De vegades, et ve de gust un arrosset senzill... sense massa filigranes. Es poden utilitzar molts ingredients força econòmics i obtenir un bon arròs. No per estar fet amb ingredients econòmics un plat ha de ser de menys qualitat. Si gaudiu d'una horta bona i ecològica... podreu gaudir d'un bon arròs de carn i verdura.
Molts de vosaltres hi afegiríeu caragols... segurament, però és que a mi no m'agraden. Veiem, doncs, com fer un bon arrosset amb quatre tonteries. I és que en el fons... quan les coses es fan amb carinyo i ganes... sempre surten bones.
1 ceba
2 tomàquets madurs
1/2 pebrot verd
1/3 pebrot vermell
un tros de porro
un grapat de pèsols
un grapat d'espàrrecs verds
3 grans d'all
4 tasses d'arròs
3 talls de pernil
2 salsitxes de porc
1 tros de pit de pollastre
un grapat de xampinyons
pebre vermell dolç
1 litre de brou de pollastre (o aigua)
Variants:
Hi podeu afegir caragols
Es poden incorporar faves, mongetes, cigrons, talls d'albergínia, etc..
Es poden utilitzar espàrrecs silvestres
![arros carn verdura pas1 arros carn verdura pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/14/66/arros-carn-verdura-pas1.jpeg)
Preparem tota la verdura, ben neta.
![arros carn verdura pas2 arros carn verdura pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/15/08/arros-carn-verdura-pas2.jpeg)
Mentre anem picant la verdura i la carn... anirem daurant uns allets en la mateixa paella, amb un bon raig d'oli d'oliva.
![arros carn verdura pas3 arros carn verdura pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/15/50/arros-carn-verdura-pas3.jpeg)
Ara, daurem el pollastre i la salsitxa tallats en daus.
![arros carn verdura pas4 arros carn verdura pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/15/92/arros-carn-verdura-pas4.jpeg)
Mentre, seguim picant els espàrrecs...
![arros carn verdura pas5 arros carn verdura pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/16/34/arros-carn-verdura-pas5.jpeg)
Una mica de pernilet (si és ibèric millor).
![arros carn verdura pas6 arros carn verdura pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/16/76/arros-carn-verdura-pas6.jpeg)
Els pebrots, la ceba... etc... tot en "brunoise" que diuen... ben petitó.
![arros carn verdura pas7 arros carn verdura pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/17/18/arros-carn-verdura-pas7.jpeg)
També podem anar rentant els xampinyons i tallant-los a llesques grosses.
![arros carn verdura pas8 arros carn verdura pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/17/60/arros-carn-verdura-pas8.jpeg)
Remenem la carn...
![arros carn verdura pas9 arros carn verdura pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/18/02/arros-carn-verdura-pas9.jpeg)
... i quan comenci a estar daurada... incorporem el pernil...
![arros carn verdura pas10 arros carn verdura pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/18/44/arros-carn-verdura-pas10.jpeg)
Volta i volta i ho reservem tot apart.
![arros carn verdura pas11 arros carn verdura pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/18/86/arros-carn-verdura-pas11.jpeg)
En el mateix oli (incorporem més si cal)... sofregim la verdura.
![arros carn verdura pas12 arros carn verdura pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/19/28/arros-carn-verdura-pas12.jpeg)
Els espàrrecs, els pebrots... la ceba i el porro.
![arros carn verdura pas14 arros carn verdura pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/20/12/arros-carn-verdura-pas14.jpeg)
Afegirem una cullerada de pebre vermell dolç, que aportarà gust i sobretot color.
![arros carn verdura pas15 arros carn verdura pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/20/54/arros-carn-verdura-pas15.jpeg)
Afegim els xampinyons.
![arros carn verdura pas16 arros carn verdura pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/20/96/arros-carn-verdura-pas16.jpeg)
Ho remenem tot plegat i deixem que s'estovin una mica.
![arros carn verdura pas17 arros carn verdura pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/21/38/arros-carn-verdura-pas17.jpeg)
A continuació incorporarem el tomàquet.
![arros carn verdura pas18 arros carn verdura pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/21/80/arros-carn-verdura-pas18.jpeg)
Ho remenem bé i deixem que caramel·litzi a foc lent.
![arros carn verdura pas19 arros carn verdura pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/22/22/arros-carn-verdura-pas19.jpeg)
Podem anar preparant l'arròs... i els pesolets, que si són frescos millor, si no congelats.
![arros carn verdura pas20 arros carn verdura pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/22/64/arros-carn-verdura-pas20.jpeg)
Als 5-8 minuts veureu que la humitat del tomàquet s'ha consumit...
![arros carn verdura pas21 arros carn verdura pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/23/06/arros-carn-verdura-pas21.jpeg)
... i que tot el conjunt té una textura similar a la melmelada.
![arros carn verdura pas22 arros carn verdura pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/23/48/arros-carn-verdura-pas22.jpeg)
És el moment d'afegir el tall.
![arros carn verdura pas23 arros carn verdura pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/23/90/arros-carn-verdura-pas23.jpeg)
Ho remenem bé.
![arros carn verdura pas24 arros carn verdura pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/24/32/arros-carn-verdura-pas24.jpeg)
Seguidament afegim l'arròs i els pèsols.
![arros carn verdura pas26 arros carn verdura pas26](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/25/16/arros-carn-verdura-pas26.jpeg)
No pareu de rascar, que es crema i s'enganxa ràpid l'arròs.
![arros carn verdura pas27 arros carn verdura pas27](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/25/58/arros-carn-verdura-pas27.jpeg)
És el moment d'incorporar el brou de pollastre calent.
![arros carn verdura pas28 arros carn verdura pas28](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/26/00/arros-carn-verdura-pas28.jpeg)
Aproximadament un litre. Si us falta podeu completar-ho amb aigua.
![arros carn verdura pas29 arros carn verdura pas29](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/26/42/arros-carn-verdura-pas29.jpeg)
Ara, a foc mitjà-baix... deixarem coure l'arròs. Saleu-lo.
![arros carn verdura pas30 arros carn verdura pas30](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/26/84/arros-carn-verdura-pas30.jpeg)
Aneu controlant si l'arròs és cuit... i quan li falti una miqueta... ja ho podeu parar.
![arros carn verdura pas31 arros carn verdura pas31](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/27/26/arros-carn-verdura-pas31.jpeg)
Molt bé.
![arros carn verdura pas32 arros carn verdura pas32](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/27/68/arros-carn-verdura-pas32.jpeg)
Ara li donarem 5 minuts de grill al forn.
![arros carn verdura pas33 arros carn verdura pas33](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/28/10/arros-carn-verdura-pas33.jpeg)
I li donarem aquesta capa torradeta tan atractiva.
![arros carn verdura pas34 arros carn verdura pas34](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/28/52/arros-carn-verdura-pas34.jpeg)
Ja el podem servir.
![arros carn verdura pas35 arros carn verdura pas35](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/28/94/arros-carn-verdura-pas35.jpeg)
És un arròs sec, obviament, però molt gustós.
![arros carn verdura pas36 arros carn verdura pas36](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/29/36/arros-carn-verdura-pas36.jpeg)
Acompanyeu-lo amb un vi negre.
![arros carn verdura pas37 arros carn verdura pas37](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/36/29/78/arros-carn-verdura-pas37.jpeg)
Bon profit!