Un d'aquells invents dels que et sents orgullós. Diga'm tonto. Excel·lent tapa/aperitiu que podeu presentar als vostres amics i familia... si us ha sobrat una mica de fricandó o d'estofat de vedella o de rodó de vedella amb bolets. He fet un puré amb la salsa del fricandó amb moixernons... afegint una mica de nata i combinant'ho tot plegat amb unes cuetes d'escamarlà a trossets dins el puré. S'ha de servir calentó i es menja amb cullereta. Perfecte per quan teniu convidats. De fàcil preparació prèvia... i que es munten en 30 segons. Una tapa d'aquelles íntegrament catalana, clar... un mar i muntanya recomanable de veritat.

Ingredients

fricandó amb moixernons

Preparació
1.
pure fricando cuetes descamarla pas1

Començarem per fer les cuetes d'escamarlà... ja netes i salades.

2.
pure fricando cuetes descamarla pas2

En una paella amb una oli d'oliva... tirarem una mica d'all i julivert picats.

3.
pure fricando cuetes descamarla pas4

Immediatament incorporarem les cuetes d'escamarlà... que courem a foc ben fort... per torrar-les de fora i deixar-les al punt per dins.

4.
pure fricando cuetes descamarla pas5

D'altre banda, anirem preparant el puré de fricandó... però exclourem la carn... si es que en queda. Només utilitzarem la salsa... la ceba i els moixernons.

5.
pure fricando cuetes descamarla pas6

Hi posem tres cullerades grosses dins un bol per triturar.

6.
pure fricando cuetes descamarla pas7

Incorporem les mateixes cullerades de nata líquida... amb un polsim de sal.

7.
pure fricando cuetes descamarla pas8

Ho triturem fins a obtenir una textura cremosa.

8.
pure fricando cuetes descamarla pas9

Ho disposem dins uns bols petitonets... un got xato o similar.

9.
pure fricando cuetes descamarla pas10

No cal arribar fins dalt. Ara ho podeu reservar així fins l'hora de servir-ho.

10.
pure fricando cuetes descamarla pas11

Ja tenim les cuetes fetes...

11.
pure fricando cuetes descamarla pas12

... les hem de pelar...

12.
pure fricando cuetes descamarla pas13

... reservar les més maques i fer daus amb la resta...

13.
pure fricando cuetes descamarla pas14

... així...

14.
pure fricando cuetes descamarla pas15

Ho acabarem de preparar moments abans de servir. Escalfeu el puré al microones durant uns 20 segons. Tireu per sobre els daus de cua d'escamarlà... que poc a poc aniran baixant solets.

15.
pure fricando cuetes descamarla pas16

Tingueu a mà el pebre vermell picant....

16.
pure fricando cuetes descamarla pas17

... la sal maldon...

17.
pure fricando cuetes descamarla pas18

... i els "picos" de pa...

18.
pure fricando cuetes descamarla pas19

Ara decorem al gust... amb les cues reservades... un "pico" o "palito"... un polsim de pebre vermell picant... un raig d'oli... i una mica de sal maldon...

19.
pure fricando cuetes descamarla pas20

Serviu-los immediatament... que estiguin calentons.

20.
pure fricando cuetes descamarla pas21

Jo he utilitzat un plat de pissarra... així puc "adjuntar" les culleretes també.

21.
pure fricando cuetes descamarla pas22

... clar, el gustet intens del fricandó... és important...

22.
pure fricando cuetes descamarla pas23

... i la sal cruixenta... fa el seu paper també...

23.
pure fricando cuetes descamarla pas24

... els hauré de tornar a fer aviat... Bon Profit!