Us porto una altra tapa o aperitiu, d'aquelles que provoquen un ohh! quan les serveixes a la taula! Espero que us agradin.
Pasta brisa o quebrada dolça
18 gambes vermelles
1 ceba
1/3 porro
150 ml nata líquida
1 ou
nou moscada
sal
100 g formatge parmesà en pols
![quiche gamba porro ceba pas1 quiche gamba porro ceba pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/36/38/quiche-gamba-porro-ceba-pas1.jpeg)
Esteneu la pasta brisa en el taulell o marbre i amb un tallant rodó, ompliu els motlles de les quiches.
![quiche gamba porro ceba pas2 quiche gamba porro ceba pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/36/77/quiche-gamba-porro-ceba-pas2.jpeg)
Més o menys, no cal que quedi perfecte.
![quiche gamba porro ceba pas3 quiche gamba porro ceba pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/37/16/quiche-gamba-porro-ceba-pas3.jpeg)
Ara saltegeu una mica el porro. La ceba la posarem crua.
![quiche gamba porro ceba pas4 quiche gamba porro ceba pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/37/55/quiche-gamba-porro-ceba-pas4.jpeg)
Ara munteu la tartaleta amb dos o tres trossets de ceba crua... una mica de porro i un parell de gambes pelades. Utilitzaré uns motlles de silicona que van de fabula per aquestes cosetes.
![quiche gamba porro ceba pas5 quiche gamba porro ceba pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/37/94/quiche-gamba-porro-ceba-pas5.jpeg)
El mateix amb totes.
![quiche gamba porro ceba pas6 quiche gamba porro ceba pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/38/66/quiche-gamba-porro-ceba-pas6.jpeg)
En un bol, barregeu un ou amb la nata, una mica de sal i nou moscada.
![quiche gamba porro ceba pas7 quiche gamba porro ceba pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/39/41/quiche-gamba-porro-ceba-pas7.jpeg)
No cal arribar fins dalt de tot, ja veureu com aquesta barreja d'ou i nata puja una mica.
![quiche gamba porro ceba pas8 quiche gamba porro ceba pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/39/86/quiche-gamba-porro-ceba-pas8.jpeg)
Així està perfecte.
![quiche gamba porro ceba pas10 quiche gamba porro ceba pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/40/64/quiche-gamba-porro-ceba-pas10.jpeg)
Ha de quedar així.
![quiche gamba porro ceba pas11 quiche gamba porro ceba pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/41/03/quiche-gamba-porro-ceba-pas11.jpeg)
L'altre ja us ho vaig explicar.
![quiche gamba porro ceba pas12 quiche gamba porro ceba pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/41/42/quiche-gamba-porro-ceba-pas12.jpeg)
Ara farem una mica de cruixent de parmesà.
![quiche gamba porro ceba pas13 quiche gamba porro ceba pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/41/81/quiche-gamba-porro-ceba-pas13.jpeg)
L'heu d'estendre així sobre paper de forn i deixar-la 5 minuts al forn, vigilant que no es cremi.
![quiche gamba porro ceba pas14 quiche gamba porro ceba pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/42/20/quiche-gamba-porro-ceba-pas14.jpeg)
Se us farà un cruixent de tota una peça.
![quiche gamba porro ceba pas15 quiche gamba porro ceba pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/42/59/quiche-gamba-porro-ceba-pas15.jpeg)
Ara decorem les nostres tartaletes "quiche" amb un trosset de cruixent.
![quiche gamba porro ceba pas17 quiche gamba porro ceba pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/43/37/quiche-gamba-porro-ceba-pas17.jpeg)
També utilitzaré una crema balsàmica de Mòdena per decorar el plat.
![quiche gamba porro ceba pas18 quiche gamba porro ceba pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/43/76/quiche-gamba-porro-ceba-pas18.jpeg)
Només posaré unes gotes...
![quiche gamba porro ceba pas19 quiche gamba porro ceba pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/44/15/quiche-gamba-porro-ceba-pas19.jpeg)
A què queda maco?
![quiche gamba porro ceba pas20 quiche gamba porro ceba pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/44/54/quiche-gamba-porro-ceba-pas20.jpeg)
Doncs està més bo del que sembla.
![quiche gamba porro ceba pas21 quiche gamba porro ceba pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/44/93/quiche-gamba-porro-ceba-pas21.jpeg)
No fallen mai. Li agraden a tothom aquestes tartaletes salades.
![quiche gamba porro ceba pas22 quiche gamba porro ceba pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/45/32/quiche-gamba-porro-ceba-pas22.jpeg)
Per dins queda suau... una delícia.
![quiche gamba porro ceba pas23 quiche gamba porro ceba pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/36/64/45/71/quiche-gamba-porro-ceba-pas23.jpeg)
I queda del tot espectacular... a taula. Bon profit!