Què podem dir d'un plat tan tradicional com el Bacallà amb samfaina? A casa s'ha fet tota la vida i a la meva àvia li encantava cuinar-lo, com a la meva mare, una apassionada del bacallà. És senzill de fer.

La màxima complicació és dessalar correctament el bacallà. Per això us recomano la lectura del consell "Com dessalar el bacallà salat". Que vagi de gust.

Ingredients

1/2 Kg de samfaina tradicional

4 lloms de bacallà dessalat (2 per persona)

oli d'oliva

farina

aigua

Preparació
1.
bacalla samfaina pas1

Prèviament, prepararem una samfaina tradicional i la reservarem.

2.
bacalla samfaina pas2

Partirem del supòsit que ja tenim els lloms de bacallà dessalats. Si voleu saber com dessalar-los us recomano la lectura del consell "Com dessalar el bacallà salat". Tasteu-los sempre abans de començar a cuinar, no sigui cas que estiguin mal dessalats.

3.
bacalla samfaina pas3

Com més macos siguin els lloms... més maco quedarà el plat.

4.
5.
bacalla samfaina pas4

Els enfarinem...

6.
bacalla samfaina pas5

... escalfem abundant oli en una paella...

7.
bacalla samfaina pas6

... i els fregim per totes dues bandes.

8.
bacalla samfaina pas7

Reservem el bacallà.

9.
bacalla samfaina pas8

Ara, si tenim una cassola millor. Si no, una paella mateix servirà.

10.
bacalla samfaina pas9

Col·loquem el bacallà al centre de la cassola...

11.
bacalla samfaina pas10

... i ho cobrim tot amb la samfaina aquesta tan espectacular que he fet.

12.
bacalla samfaina pas11

Quins colors!... quines olors!

13.
bacalla samfaina pas12

Genial. Tot ben repartidet.

14.
bacalla samfaina pas13

Li tirem com mig got d'aigua, més o menys, i ho deixem coure tot junt uns 5-7 minuts a foc baix.

15.
bacalla samfaina pas14

Això està a punt per sucar-hi pa, nanos.

16.
bacalla samfaina pas15

El daurem al forn durant 5 minutets.

 

17.
bacalla samfaina pas16

Ja està.

18.
bacalla samfaina pas17

Excel·lent.

19.
bacalla samfaina pas18

Emplatem.

20.
bacalla samfaina pas19

Quina cosa més bona! Orgullosos hem d'estar els catalans d'un plat com aquest!

21.
bacalla samfaina pas20

Bon profit!