El plat d'avui recorda visualment als curris que es fan a l'Índia, però de seguida us adonareu que es tracta d'un plat ben local. He utilitzat gall dindi com podeu haver utilitzat pollastre, gallina o altres aus, fins i tot conill. D'elaboració senzilla, és un plat que es fa ràpidament, però que també podeu fer un o dos dies abans i deixar-lo reposar.
L'acompanyament és al gust, jo us proposaré un arròs fregit. Som-hi!
750 g de pit de gall dindi a daus
3 pebrots verds
3 grans d'all
1 cullerada de gingebre en pols
1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)
1 ceba trinxada
200 ml nata per cuinar o llet evaporada
300 g tomàquet triturat
1 got de vi blanc
pebre negre
oli d'oliva
sal
VARIANTS:
- Hi podeu afegir bitxo picant
![gall dindi guisat pebrots verds pas1 gall dindi guisat pebrots verds pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/20/66/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas1.jpeg)
Poseu a daurar els grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.
![gall dindi guisat pebrots verds pas2 gall dindi guisat pebrots verds pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/20/93/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas2.jpeg)
Poseu els daus de gall dindi a fregir, amb sal i pebre.
![gall dindi guisat pebrots verds pas3 gall dindi guisat pebrots verds pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/21/20/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas3.jpeg)
Mentre es fan, prepareu els pebrots verds. Un cop nets, talleu-los en quatre trossos llargs. Trinxeu també la ceba.
![gall dindi guisat pebrots verds pas4 gall dindi guisat pebrots verds pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/21/53/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas4.jpeg)
Doneu-li la volta a la carn.
![gall dindi guisat pebrots verds pas6 gall dindi guisat pebrots verds pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/23/36/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas6.jpeg)
Quan sigui daurada retireu-la.
![gall dindi guisat pebrots verds pas7 gall dindi guisat pebrots verds pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/24/26/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas7.jpeg)
I la reserveu per més endavant.
![gall dindi guisat pebrots verds pas8 gall dindi guisat pebrots verds pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/24/65/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas8.jpeg)
En el mateix oli, salteu el pebrot.
![gall dindi guisat pebrots verds pas9 gall dindi guisat pebrots verds pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/24/92/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas9.jpeg)
I quan sigui una mica tou, incorporeu-hi la ceba trinxada.
![gall dindi guisat pebrots verds pas10 gall dindi guisat pebrots verds pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/25/19/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas10.jpeg)
Aprofiteu l'aigua de la ceba i el pebrot per netejar la cassola de les restes enganxades de fregir la carn. Aquests residus aporten molt de sabor.
![gall dindi guisat pebrots verds pas11 gall dindi guisat pebrots verds pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/25/46/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas11.jpeg)
Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi una cullerada de pebre vermell, dolç o picant, al gust.
![gall dindi guisat pebrots verds pas12 gall dindi guisat pebrots verds pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/25/73/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas12.jpeg)
També una cullerada de gingebre en pols. S'hi pot posar gingebre fresc, trinxat petit.
![gall dindi guisat pebrots verds pas13 gall dindi guisat pebrots verds pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/26/00/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas13.jpeg)
Doneu unes voltes i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 5 minuts.
![gall dindi guisat pebrots verds pas14 gall dindi guisat pebrots verds pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/26/54/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas14.jpeg)
Ara, incorporeu la carn a la cassola.
![gall dindi guisat pebrots verds pas15 gall dindi guisat pebrots verds pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/26/84/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas15.jpeg)
Remeneu-ho bé, que la carn s'impregni del sofregit.
![gall dindi guisat pebrots verds pas16 gall dindi guisat pebrots verds pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/27/11/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas16.jpeg)
Ara, ja hi podeu tirar un got de vi blanc.
![gall dindi guisat pebrots verds pas17 gall dindi guisat pebrots verds pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/27/38/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas17.jpeg)
Ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant 8-10 minuts tapat.
![gall dindi guisat pebrots verds pas18 gall dindi guisat pebrots verds pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/27/65/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas18.jpeg)
Es començarà a enganxar, vigileu no se us cremi d'abaix.
![gall dindi guisat pebrots verds pas19 gall dindi guisat pebrots verds pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/27/92/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas19.jpeg)
Ara, afegiu-hi la nata o llet evaporada.
![gall dindi guisat pebrots verds pas20 gall dindi guisat pebrots verds pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/28/19/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas20.jpeg)
Saleu-ho al gust i ho deixeu reduïr entre 5-10 minuts fins que la salsa tingui bona textura.
![gall dindi guisat pebrots verds pas21 gall dindi guisat pebrots verds pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/28/46/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas21.jpeg)
Apagueu el foc i deixeu reposar el guisat.
![gall dindi guisat pebrots verds pas22 gall dindi guisat pebrots verds pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/28/73/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas22.jpeg)
Podeu preparar un arròs fregit per acompanyar la carn.
![gall dindi guisat pebrots verds pas23 gall dindi guisat pebrots verds pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/19/72/29/00/gall-dindi-guisat-pebrots-verds-pas23.jpeg)
Escalfeu la carn i serviu-ho tot junt.
Bon profit!