A unes setmanes del dia de Nadal, us portem una bona escudella i carn d'olla per celebrar amb èxit aquest festiu tan especial! Continuem amb receptes típiques de Nadal de La Gourmeteria que ens porta el nostre xef Òscar Manresa. En aquesta recepta en especial acompanyem a l'Òscar a la Boqueria perquè ens ensenyi el millor producte fresc per fer una perfecta escudella i carn d'olla. L'escudella és un brou típic de Catalunya. Prové del bull de la carn d'olla amb llegums com cigrons, patata i col. També s'hi sol afegir ceba o porro, api i pastanagues. La quantitat de sal va a gust de cadascú, encara que és recomanable no posar-n'hi perquè els ingredients ja li aporten aquest gust. No té una recepta concreta, ja que és un plat tradicional, i cada persona, família o poble l'elabora a la seva manera. Per Nadal s'acostuma a cuinar amb sopa de galets, una pasta grossa que de vegades es farceix de pilotes petites de carn. La carn d'olla sol estar composta de botifarra negra, blanca, pilota, carn magra de vedella, una mica de xai, un pit de gallina o pollastre, una mica de careta o orella de porc i cansalada.

 

Ingredients

- 1/2 pollastre

- 1/2 gallina

- 500 g cansalada 

- 500 g conill de vedella

- 2 ossos de pernil 

- 2 os d'espina

- 2 pilotes

- 1/2 col 

- 2 pastanagues 

- 1/2 api 

- 1 xirivia 

- 300 g cigrons

- 3 patates 

- 500 g galets

Preparació
1.

Primer de tot, fem la tria de les verdures. Aquí és molt important fixar-se en el color i en l'olor per escollir les de millor qualitat.

2.

Ara prepararem la millor escudella i carn d'olla de Nadal. En una olla gran amb aigua afegim tots els ingredients. Han de quedar ben coberts. Els deixem bullir. Sabeu quin és l'èxit d'una gran escudella? El temps d'ebullició, com més, millor. Per això, nosaltres ho deixarem durant 4 hores, que faci xup-xup. 

3.

Un cop està tot bullit, retirem els ingredients del caldo i reservem. En el caldo que ens ha quedat, afegim els cigrons i les pilotes. Quan ja s'han cuinat, els retirem i reservem. Per últim, bullim el galet el temps que indiqui el paquet. I ja podem emplatar la nostra escudella i carn d'olla! Uns galets, una mica de caldo i les pilotes i verdures per una altra banda. Bon profit!