La massa de pa suís, en pastisseria, s'utilitza per a fer capritxos, pa de motlle, coca d'anís, etc. Vindria a ser com una espècie de pa de Viena però més dur i salat, i, per tant, més adient per a entrepans salats.

Com totes les receptes de masses... la podeu fer a mà tranquil·lament. Jo sempre faig servir la meva estimada amassadora "KitchenAid"... a la que tantes hores li dedico..., ja que t'ho fa tot ella soleta i acabes abans, clar. Però no us desanimeu si no teniu màquina... eh?... penseu que antigament no hi havia màquines elèctriques i tot es feia a mà. Us donarà una miqueta més de feina, però val la pena. De veritat. La recepta del pa suís és ben senzilla. Som-hi!

 

Ingredients

600 g de farina força

400 g de farina fluixa

40-50 g de llevat

1/2 litre de llet

50 g de mantega

20 g de sal

10 g de sucre

Preparació
1.
pa suis pas1

Comencem preparant  la massa del pa suís, posant la farina i sal dins el bol de l'amassadora.

2.
pa suis pas2

Hi afegirem la mantega, la llet, el sucre i el llevat esmicolat o dissolt en la llet.

3.
pa suis pas3

Si que us vull fer saber que quan tingueu dubtes de si el llevat que teniu està caducat o no només l'heu de posar en un got amb aigua i una mica de sucre (proporcions de la mateixa recepta). Si als 10 minuts comença a fermentar vol dir que el llevat és ben viu. Si no, ja el podeu llençar. Eviteu que la sal toqui directament el llevat.

4.
pa suis pas4

... i ho deixem amassar a velocitat baixa durant uns 15 minuts. Aquesta massa es pot fer a mà també.

5.
pa suis pas5

Un cop tenim la massa feta, farem una bola.

6.
pa suis pas6

Col·loqueu-la dins un bol.

7.
pa suis pas7

Deixeu-la fermentar un parell d'hores tapada amb un drap humit amb aigua calenta.

8.
pa suis pas8

Passades les dues hores, haurà doblat el volum.

9.
pa suis pas9
10.
pa suis pas10

Si voleu fer panets, feu boles petites, utilitzant el palmell de la mà.

11.
pa suis pas11

Han de quedar compactes.

12.
pa suis pas12

Col·loqueu-les sobre un paper cuisson, en una safata pel forn i deixeu-les llevar fins doblar el tamany.

13.
pa suis pas13

Amb qualsevol estri, marqueu els panets sense tallar-los del tot.

14.
pa suis pas14

A la pastisseria hi havia un que li deia "chochos" a aquests panets, jeje.

15.
pa suis pas15

Un polsim de farina... i a coure... a temperatura alta.

16.
pa suis pas16

A 200-220 graus... durant 10-12 minuts. Compte que es cremen ràpid.

17.
pa suis pas17

Deixeu-los refredar.

18.
pa suis pas18

Després tapeu-los amb un drap per conservar-los tovets.

19.
pa suis pas19

... us els imagineu farcits amb tomàquet i pernil?

20.
pa suis pas20

Amb aquesta mateixa massa podeu fer el pa anglès, una coca de vidre, etc... entre d'altres. És una massa molt versàtil, com el pa de viena.

21.
pa suis pas21

O uns panets per hamburguesa.

22.
pa suis pas22

També podeu fer les coques d'anís o coca de forner.

23.
pa suis pas23

Bon profit!