Excel·lent plat. I torno a repetir, com d'altres vegades he fet, que hi ha receptes que a primer cop d'ull no semblen massa interessants o que a priori podem arribar a intuir el resultat pels ingredients que porta. Però quan ho tastes, t'adones que estaves totalment equivocat, que la cuina és, en certa manera, màgica i que el sabor final del plat és força diferent de l'imaginat.

Això m'ha passat amb aquesta recepta. No ho acostumo a dir massa... però aquest és un plat 'tremendo'. Molt bo i molt recomanable. És important que utilitzeu un bon brou de peix vermell... ja que es pot fer amb aigua, però no quedaria tan gustós.

Ingredients

300gr. fideus

200gr. pèsols

200gr. pop

2 cebes tallades a la juliana

2 tomàquets ratllats

1 culleradeta de pebre vermell

brou de peix o aigua

oli d'oliva

sal

Per la picada:

2 grans d'all

julivert fresc

un grapadet d'ametlles torrades

Variants:

Podeu utilitzar popets petits sencers o un pop gran tallat a trossos

Preparació
1.
fideus pop pesols pas1

Preparem els ingredients.

2.
fideus pop pesols pas2

Jo utilitzaré popets petits de platja... que ja me'ls ha netejat el peixater.

3.
fideus pop pesols pas3

Si és temporada de pèsol fresc... no ho dubteu, el sabor és radicalment diferent al congelat.

4.
fideus pop pesols pas4

Rentem bé els popets i els reservem. Primer de tot heu de fer el brou de peix. Si teniu brou de peix congelat... ja el podeu anar escalfant. Jo en tenia un de congelat, que vaig fer amb caps de gamba vermella, molt gustós.

5.
fideus pop pesols pas5

A continuació, començarem a preparar la picadeta.

6.
fideus pop pesols pas6

Pelem unes quantes ametlles torrades...

7.
fideus pop pesols pas7

... afegim l'all i el julivert...

8.
fideus pop pesols pas8

... i ho piquem. Ho reservem.

9.
fideus pop pesols pas9

Ara ratllem els tomàquets.

10.
fideus pop pesols pas11

El brou de peix ja s'està escalfant.

11.
fideus pop pesols pas12

Aquests popets tan petits... no cal ni bullir-los, però a mi m'agrada donar-los uns 15 minutets. Podeu aprofitar que escalfeu el brou de peix per bullir els popets en el mateix brou.

12.
fideus pop pesols pas13

D'aquesta manera conservarem també el suquet dels popets.

13.
fideus pop pesols pas15
14.
fideus pop pesols pas16

Posem la ceba tallada en juliana.

15.
fideus pop pesols pas17

Fins que estigui sofregida.

16.
fideus pop pesols pas18

A continuació, incorporem el tomàquet amb el pebre vermell... i ho remenem bé.

17.
fideus pop pesols pas19

Un polsim de sal...

18.
fideus pop pesols pas20

... ho tapem i deixem reduir el tomàquet durant uns 10 minutets.

19.
fideus pop pesols pas21

Podeu anar pesant els fideus.

20.
fideus pop pesols pas22

A continuació, afegirem els popets bullits...

21.
fideus pop pesols pas24

... que remenarem bé.

22.
fideus pop pesols pas25

Doneu-li a tot unes voltes... durant uns 5 minutets...

23.
fideus pop pesols pas26

... fins que es comenci a enganxar del cul, així es torrarà una mica la picadeta i els pops.

24.
fideus pop pesols pas27

Ara si, hi tirem els fideus.

25.
fideus pop pesols pas28

Ho remenem bé...

26.
fideus pop pesols pas29

... i esperem uns 3 o 4 minutets més.

27.
fideus pop pesols pas30

Incorporem el brou de peix que teníem reservat amb el suc de coure els pops.

28.
fideus pop pesols pas31

Al mateix temps, hi posem els pèsols frescos.

29.
fideus pop pesols pas32

Ho salem.

30.
fideus pop pesols pas33

I ara si, que faci xup xup.

31.
fideus pop pesols pas34

Ha de coure durant uns 20 minutets... fins que estigui cuit el fideu.

32.
fideus pop pesols pas35

Pareu el foc.

33.
fideus pop pesols pas36

Aquesta mena de guisadets... sempre són interessants acabar-los amb un torradet al forn.

34.
fideus pop pesols pas37

Poseu-lo 5 minuts a 200 graus en mode grill... i us farà aquesta capa tan apetitosa.

35.
fideus pop pesols pas38

I ja ho tenim això.

36.
fideus pop pesols pas39

Ja podem emplatar.

37.
fideus pop pesols pas40

I aquí teniu els fideus amb pop i pèsols.

38.
fideus pop pesols pas41

Recomano acompanyar aquest plat amb un bon vinet blanc.

39.
fideus pop pesols pas42

Com veieu, ha de quedar una mica sucós...

40.
fideus pop pesols pas43

... excel·lent de sabor.

41.
fideus pop pesols pas45

Bon Profit!