Com que seguim en temporada de pintxos (és mentida, no hi ha cap temporada de pintxos, ja ho sé, però a mi em fa gràcia dir-ho, je,je), avui us presento un pintxo molt recomanable, encara que té la seva feineta preparar-lo. És d'aquells pintxos que fas per aprofitar que t'ha sobrat romesco d'una calçotada o similar. També podeu fer una mica de romesco o comprar-lo fet, que n'hi ha de molt bons.

He utilitzat una base de romesco sobre la que he col.locat unes tires de porro. Desprès de tastar-lo, jo us recomanaria fer el porro a daus petits (o tires molt fines), ja que és una verdura que com sabeu costa una mica de tallar amb les dents. Però el gustet del porro combinat amb les gambes i el romesco és per gaudir-ho sense presses... amb una bona copa de vi. Espero que us agradi.

Ingredients

8 gambes vermelles

8 llesques de pa de xapata o de quart de poble

1/2 porro

salsa romesco  

oli d'herbes aromàtiques

pa ratllat

oli de fregir  

sal

Preparació
1.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas1

El secret d'aquest pintxo és la gamba vermella, així que no escatimeu en el producte. Pot ser congelada, però que sigui de bona qualitat.

2.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas2

Talleu les arrels del porro...

3.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas3

I feu tires de la mida del pintxo. Si són la meitat de primetes que això... molt millor.

4.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas4

Peleu les gambes. Podeu guardar els caps per a fer un brou o una crema de marisc.

5.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas5

Avui utilitzaré uns escuradents molt macos que vaig comprar.

6.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas6

Prepareu un cassó amb oli per fregir... i mentre s'escalfa, unteu les gambes amb salsa romesco.

7.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas7

Les aneu deixant sobre pa ratllat.

8.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas8

... i les aneu arrebossant.

9.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas9

Anem fregint les gambetes. Amb un minut en tindrem prou.

10.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas10

Veureu com queda una arrebossat molt cruixent.

11.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas11

Foten bona pinta, oi?

12.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas12

En el mateix oli fregirem les tires de porro.

13.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas13

El mateix, amb un minut o menys ja les tindrem.

14.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas14

Ho reservem tot junt per muntar el plat.

15.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas15

Un cop fet el montadito podeu escalfar-lo al microones durant uns 20 segons.

 

16.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas16

Agafeu una llesqueta de xapata tallada al biaix... i poseu una capa de salsa romesco. A sobre unes tires de porro.

17.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas17

Utilitzaré un oli d'herbes que acostumo a fer per les pizzes, però en aquesta ocasió no pica.

18.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas18

Col·loquem dues gambetes en cada pintxo... una mica de sal maldon... i el xorret d'oli d'herbes per sobre.

19.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas19

 I ja el podem servir.

20.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas20

Clar, són productes bons que fàcilment agraden a tothom.

21.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas21

Un pintxo que no falta en la nostra taula.

22.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas22

Igual que el de brie amb tomàquet confitat i pernil ibèric cruixent...

23.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas23

... no hi ha sessió de pintxos on falti aquest en concret.

24.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas24

O el de llom amb formatge i ceba caramelitzada...

25.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas25

... on el pa ja porta un xorret de salsa "Viandox"...que tan bé li fa al llom

26.
pintxo porro gamba vermella arrebossada romesco pas26

Bon Profit!