Qué gran és el pop!... No se'n troben sempre de popets d'aquesta mida, per això quan en trobo els compro i els congelo per cuinar-los quan més em convingui. Aquesta recepta no és la típica de "Pulpitos con tomate" dels bars, ja que els pops tan petits no cal ni congelar-los, es poden fregir directament... són mantega pura. Tampoc es tracta del "Pop a feira". 

La samfaina, obviament, ha de ser casolana... ben bona... i és un dels secrets de l'èxit d'aquest plat. Que vagi de gust.

Ingredients

1kg. de pop de platja net

samfaina al gust

1 o 2 bitxos

xoriço picant

pebre vermell picant

pebre vermell dolç

llorer

oli d'oliva

sal

Variants:

Podeu omitir l'ús del picant, tot i que és part de la gràcia del plat

Preparació
1.
pop platja samfaina pas1

Partirem que ja tenim feta la nostra samfaina casolana... amb verdura de l'horta.

2.
pop platja samfaina pas2

Com us he comentat, jo els tenia congelats...

3.
pop platja samfaina pas3

... i els he descongelat a temperatura ambient.

4.
pop platja samfaina pas4

Rentem bé els pops. Demaneu al peixater que us els netegin, i treguin les tripes i la punxa de la boca.

5.
pop platja samfaina pas5

Aquesta és una bona mida.

6.
pop platja samfaina pas6

Preparem una olla amb abundant aigua i la posem a bullir.

7.
pop platja samfaina pas7

Poseu unes fulles de llorer...

8.
pop platja samfaina pas8

... i un bon grapat de sal...

9.
pop platja samfaina pas9

Quan bulli, podeu tirar els pops. Aqui no cal fer allò de treure'ls i posar tres vegades... ja que són massa petits per donar-los aquest tracte.

10.
pop platja samfaina pas10

De seguida s'endureixen...

11.
pop platja samfaina pas11

Ara tapeu-los i deixeu-los coure de 20-25 minuts.

12.
pop platja samfaina pas12

Passat aquest temps... comproveu que tal estan...

13.
pop platja samfaina pas13

... de tous vull dir. Si els trobeu durs... podeu donar-los una estona més.

14.
pop platja samfaina pas14

Reserveu-los i guardeu part de l'aigua de cocció.

15.
pop platja samfaina pas15

Anem a preparar la resta d'ingredients. Talleu el xoriço a daus petits.

16.
pop platja samfaina pas16

Avui en posaré un parell de bitxos o "caiena". Però la quantitat de picant sempre serà al vostre gust.

17.
pop platja samfaina pas17

En una cassola amb un raig d'oli... enrosim els bitxos...

18.
pop platja samfaina pas18

A continuació hi posem el xoriço...

19.
pop platja samfaina pas19

... dues voltetes...

20.
pop platja samfaina pas20

... i incorporem els pops.

21.
pop platja samfaina pas23

... doncs la posarem ara. Uns tres cullerots.

22.
pop platja samfaina pas24

Seguidament, afegiu tota la samfaina i barregeu-ho bé.

23.
pop platja samfaina pas25

Un polsim de sal...

24.
pop platja samfaina pas26
25.
pop platja samfaina pas27

Remeneu-lo bé i deixeu-ho coure tapat durant 5 minutets, a foc baix.

26.
pop platja samfaina pas28

Rectifiqueu de sal i de picant si cal.

27.
pop platja samfaina pas29

Ja podeu apagar el foc. Aquest és un plat que, com passa en molts altres casos, està més bo si reposa unes hores.

28.
pop platja samfaina pas30

Després només l'haureu d'escalfar una mica i servir.

29.
pop platja samfaina pas31

Emplatem.

30.
pop platja samfaina pas32

Qué grans!... són molt bons aquests pops, els recomano a tothom.

31.
pop platja samfaina pas33

I el toc picantó... és genial. Acompanyeu el plat d'un bon vi.

32.
pop platja samfaina pas34

Porteu-me un tros de pa!

33.
pop platja samfaina pas35

Per cert, també els podeu fer triturant la samfaina... i us quedarà una crema més clara i fina, igual de bons també. Bon Profit!