El plat d'avui recorda visualment als curris que es fan a l'Índia, però de seguida us adonareu que es tracta d'un plat ben local. He utilitzat gall dindi com podeu haver utilitzat pollastre, gallina o altres aus, fins i tot conill. D'elaboració senzilla, és un plat que es fa ràpidament, però que també podeu fer un o dos dies abans i deixar-lo reposar.

L'acompanyament és al gust, jo us proposaré un arròs fregit. Som-hi!

Ingredients

750 g de pit de gall dindi a daus

3 pebrots verds 

3 grans d'all

1 cullerada de gingebre en pols

1 cullerada de pebre vermell (dolç o picant)

1 ceba trinxada

200 ml nata per cuinar o llet evaporada

300 g tomàquet triturat

1 got de vi blanc

pebre negre

oli d'oliva

sal

 

VARIANTS:

- Hi podeu afegir bitxo picant

Preparació
1.
gall dindi guisat pebrots verds pas1

Poseu a daurar els grans d'all amb un bon raig d'oli d'oliva.

2.
gall dindi guisat pebrots verds pas2

Poseu els daus de gall dindi a fregir, amb sal i pebre.

3.
gall dindi guisat pebrots verds pas3

Mentre es fan, prepareu els pebrots verds. Un cop nets, talleu-los en quatre trossos llargs. Trinxeu també la ceba.

4.
gall dindi guisat pebrots verds pas4

Doneu-li la volta a la carn.

5.
gall dindi guisat pebrots verds pas6

Quan sigui daurada retireu-la.

6.
gall dindi guisat pebrots verds pas7

I la reserveu per més endavant.

7.
gall dindi guisat pebrots verds pas8

En el mateix oli, salteu el pebrot.

8.
gall dindi guisat pebrots verds pas9

I quan sigui una mica tou, incorporeu-hi la ceba trinxada.

9.
gall dindi guisat pebrots verds pas10

Aprofiteu l'aigua de la ceba i el pebrot per netejar la cassola de les restes enganxades de fregir la carn. Aquests residus aporten molt de sabor.

10.
gall dindi guisat pebrots verds pas11

Quan la ceba sigui tova, afegiu-hi una cullerada de pebre vermell, dolç o picant, al gust.

11.
gall dindi guisat pebrots verds pas12

També una cullerada de gingebre en pols. S'hi pot posar gingebre fresc, trinxat petit.

12.
gall dindi guisat pebrots verds pas13

Doneu unes voltes i afegiu-hi el tomàquet triturat. Deixeu-ho coure a foc mig-baix durant 5 minuts.

13.
gall dindi guisat pebrots verds pas14

Ara, incorporeu la carn a la cassola.

14.
gall dindi guisat pebrots verds pas15

Remeneu-ho bé, que la carn s'impregni del sofregit.

15.
gall dindi guisat pebrots verds pas16

Ara, ja hi podeu tirar un got de vi blanc.

16.
gall dindi guisat pebrots verds pas17

Ho tapeu i deixeu evaporar l'alcohol durant 8-10 minuts tapat.

17.
gall dindi guisat pebrots verds pas18

Es començarà a enganxar, vigileu no se us cremi d'abaix.

18.
gall dindi guisat pebrots verds pas19

Ara, afegiu-hi la nata o llet evaporada.

19.
gall dindi guisat pebrots verds pas20

Saleu-ho al gust i ho deixeu reduïr entre 5-10 minuts fins que la salsa tingui bona textura.

20.
gall dindi guisat pebrots verds pas21

Apagueu el foc i deixeu reposar el guisat. 

21.
gall dindi guisat pebrots verds pas22

Podeu preparar un arròs fregit per acompanyar la carn.

22.
gall dindi guisat pebrots verds pas23

Escalfeu la carn i serviu-ho tot junt.

23.

Bon profit!