Una recepta ben fàcil. Aquest era un dels plats que tradicionalment sempre s'havien fet a casa meva. Us he de confessar que no m'agrada el fetge. Jo recordo que el menjava de petit, però va arribar un punt en què (no sé per què) li vaig agafar fàstic... i el vaig deixar de menjar. Ara no m'agrada ni l'olor. Però com que a la meva dona li encanta, doncs l'he hagut de fer. De vegades et trobes que has de cuinar coses que a tu no t'agraden... com per exemple els cargols. En qualsevol cas, encara que no m'agradi el que estic cuinant... ho faig amb les mateixes ganes i dedicació que amb qualsevol altre plat... al cap i a la fi... cuinar és cuinar, i és el que m'agrada fer.

Ingredients

300 g fetge de xai  

2 cebes grosses tallades a la juliana

oli d'oliva  

pebre negre

 sal

Preparació
1.
fetge xai ceba pas1

D'entrada rentarem bé el fetge de xai, que sempre té restes de sang.

2.
fetge xai ceba pas2

Ho podeu fer amb fetge de porc, però penso que és més bo el de xai.

3.
fetge xai ceba pas3

En una paella amb un bon raig d'oli d'oliva hi posem el fetge prèviament salat i empebrat.

4.
fetge xai ceba pas4

Tallem la ceba en juliana i la incorporem a la paella.

5.
fetge xai ceba pas5

Tota, eh? Hi ha força ceba. Hi ha gent que primer fa la ceba, la reserva i després fa el fetge, i finalment ho barreja tot. Jo penso que si es fa tot junt el fetge agafa més gust de ceba.

6.
fetge xai ceba pas6

Si voleu, ho podeu tapar una estoneta.

7.
fetge xai ceba pas7

De tant en tant ho reviseu, per comprovar que no es cremi.

8.
fetge xai ceba pas8

Ho remeneu, que agafi color.

9.
fetge xai ceba pas9

Ha de tenir aquesta mateixa pinta.

10.
fetge xai ceba pas10

Quan tot plegat sigui gairebé caramel·litzat, ja ho podrem emplatar.

11.
fetge xai ceba pas11

Si us agrada el fetge és un molt bon plat. Jo és que no puc, perdoneu-me.

12.
fetge xai ceba pas12

Us recomano acompanyar aquest plat amb un vi negre. Bon profit!