Avui veurem com fer una senzilla ceba cruixent, d'aquella que serveix per acompanyar qualsevol plat, però que tan bé li va a un bon frankfurt, bockwurst o bratwurst. Aquesta ceba la podeu conservar fora de la nevera durant 15 dies sense problemes. Després es comença a espatllar.

Ingredients

2 cebes ben picadetes

2 cullerades de farina

sal

oli de girasol

una bossa de congelar

Preparació
1.
ceba cruixent pas1

Pelem les cebes.  I les piquem.

2.
ceba cruixent pas2

Jo les he fet així, però us recomano picar-les encara més petites. Contra més petites més cruixents.

3.
ceba cruixent pas3

Ara posem un cassó al foc amb oli de girasol per fregir.

4.
ceba cruixent pas4

Col·loquem la ceba picada dins una bosseta de plàstic.

5.
ceba cruixent pas5

Li tirem dues cullerades de farina.

6.
ceba cruixent pas6

Tal qual.

7.
ceba cruixent pas7

I remeneu la bossa enèrgicament.

8.
ceba cruixent pas8

Veureu que poc a poc tots els trossets de ceba es van enfarinant sols.

9.
ceba cruixent pas9

Us han de quedar així.

10.
ceba cruixent pas10

Ara, amb l'oli ben calent, els fregirem... fent ús d'una escumadora per submergir-los poc a poc. Compte que si ho tireu amb les mans de cop us pot esquitxar i cremar-vos.

11.
ceba cruixent pas11

Farem la meitat de la ceba, ja que el volum de l'oli es duplica i ens podria vesar.

12.
ceba cruixent pas12

L'hem de deixar una estona, fins que agafi coloret.

13.
ceba cruixent pas13

Ara ja la podem deixar sobre un paper absorbent.

14.
ceba cruixent pas14

I aquí la tenim.

15.
ceba cruixent pas15

La salarem al nostre gust.

16.
ceba cruixent pas16

I a consumir. La podeu guardar uns quants dies i anar gastant.

17.
ceba cruixent pas17

Us recomano tastar aquesta ceba amb un Bockwurst de Casa Westfalia...

18.
ceba cruixent pas18

Està impressionantment bo. Bon Profit!