Avui us porto una altra pasta de pastisseria feta amb pasta de full i cabell d'àngel. Particularment, és un pasta que trobo molt bona, es conserva molt bé i té una aparença força atractiva, per això era una de les que més es venien a la pastisseria on treballava. Però malauradament he descobert que fa més de 15 anys que ni es fa ni es ven a la mateixa pastisseria i jo he volgut recuperar-la perquè penso que val la pena. Ja veureu com és molt fàcil de fer i només us caldrà estar una petita estona a la cuina. Tasteu-la que us agradarà, n'estic segur.

Ingredients

1 làmina per estirar de pasta de full

250 g de cabell d'àngel

50 g de pinyons

80 g d'ametlla crua en gra

5 o 6 galetes tipus "Maria"

un raiget d'aigua  

gelatina de poma o nappage (gelatina neutra en fred)

sucre llustre ("glas")

Preparació
1.
brioixeria pinyonat pas1

Preparem els ingredients. Aquesta pasta de full va molt bé, ja que la venen en làmines gruixudes. Això ens permet estirar-les al nostre gust i donar la forma més adient a cada elaboració. 

2.
brioixeria pinyonat pas2

Estirem verticalment una làmina... no gaire...

3.
brioixeria pinyonat pas3

... i seguidament ho fem també horitzontalment. Més o menys ha de fer uns 40 centímetres d'amplada i uns 20 de llargada. Ajudeu-vos d'una mica de farina per estirar la pasta amb el corró.

4.
brioixeria pinyonat pas4

Ara, hi posarem una generosa capa de cabell d'àngel per sobre... sense arribar del tot a la vora.

5.
brioixeria pinyonat pas5

Perfecte.

6.
brioixeria pinyonat pas6

A continuació farem una pasta amb la que pintarem el cabell. Normalment s'utilitzen retalls de pa de pessic barrejats amb aigua, però ho podeu fer amb galetes tipus "Maria".

7.
brioixeria pinyonat pas7

De fet, valdria qualsevol galeta bàsica, sense farciments ni xocolates, només galeta. Les esmicolem bé i les rebaixem amb un petita quantitat d'aigua.

8.
brioixeria pinyonat pas9

Us ha de quedar una pasta densa però amb la que es pugui pintar.

9.
brioixeria pinyonat pas10

Escampeu bé aquesta pasta per sobre del cabell d'àngel.

10.
brioixeria pinyonat pas11

A continuació hi tirarem una bona quantitat d'ametlla en gra per sobre.

11.
brioixeria pinyonat pas12

Seguidament, i només al centre, hi posarem pinyons tot dibuixant una línia central d'uns 2 o 3 cm.

12.
brioixeria pinyonat pas13

Ara ho haurem de traslladar a una safata pel forn. Si ho veieu molt complicat, des d'un principi podeu posar un paper cuisson a sota i això us facilitarà el moviment cap a la safata de forn.

13.
brioixeria pinyonat pas14

 Ara ho enfornarem, a uns 190-200 graus... durant uns 15-18 minuts.

14.
brioixeria pinyonat pas15

Vigileu-ho bé, que la pasta de full es crema ràpid. Quan tingui aquest agradable color, ja el podem treure.

15.
brioixeria pinyonat pas16

Deixeu-lo refredar una bona estona sobre una taula o marbre ben net.

16.
brioixeria pinyonat pas17

A continuació ho tallarem en porcions d'uns 5-8 cm. aprox.

17.
brioixeria pinyonat pas18

Perfecte.

18.
brioixeria pinyonat pas19

Ajunteu-los de nou... i poseu una tira de paper al centre...

19.
brioixeria pinyonat pas20

... ens servirà per a fer la decoració. Tireu sucre llustre per sobre i retireu la tira.

20.
brioixeria pinyonat pas21

Ja gairebé acabem.

21.
brioixeria pinyonat pas22

Només ens quedarà donar un aspecte més brillant als pinyons. Podeu utilitzar gelatina de poma o nappage (gelatina en fred) com aquesta. 

 

22.
brioixeria pinyonat pas23

Mullem un pinzell ben net....

23.
brioixeria pinyonat pas24

... i pintem amb cura la part central de les nostres pastes.

24.
brioixeria pinyonat pas25

Finalment, només ens queda presentar-les sobre cartró i blonda... o sobre una safata daurada com aquesta.

25.
brioixeria pinyonat pas26

I aquí teniu el pinyonat. Proveu-lo de fer, que no costa gens... i és molt bo.

26.

Bon profit!