De vegades, et ve de gust un arrosset senzill... sense massa filigranes. Es poden utilitzar molts ingredients força econòmics i obtenir un bon arròs. No per estar fet amb ingredients econòmics un plat ha de ser de menys qualitat. Si gaudiu d'una horta bona i ecològica... podreu gaudir d'un bon arròs de carn i verdura.

Molts de vosaltres hi afegiríeu caragols... segurament, però és que a mi no m'agraden. Veiem, doncs, com fer un bon arrosset amb quatre tonteries. I és que en el fons... quan les coses es fan amb carinyo i ganes... sempre surten bones.

Ingredients

1 ceba

2 tomàquets madurs

1/2 pebrot verd

1/3 pebrot vermell  

un tros de porro

un grapat de pèsols  

un grapat d'espàrrecs verds  

3 grans d'all

4 tasses d'arròs

3 talls de pernil

2 salsitxes de porc

1 tros de pit de pollastre

un grapat de xampinyons

pebre vermell dolç

1 litre de brou de pollastre (o aigua)

Variants:

Hi podeu afegir caragols

Es poden incorporar faves, mongetes, cigrons, talls d'albergínia, etc..

Es poden utilitzar espàrrecs silvestres

Preparació
1.
arros carn verdura pas1

Preparem tota la verdura, ben neta.

2.
arros carn verdura pas2

Mentre anem picant la verdura i la carn... anirem daurant uns allets en la mateixa paella, amb un bon raig d'oli d'oliva.

3.
arros carn verdura pas3

Ara, daurem el pollastre i la salsitxa tallats en daus.

4.
arros carn verdura pas4

Mentre, seguim picant els espàrrecs...

5.
arros carn verdura pas5

Una mica de pernilet (si és ibèric millor).

6.
arros carn verdura pas6

Els pebrots, la ceba... etc... tot en "brunoise" que diuen... ben petitó.

7.
arros carn verdura pas7

També podem anar rentant els xampinyons i tallant-los a llesques grosses.

8.
arros carn verdura pas8

Remenem la carn...

9.
arros carn verdura pas9

... i quan comenci a estar daurada... incorporem el pernil...

10.
arros carn verdura pas10

Volta i volta i ho reservem tot apart.

11.
arros carn verdura pas11

En el mateix oli (incorporem més si cal)... sofregim la verdura.

12.
arros carn verdura pas12

Els espàrrecs, els pebrots... la ceba i el porro.

13.
arros carn verdura pas14

Afegirem una cullerada de pebre vermell dolç, que aportarà gust i sobretot color.

14.
arros carn verdura pas15

Afegim els xampinyons.

15.
arros carn verdura pas16

Ho remenem tot plegat i deixem que s'estovin una mica.

16.
arros carn verdura pas17

A continuació incorporarem el tomàquet.

17.
arros carn verdura pas18

Ho remenem bé i deixem que caramel·litzi a foc lent.

18.
arros carn verdura pas19

Podem anar preparant l'arròs... i els pesolets, que si són frescos millor, si no congelats.

19.
arros carn verdura pas20

Als 5-8 minuts veureu que la humitat del tomàquet s'ha consumit...

20.
arros carn verdura pas21

... i que tot el conjunt té una textura similar a la melmelada.

21.
arros carn verdura pas22

És el moment d'afegir el tall.

22.
arros carn verdura pas23

Ho remenem bé.

23.
arros carn verdura pas24

Seguidament afegim l'arròs i els pèsols.

24.
arros carn verdura pas26

No pareu de rascar, que es crema i s'enganxa ràpid l'arròs.

25.
arros carn verdura pas27

És el moment d'incorporar el brou de pollastre calent.

26.
arros carn verdura pas28

Aproximadament un litre. Si us falta podeu completar-ho amb aigua.

27.
arros carn verdura pas29

Ara, a foc mitjà-baix... deixarem coure l'arròs. Saleu-lo.

28.
arros carn verdura pas30

Aneu controlant si l'arròs és cuit... i quan li falti una miqueta... ja ho podeu parar.

29.
arros carn verdura pas31

Molt bé.

30.
arros carn verdura pas32

Ara li donarem 5 minuts de grill al forn.

31.
arros carn verdura pas33

I li donarem aquesta capa torradeta tan atractiva.

32.
arros carn verdura pas34

Ja el podem servir.

33.
arros carn verdura pas35

És un arròs sec, obviament, però molt gustós.

34.
arros carn verdura pas36

Acompanyeu-lo amb un vi negre.

35.
arros carn verdura pas37

Bon profit!