De vegades, et ve de gust un arrosset senzill... sense massa filigranes. Es poden utilitzar molts ingredients força econòmics i obtenir un bon arròs. No per estar fet amb ingredients econòmics un plat ha de ser de menys qualitat. Si gaudiu d'una horta bona i ecològica... podreu gaudir d'un bon arròs de carn i verdura.

Molts de vosaltres hi afegiríeu caragols... segurament, però és que a mi no m'agraden. Veiem, doncs, com fer un bon arrosset amb quatre tonteries. I és que en el fons... quan les coses es fan amb carinyo i ganes... sempre surten bones.

Ingredients

1 ceba

2 tomàquets madurs

1/2 pebrot verd

1/3 pebrot vermell  

un tros de porro

un grapat de pèsols  

un grapat d'espàrrecs verds  

3 grans d'all

4 tasses d'arròs

3 talls de pernil

2 salsitxes de porc

1 tros de pit de pollastre

un grapat de xampinyons

pebre vermell dolç

1 litre de brou de pollastre (o aigua)

Variants:

Hi podeu afegir caragols

Es poden incorporar faves, mongetes, cigrons, talls d'albergínia, etc..

Es poden utilitzar espàrrecs silvestres

Preparació
1.

Preparem tota la verdura, ben neta.

2.

Mentre anem picant la verdura i la carn... anirem daurant uns allets en la mateixa paella, amb un bon raig d'oli d'oliva.

3.

Ara, daurem el pollastre i la salsitxa tallats en daus.

4.

Mentre, seguim picant els espàrrecs...

5.

Una mica de pernilet (si és ibèric millor).

6.

Els pebrots, la ceba... etc... tot en "brunoise" que diuen... ben petitó.

7.

També podem anar rentant els xampinyons i tallant-los a llesques grosses.

8.

Remenem la carn...

9.

... i quan comenci a estar daurada... incorporem el pernil...

10.

Volta i volta i ho reservem tot apart.

11.

En el mateix oli (incorporem més si cal)... sofregim la verdura.

12.

Els espàrrecs, els pebrots... la ceba i el porro.

13.

Afegirem una cullerada de pebre vermell dolç, que aportarà gust i sobretot color.

14.

Afegim els xampinyons.

15.

Ho remenem tot plegat i deixem que s'estovin una mica.

16.

A continuació incorporarem el tomàquet.

17.

Ho remenem bé i deixem que caramel·litzi a foc lent.

18.

Podem anar preparant l'arròs... i els pesolets, que si són frescos millor, si no congelats.

19.

Als 5-8 minuts veureu que la humitat del tomàquet s'ha consumit...

20.

... i que tot el conjunt té una textura similar a la melmelada.

21.

És el moment d'afegir el tall.

22.

Ho remenem bé.

23.

Seguidament afegim l'arròs i els pèsols.

24.
25.

No pareu de rascar, que es crema i s'enganxa ràpid l'arròs.

26.

És el moment d'incorporar el brou de pollastre calent.

27.

Aproximadament un litre. Si us falta podeu completar-ho amb aigua.

28.

Ara, a foc mitjà-baix... deixarem coure l'arròs. Saleu-lo.

29.

Aneu controlant si l'arròs és cuit... i quan li falti una miqueta... ja ho podeu parar.

30.

Molt bé.

31.

Ara li donarem 5 minuts de grill al forn.

32.

I li donarem aquesta capa torradeta tan atractiva.

33.

Ja el podem servir.

34.

És un arròs sec, obviament, però molt gustós.

35.

Acompanyeu-lo amb un vi negre.

36.

Bon profit!