Quan penses que una paella és una paella, i que no hi ha més manera de gaudir l'arròs a l'estil mediterrani, t'equivoques de ple. Perquè, sorpresa, sí que hi ha una altra forma de menjar-lo i assaborir-lo, que és els arrossos a 'la llauna'. Pim-pam, truc-truc, que és el lema de la casa, l'art de màgia operat per Tibu-Ron Group, els arrossos es reinventen per a la vista i el paladar. Són uns arrossos de campionat. I no és pas poca cosa.

Taberna Tibu-Ron: arrossos que desfan mirades i paladars

El restaurant Taberna Tibu-Ron és l'espai on podràs gaudir d'aquests excel·lents plats, a segona línia de mar i en una població com la de Castelldefels, ara mateix esborrada del mapa pels esquís i la muntanya. És per això que la tranquil·litat i la platja són el millor acompanyant per visitar aquest establiment en un dinar al sol i amb la brisa marina de rerefons.

De fet, no es tracta de cap quiosquet o guingueta, res de beach club, res de restaurant de platja. Aquí, a Tibu-Ron Group s'explora una altra essència, una altra gastronomia. La de les tavernes, amb una volta de rosca contemporània. Aquest local que combina, doncs, una inspiració de taverna, barreja també estil industrial i de ranxo, i s'hi respira un bon rotllo constant. El mateix et topes aquí amb famílies que amb grups d'amics, dinars d'empreses o cites de dos. Hi ha per a tots els gustos, totes les edats i totes les ocasions.

No és un restaurant de platja; l'essència que transpira és d'una gastronomia diferent, la d'una taverna amb toc contemporani

Taberna Tibu-Ron, en l'àmbit gastronòmic, són uns arrossos a la llauna de campionat el secret del qual està en la tècnica de fornejar-lo com a últim pas i que dona a la recepta un sabor i textura aurífics. Una altra història. Aquí el xef (i el comensal) s'ho passen d'allò més bé innovant (i tastant) les combinacions que poden anar variant segons indiqui el mercat (hi ha proposta fixa i d'altres que varien cada setmana). El mateix hi ha una 'llauna' de marisc (amb zamburinyes, gambes, cloïsses i musclo) per llepar-se els dits que un arròs sorprenent amb coca del Casar, secret ibèric i bolets, o una altra 'llauna' addictiva de costella, ceps i pop. Gens malament, de debò.

Restaurant Taberna Foto Jordi Tubella (2)
L'arròs del restaurant Taberna / Foto: Jordi Tubella

També hi ha uns entrepans d'autor que treuen el singlot. A més a més d'una carta de temporada, cada setmana hi ha una recepta nova. A això, s'hi sumen tapes i platerets per compartir (o no). No hi falten els hits de tota la vida com les patates braves, l'ensalada russa, taules de pernil o embotits tallats al moment, croquetes, o marisc. Tot fresc, tot casolà i preparat al moment. A l'ordre del dia, en la categoria de platerets, hi ha carn com Déu mana (compte amb el cachopo de pernil ibèric i formatge Idiazábal, o l'entranya rostida); peix noble com el turbot rostit que et deixarà boig d'amor.

Restaurant Taberna Foto Jordi Tubella (1)
Un exquisit coulant de xocolata de postres al Taberna / Foto: Jordi Tubella

Una àmplia carta de vins a copes i de cerveses, una altra gran protagonista de la casa, amb un espectacular tirador que mana a la barra i fins a 13 tipus de cerveses diferents en carta. Tot això i més són també bons motius per reservar taula a Taberna Tibu-Ron. Un local que s'explica, però sobretot se'n gaudeix.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!