Avui un plat de xup-xup, d'aquells que fa caliu, amb molta personalitat. Mentre reposa, (per què necessita unes hores de repòs) no podràs deixar de pensar en aquest guisadet. I és que et farà sentir feliç per dos motius: d'una banda, perquè ja tindràs el dinar (o sopar) preparat per a l'endemà, i això sempre reconforta. D'altra banda, no podràs evitar salivar quan pensis en el moment de sucar un tros de pa cruixent en aquesta meravellosa salsa. 

En dues paraules, un luxe.

Si t'agraden aquesta mena de receptes no deixis de visitar les Cananes estofades amb patates i ceba o els Pèsols negres amb calamarcets i allioli suau.

Som-hi!

Ingredients
  • 1 kg de calamar mitjà net i tallat a trossos grans
  • 3 cebes grans tallades a la juliana
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 cullerada de curri
  • 1 cullerada de pebre blanc
  • 1/2 cullerada de pebre vermell picant
  • 3 cullerades de salsa de tomàquet
  • 1 copa de vi blanc
  • 2 fulles de llorer
  • 30 g de moixernons deshidratats (o barreja de bolets secs)
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
Preparació
1.
Preparar

Prepara tots els ingredients.

2.
Hidratar bolets

Posa els bolets a hidratar.

3.
netejar calamars

Neteja i talla els calamars. 

4.
talla ceba

Pela i talla la ceba a la juliana.

5.
daurar alls

En una cassola amb un generós raig d'oliva verge extra, daura uns alls mal tallats. Afegeix també el llorer.

6.
calamars

Seguidament, incorpora els calamars. 

7.
remenar

Remena-ho. Veuràs que de seguida canvien de color. 

8.
ceba

Un cop saltats, incorpora la ceba. 

9.
pebre blanc

Al mateix temps, posa-hi el pebre blanc. 

10.
pebre vermell

El pebre vermell picant (o dolç).

11.
tomàquet

El tomàquet.

12.
curri

I el curri. 

13.
remenar

Remena-ho bé. 

14.
bolets

Ara incorpora l'aigua d'hidratar els bolets. 

15.
vi blanc

I el vi blanc. 

16.
cocció

Deixa-ho coure a foc mitjà-baix durant al menys 30-35 minuts. Vigila que no falti mai líquid. Si cal, pots afegir-hi aigua calenta. 

17.
bolets

Quan el calamar comenci a estar tou, incorpora els bolets a la cassola. 

18.
cocció

I deixa-ho coure tot junt mitja hora més. Rectifica de sal. 

19.
repós

No tinguis pressa, pot coure el temps que calgui fins que el calamar estigui tou. Llavors, apaga el foc i ho deixes refredar. Després, ho guardes en un tàper a la nevera fins a l'endemà. 

20.
calamars

Ho escalfes i a gaudir de la vida! 

Bon profit!