Un altre wok, companys. Ja n'hem vist uns quants. Trobo que és una ràpida, senzilla, sana i divertida forma de menjar i de cuinar. Per sopar, entre setmana, el wok és ideal... en faig molts.
Aquesta recepta d'avui és de les més bàsiques. Si no teniu tots els ingredients no passa res, podeu fer les vostres variants. Ja coneixeu les propietats nutricèutiques, immunològiques i anticancerígenes del bolet shiitake. Per cert, els fideus fets així agraden molt als més petits de la casa.
200gr. fideus xinesos
50gr. shiitake deshidratat i laminat
1 ceba
4 cullerades de salsa de soja
1 cullerada de salsa sukiyaki
2 cullerada de farina de blat de moro dissolta en aigua
4 o 5 alls tendres trinxats
un grapat de brots de soja natural
Variants:
Podeu utilitzar el shiitake deshidratat sencer o també el fresc
Podeu substituir la salsa sukiyaki per salsa teriyaki
![wok fideus soja bolets pas1 wok fideus soja bolets pas1](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/70/40/wok-fideus-soja-bolets-pas1.jpeg)
En aquesta ocasió utilitzaré bolets deshidratats ja laminats.
![wok fideus soja bolets pas2 wok fideus soja bolets pas2](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/70/67/wok-fideus-soja-bolets-pas2.jpeg)
Com sempre, els podeu posar la nit abans en remull o fer-los bullir 10 minuts.
![wok fideus soja bolets pas3 wok fideus soja bolets pas3](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/70/94/wok-fideus-soja-bolets-pas3.jpeg)
Els fideus xinesos, avui dia, els podeu trobar en qualsevol gran superfície.
![wok fideus soja bolets pas4 wok fideus soja bolets pas4](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/71/21/wok-fideus-soja-bolets-pas4.jpeg)
També utilitzaré brots de soja natural.
![wok fideus soja bolets pas5 wok fideus soja bolets pas5](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/71/48/wok-fideus-soja-bolets-pas5.jpeg)
Ara prepararem una mena d'adob que afegirem al final del wok.
![wok fideus soja bolets pas6 wok fideus soja bolets pas6](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/71/75/wok-fideus-soja-bolets-pas6.jpeg)
En un got poseu una cullerada de farina de blat de moro.
![wok fideus soja bolets pas7 wok fideus soja bolets pas7](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/72/02/wok-fideus-soja-bolets-pas7.jpeg)
Tireu-hi un xorret de salsa de soja, aproximadament unes 4 o 5 cullerades grans.
![wok fideus soja bolets pas8 wok fideus soja bolets pas8](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/72/29/wok-fideus-soja-bolets-pas8.jpeg)
Si en teniu, podeu afegir una mica d'adob per a woks Sukiyaki.
![wok fideus soja bolets pas9 wok fideus soja bolets pas9](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/72/56/wok-fideus-soja-bolets-pas9.jpeg)
Un tap serà suficient.
![wok fideus soja bolets pas10 wok fideus soja bolets pas10](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/72/83/wok-fideus-soja-bolets-pas10.jpeg)
Ho remenem una mica i ho reservem.
![wok fideus soja bolets pas11 wok fideus soja bolets pas11](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/73/10/wok-fideus-soja-bolets-pas11.jpeg)
Poseu abundant aigua amb una mica de sal a bullir. Quan bulli, apagueu el foc i aboqueu-hi els fideus.
![wok fideus soja bolets pas12 wok fideus soja bolets pas12](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/73/37/wok-fideus-soja-bolets-pas12.jpeg)
Passats 4 minuts de rellotge, ja els podeu esbandir i reservar.
![wok fideus soja bolets pas13 wok fideus soja bolets pas13](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/73/64/wok-fideus-soja-bolets-pas13.jpeg)
Escalfeu el wok amb la màxima potència del vostre foc.
![wok fideus soja bolets pas14 wok fideus soja bolets pas14](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/73/91/wok-fideus-soja-bolets-pas14.jpeg)
Tireu un xorret petit d'oli d'oliva i a continuació afegiu-hi els bolets escorreguts.
![wok fideus soja bolets pas15 wok fideus soja bolets pas15](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/74/18/wok-fideus-soja-bolets-pas15.jpeg)
No deixeu de remenar-los, per allò tan complexe de buscar el "chi" del wok amb la temperatura més alta possible. De seguida que canviïn de color, hi afegirem la ceba tallada a trossos grans.
![wok fideus soja bolets pas16 wok fideus soja bolets pas16](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/74/45/wok-fideus-soja-bolets-pas16.jpeg)
De seguida, hi afegirem també un grapat de brots de soja natural.
![wok fideus soja bolets pas17 wok fideus soja bolets pas17](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/74/72/wok-fideus-soja-bolets-pas17.jpeg)
Deixem que agafi color tot plegat...
![wok fideus soja bolets pas18 wok fideus soja bolets pas18](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/74/99/wok-fideus-soja-bolets-pas18.jpeg)
... i a continuació hi aboquem els fideus.
![wok fideus soja bolets pas19 wok fideus soja bolets pas19](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/75/26/wok-fideus-soja-bolets-pas19.jpeg)
Tirem també l'adob que hem preparat i donem un parell de voltes.
![wok fideus soja bolets pas20 wok fideus soja bolets pas20](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/75/53/wok-fideus-soja-bolets-pas20.jpeg)
Per acabar, a mi m'agrada donar-li un toc cruixent amb uns talls d'all tendre.
![wok fideus soja bolets pas21 wok fideus soja bolets pas21](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/75/80/wok-fideus-soja-bolets-pas21.jpeg)
Aboqueu-la per sobre i remeneu el conjunt.
![wok fideus soja bolets pas22 wok fideus soja bolets pas22](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/76/07/wok-fideus-soja-bolets-pas22.jpeg)
Ja podem emplatar.
![wok fideus soja bolets pas23 wok fideus soja bolets pas23](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/76/34/wok-fideus-soja-bolets-pas23.jpeg)
Espero que us agradin.
![wok fideus soja bolets pas24 wok fideus soja bolets pas24](https://www.elnacional.cat/uploads/s1/18/64/76/61/wok-fideus-soja-bolets-pas24.jpeg)
Bon profit!