Ja no es pot afirmar que a Barcelona no hi ha propostes de lliurament a domicili o per emportar per a arrossos i paelles que siguin de qualitat. Amb Al Grano, l'alter ego en forma de gra d'arròs suculent del restaurant Telefèric, aquest somni és possible. La dificultat que comporta quadrar la cocció del gra d'arròs és probablement el que a molts projectes de delivery els ha tirat enrere, però no a l'equip de cuina de Telefèric: després d'un exhaustiu procés de recerca van aconseguir trobar un mètode que, juntament amb un packaging desenvolupat per la marca, garantís una experiència arrossera de nivell més enllà de les portes del restaurant. D'aquesta manera, Al Grano ofereix una extensa carta d'arrossos que arriben a casa del comensal al punt òptim de cocció.
Al Grano: arrossos a casa sense malmetre'n el gust ni el nivell
Com en qualsevol bon arròs o paella com cal, l'arròs és l'element clau. Al Grano opta per l'arròs bomba del Delta DOP perquè el seu gra no només és d'altíssima qualitat sinó que absorbeix el líquid de manera controlada. L'enfocament dels seus arrossos és d'estil mariner català, de fumet saborós i resultat final intens per a la vista i el paladar. A la cuina arriba també la matèria primera de proveïdors locals seleccionats, com la carn de Banyoles o el peix de llotja per donar forma a creatius arrossos que van des de la tradicional paella de marisc als mar i muntanya més suculents i originals, com el de magret d'ànec amb foie i compota de poma.

10 arrossos sublims: amb quin et quedes?
La carta la firma Aziza El Bachiri, xef del restaurant Telefèric. "Les paelles i arrossos em fascinen", explica El Bachiri, "perquè reuneixen producte, tècnica i perícia i són un plat molt exigent que gaudeixo molt creant i elaborant". Aquesta passió arrossera es mostra a la carta d'Al Grano, amb una atractiva oferta de 10 arrossos entre els quals destaquen el de costella glacejada, pebrots del Padró i llima; el de conill a l'all amb estragó, pak choi i papada de porc; el de carpaccio de pop amb kale fregit i oli especiat picant o una proposta vegetal molt suggeridora, el de carxofes amb albergínia fumada i cremós de burrata. Sense oblidar els clàssics, com l'arròs del senyoret, l'arròs negre (amb calamarsets, gamba vermella i allioli de romaní) o la fideuà marinera.
Com és ben sabut, si l'arròs és important, no ho és menys el brou del qual es nodreix i en recull bona part del sabor. Per això, a Al Grano el consenten, elaborant tots els vins a la cuina. El fumet és el resultat d'una cocció lenta de peix de roca i caps de gamba; el de carn s'elabora amb peus de porc desossat, ossos de pernil i de pollastre coent-se durant 24 hores perquè deixin anar col·lagen i aportin sabor i textura, i el de verdures conté cigrons, pastanaga, porro, patata, ceba i romaní. Després d'una cocció de 18 h, es redueix el brou per intensificar el sabor. El Bachiri resumeix molt bé l'excel·lència que mou Al Grano: l'arròs és un plat que dona molta llibertat. Si l'arròs és bo, els fons ben elaborats i es treballa amb bon producte, és impossible crear sense encertar.

El secret d'Al Grano, vist que l'arròs i el brou es cuiden a l'extrem, és que arriba a casa en la cocció perfecta, llest per gaudir i compartir amb amics i família del plat social per antonomàsia de la nostra gastronomia. El packaging és el responsable, testejat i dissenyat perquè a més de ser còmode i pràctic de transportar, la calor residual finalitzi la cocció sense que el gra es passi: l'arròs es lliura a la mateixa paella d'acer on s'ha cuinat a Al Grano. Aquesta paella es pot retornar al restaurant Telefèric, aconseguint un abonament de 2 €, però si el client se la vol quedar, el embalatge conté instruccions sobre com netejar l'utensili perquè es conservi millor.
La comoditat també és en el format: es pot demanar per a una persona o per a dues i en qualsevol de les dues opcions, les racions generoses estan assegurades. Des dels 30 cm (i 100 g d'arròs) de la paella individual als 36 cm i 200 g d'arròs de la creada per compartir entre dues. Pel que fa als preus, les opcions més senzilles i individuals s'ofereixen des de 22,50 € als 38 € de l'arròs de llamàntol, i de 42,50 € a 73,50 € en el cas de paelles i arrossos per a dues persones.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!