He volgut mostrar-vos una forma ben bona de menjar verdura. Clar, amb verdura que no és ecològica també es pot fer... però no queda, ni de bon tros, igual de bo. De fet, és la gràcia del plat. És molt fàcil de fer.

El farcirem amb verdureta cuita al forn... barrejada amb una crema de xampinyons... per donar-li una textura al paladar més atractiva i l'acompanyarem amb una panotxa de blat de moro... que és força bona, li aporta un contrast dolcet al plat... i, perquè no dir-ho, per donar-li una sortida a aquest producte que no gastem massa. Espero que us agradi.

Ingredients

1 fulla gran de pasta de full
1 carbassó
1 albergínia
1 pebrot vermell
2 pebrots verds
1 ceba tendre gran
500gr. xampinyons frescos
oli d'oliva
sal
1 panotxa per persona de blat de moro per acompanyar
1 ou batut per pintar

Preparació
1.
strudel verdures panotxa blat moro pas1

Primer de tot, pelem el blat de moro ecològic i el courem mentre fem la resta.

2.
strudel verdures panotxa blat moro pas2

Les farem al forn. Busco una textura cruixent i torradeta. Les panotxes de blat de moro també es poden coure en aigua (uns 15-20 minuts) fins que quedin tovetes... i conservaran tot el color. Però en aquesta ocasió les he volgut fer al forn, amb un raig d'oli i sal. Estaran uns 35-40 minuts a 180º i en els últims 10 minuts li afegirem una mica de mantega per sobre... que encara les enfosquirà més.

3.
strudel verdures panotxa blat moro pas3

Ara netegem bé tota la verdura. Podeu triar la verdura que més us agradi.

4.
strudel verdures panotxa blat moro pas4

En una safata pel forn, posarem un albergínia a tires... un carbassó, un pebrot vermell... una ceba tendre i un parell de pebrots verds. Un raig d'oli... i una mica de sal. Clar, si la podeu fer en un forn de llenya o a la barbacoa... més bona quedarà.

5.
strudel verdures panotxa blat moro pas5

Ara rentarem bé els xampinyons...

6.
strudel verdures panotxa blat moro pas6

... i els tallarem a trossos.

7.
strudel verdures panotxa blat moro pas8

Podeu coure la verdura juntament amb el blat de moro. De tant en tant doneu-li la volta.

8.
strudel verdures panotxa blat moro pas9

Al blat de moro també.

9.
strudel verdures panotxa blat moro pas10

Ara, en una paella calenta amb un raig d'oli i un polsim de sal, saltejarem els xampinyons.

10.
strudel verdures panotxa blat moro pas11

La idea és que agafin aquest color torradet.

11.
strudel verdures panotxa blat moro pas12

El blat de moro ja està gairebé fet. Li posem una mica de mantega per sobre.

12.
strudel verdures panotxa blat moro pas13

La verdura ja està cuita.

13.
strudel verdures panotxa blat moro pas14

Si voleu, com he fet jo, podeu daurar una mica més la verdura en una planxa, fins que tingui aquest color.

14.
strudel verdures panotxa blat moro pas15

Ara prepararem la crema. En una paella, hi posem la meitat dels xampinyons... uns trossets de ceba... i unes tires de pebrot vermell... tot escalivat... del que ja tenim cuit.

15.
strudel verdures panotxa blat moro pas16

Afegim 150gr. de nata líquida per cuinar. Un polsim de sal... un polsim de nou moscada i pebre negre. Ho deixem uns 3 o 4 minuts, que es faci la nata.

16.
strudel verdures panotxa blat moro pas17

Ara, ens quedarà triturar-ho bé.

17.
strudel verdures panotxa blat moro pas18

Compte perqué busquem una textura força espessa. Si la feu massa líquida us sortirà de l'strudel. Això ho heu de tenir en compte. És el moment de rectificar de sal si cal.  

18.
strudel verdures panotxa blat moro pas19

El blat de moro ja està torradet i ben cuit. El reservem.

19.
strudel verdures panotxa blat moro pas20

Preparem la pasta de full per l'strudel. És complicat fer el full, però no deixeu de provar-ho, eh?

20.
strudel verdures panotxa blat moro pas21

El gruix, més o menys... com un cartró.

21.
strudel verdures panotxa blat moro pas22

A sobre d'una capa de full... hi anirem col·locant la nostre verdureta.

22.
strudel verdures panotxa blat moro pas23

Com veureu... he fet una capa força llarga de full. Un cop enrotllat... el tallaré i congelaré una part. Procureu posar un tros diferent de cada verdura en tot moment.

23.
strudel verdures panotxa blat moro pas24

Ara, distribuïm una mica la crema de xampinyons.

24.
strudel verdures panotxa blat moro pas25

A sobre, posem ceba i xampinyons... i més verdureta.

25.
strudel verdures panotxa blat moro pas26

Una última capa de crema....

26.
strudel verdures panotxa blat moro pas27

I, amb molta cura, ja ho podeu enrotllar. Heu de tenir la precaució de tirar farina al taulell abans de posar el full, per evitar que s'enganxi.

27.
strudel verdures panotxa blat moro pas28

Feu una lleugera pressió... i enganxeu-lo mullant amb una mica d'aigua les cantonades.

28.
strudel verdures panotxa blat moro pas29

Col·loquem l'strudel sobre un paper cuisson en una safata pel forn. Preescalfem el forn a 190º.

29.
strudel verdures panotxa blat moro pas30

Batim un ou...

30.

... i pintem l'strudel.

31.
strudel verdures panotxa blat moro pas32

Fins que estigui cuit i torradet.

32.
strudel verdures panotxa blat moro pas33

Deixeu-lo refredar 10 minuts.

33.
strudel verdures panotxa blat moro pas34

L'obrim o què?... ummm... el que buscava... un farciment de verdures... però cremós.

34.
strudel verdures panotxa blat moro pas35

Tallem uns porcions per servir-ho.

35.
strudel verdures panotxa blat moro pas36

La panotxa com a guarnició i un raig d'oli per amanir-ho tot plegat.