en formats versàtils: al plat, en entrepà o en amanida, sempre amb el mateix compromís de qualitat i preus assequibles que la família considera irrenunciables.

Les croquetes de Rooster & Bubbles són per emmarcar / Foto: Jordi Tubella

L’experiència gastronòmica es completa amb una selecció de guisats de temporada, que recuperen l’esperit del xup-xup tradicional, i amb un maridatge pensat per celebrar. El cava, que ja va ser símbol de la primera aventura familiar, torna amb força: sis referències a la carta, dues d’elles a copes, totes en versió Brut Nature, fidel a la filosofia de frescor i equilibri. L’interiorisme, a càrrec de Trenchs Studio, reforça aquesta idea de celebració propera, pensada per compartir.

El restaurant Rooster & Bubbles és la proposta de Marc Martínez, net de Joan Casas, pioner a popularitzar el pollastre a l’ast a Barcelona durant els anys seixanta

Si fas una ruta de macarrons per Barcelona, aquests són de parada obligatòria / Foto: Jordi Tubella

L'origen és al seu avi, sí. I pren forma i realitat el 2021, també. No obstant això, quatre anys després la premissa és la mateixa: “Fem una cuina amb sentit comú en la qual el comensal s'ha de trobar còmode a través d'un servei agradable”, matisa el propietari. Recalca que no són un lloc impostat i que l'impressionant disseny reflecteix simplement la naturalitat que volen transmetre. En Marc, que s'allunya de l'etiqueta de restaurant gastronòmic, em comenta amb emoció als ulls tota la història familiar i deixa clar que “som d’aquí i volem oferir una proposta atractiva per a la gent d’aquí, de Barcelona. Ha sigut un encert, aquests primers mesos han anat molt bé. Hem treballat més del que m’esperava”, reconeix. Amb un tiquet mitjà de 25 €, serveixen de dilluns a diumenge cada dia. Sense menú del dia, i amb més guisadets respecte a l’original del Born, tenen la fórmula perfecta: preu ben acotat, bona proposta i ubicació encertada.

Xai a l'ast amb patates i allioli / Foto: Jordi Tubella

Amb locals a Pla de Palau (Born) i a l’Eixample, Rooster & Bubbles s’ha consolidat com un espai de cuina popular renovada i autènticament barcelonina. I al setembre, coincidint amb les festes de la Mercè, ofereixen el menú especial “Llum, foc & bubbles”, un recorregut pels clàssics de la casa —com les croquetes, els macarrons a la cardenal o l’imprescindible pollastre a l’ast— per 30 €, amb l’opció d’un maridatge d’escumosos per 15 €. Una invitació a celebrar la tradició amb un aire nou.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!