Més solucions aportades per la recepta del "Pa Suís", una massa molt versàtil, com ja sabeu. Doncs avui volia fer unes hamburgueses... però em rebenta haver de comprar el clàssic pa industrial per fer les hamburgueses i, la veritat és que al forn no n'acostumen a vendre aquesta mena de pa.

Total, que he pensat: el faré i llestos... "yo me lo guiso... y yo me lo como". Dit i fet.

Ingredients

1/2 Kg de massa de pa suís

unes llavors de sèsam

1 ou batut per pintar

Preparació
1.

Pastem la nostra massa. Us recomano la lectura de la recepta del pa suís. Utilitzaré la meva fabulosa amassadora KitchenAid.

2.

Un cop amassada, la treballarem una estona més amb les mans.

3.

Farem una bola.

4.

I la deixarem llevar un parell d'hores.

5.

Tapeu-la amb un drap humit amb aigua calenta.

6.

La tornem a "funyir" (premsar) i la deixem reposar 5 minuts.

7.

Jo ho faig a ull... d'aquesta mida aprox.

8.

A continuació les heu d'aplanar una mica.

9.

Passat aquest temps, batirem un ou...

10.

... i pintarem el nostre pa.

11.

A qualsevol supermercat trobareu llavors de sèsam.

12.

En tirarem un mica per sobre.

13.

Ja podem enfornar el nostre pa. Heu de tenir el forn ben fort, a uns 230 graus centígrads.

14.

Vigileu bé la cocció ja que en 5-7 minuts ja estaran fets. Només han d'agafar color.

15.

Perfecte.

16.

D'aquesta manera evitareu que facin crosta i quedaran ben tous.

17.

Veieu el vapor que emana del drap?... és curiós.

18.

Doncs ja ho tenim titots. Conserveu el pa tapat en un drap fins l'hora d'utilitzar-lo.

19.

La mida és perfecte i la textura també.

20.

I per dins esponjós.

21.

Només haurem de fer les nostres hamburgueses. Jo les compro a la carnissera, que me les fan expressament, amb una proporció de vedella i porc i una mica de sal i pebre.

22.

Ompliu el pa amb els ingredients que més us facin el pes. Jo hi poso tomàquet, ceba crua dolça, cogombrets en vinagre...

23.

A sobre de tot l'hamburguesa... una capa de formatge, ketxup i mostassa.

24.

I com a "colofó" una mica de ceba cruixent.

25.

I aquí les teniu.

26.

Mil vegades millor que fer-les amb pa industrial... i si en feu molt de pa... el podeu congelar.

27.

Aquesta imatge defineix molt bé la textura del pa.

28.

Doncs, res... us deixo que vaig a sopar.

29.

Per cert, si feu els panets més petits podeu servir mini-hamburgueses en plan tapa. Bon profit!