Sempre penso que és una llàstima el fet que no hi hagi més restaurants grecs a casa nostra. Itàlia ha triomfat amb pizzes de tot tipus, entrepans i pastes, i la ciutat de Barcelona té grans llocs on fer girar la forquilla sobre uns bons espaguetis i, fins i tot, on llepar un gelat d’òptima qualitat. Ara bé, pel que fa al nostre filohel·lenisme, encara ens queda molt per millorar, i podem començar per fer el primer pas al Mula Bar.

Mula Bar: aromes grecs al barri d'Hostafrancs

El Mula Bar ocupa el lloc de l’històric Petit Pau, del cuiner Pau Gascó (ara al Follia, a Sant Joan Despí), a tocar del Parc de l’Espanya Industrial del barri de Sants, conserva la seva terrassa i afegeix la barra, on també s’hi pot menjar. S’identifica com un bar de vins i dedica bona part de la carta al vi grec, tot i que les varietats catalanes i espanyoles també tenen una representació notable. Aquell dia triem Lirondo 2024, un verdejo molt especial, d’Isaac Cantalapiedra, refrescant, de bona acidesa i lleugerament salí, característiques que engalzaran perfectament amb els plats que vindrien darrere.

Revithada de marisc / Foto: Rosa Molinero Trias

Vam començar pel verat fumat, amb puré de fonoll i amanida fresca, també de fonoll, amb uns daus de tomàquet. Tot el que es podria esperar d’aquest plat i encara una mica més (sempre és aquell ‘una mica més’ que ens donen que fa que cada mos sigui bo): frescor, salinitat, un toc fumat que no emmascara el peix i l’aroma purament mediterrani del fonoll en dues elaboracions.

Conill a la llimona i herbes sobre puré de patata / Foto: Rosa Molinero Trias

L’excusa d’un vespre un pèl més fresc gràcies a una sonora tempesta d’estiu fa que apostem per un guisat de llegums: la revithada és una delícia de canana i cigrons que seria un calc d'allò que fa ma mare si no fos pel grapat d’anet que perfuma amb encert el plat. La canana, d’un gust més potent, dona gust a uns cigrons que es fonen i que, definitivament, demanaria malgrat que a fora s'estigués fonent el cel.

Corball amb orzo / Foto: Rosa Molinero Trias

L’orzo és una pasta italiana que a Grècia fan anar millor que al país veí. En tenim una mostra genial a l’orzo amb gambes del Margarit, l’altre restaurant grec meravellós que tenim a la ciutat, i també en aquest corball amb orzo del Mula Bar, on la llimona posa una nota refrescant que contrasta amb la untuositat del peix.

Revani amb gelat de iogurt grec / Foto: Rosa Molinero Trias

Malgrat que Espanya era coneguda per ser terra de conills (se sol dir que ‘Hispania’ vol dir ben bé això), en tot l’arc mediterrani se’n menja, i Grècia no n’és una excepció. Al Mula Bar presenten el conill marinat amb llimona i herbes, guisat, i sobre un puré fi de patata. Les fulles de menta fresca acompanyen molt bé al conjunt amb una alenada balsàmica que ens condueix fins a les postres: un tall de revani, un pa de pessic grec a base de semolina, acompanyat de gelat de iogurt grec, com tothom esperava.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!