Fa un temps, em demanaven una recepta que no coneixia i de la que mai n'havia sentit a parlar: les grasoletes de bacallà. Aparentment poden semblar bunyols... i en tenen molta semblança, tot s'ha de dir. Però la pasta és força diferent.

El resultat és una mena de pastisset salat de bacallà. No és tant esponjós com els bunyols... és més dens... i també atipa més, però m'ha agradat molt aquesta recepta de bacallà... del que sempre gaudeixo. Espero que a vosaltres també us agradi.

 

Ingredients

250 g de bacallà esqueixat dessalat

125 g de farina

100 ml d'aigua o llet

julivert fresc

2 o 3 grans d'all

1/2 paquet de llevat en pols tipus "Royal"

oli per fregir

 

Variants:

S'hi pot afegir ou batut

Es poden acompanyar d'enciam

Podeu escaldar el bacallà prèviament

Preparació
1.
grasoletes bacalla pas1

El dia abans haurem de tenir la precaució de posar el bacallà a dessalar.

2.
grasoletes bacalla pas2

A l'endemà, el tornem a rentar...

3.
grasoletes bacalla pas3

... i el tindrem a punt per utilitzar.

4.
grasoletes bacalla pas4

Preparem tots els ingredients.

5.
grasoletes bacalla pas6

D'altra banda, barrejarem una bon raig d'oli amb l'all...

6.
grasoletes bacalla pas7

... julivert fresc..

7.
grasoletes bacalla pas8

... i un polsim de sal.

8.
grasoletes bacalla pas9

Li passarem la batedora elèctrica...

9.
grasoletes bacalla pas10
10.
grasoletes bacalla pas11

Podeu trinxar a mà all i julivert fresc, però no us quedarà mai tant fi.

11.
grasoletes bacalla pas12

Ara en un bol, hi aboquem la llet....

12.
grasoletes bacalla pas13

... la farina...

13.
grasoletes bacalla pas14

... i l'impulsor químic.

14.
grasoletes bacalla pas15

Amb mig sobre en tindrem prou.

15.
grasoletes bacalla pas16

Ho remenem una mica...

16.
grasoletes bacalla pas17

... i hi incorporem un ou...

17.
grasoletes bacalla pas18

... tot sencer.

18.
grasoletes bacalla pas19

Hi tirem també unes quatre o cinc cullerades grans de la picada d'all i julivert que hem fet. No la poseu tota si no cal. El sobrant el podeu reservar a la nevera per a futures elaboracions.

19.
grasoletes bacalla pas20

Ho barregem tot plegat...

20.

... i finalment hi afegim el bacallà trinxat.

21.
grasoletes bacalla pas22

Remenar fins obtenir una pasta que es quedi enganxada al dit.

22.
grasoletes bacalla pas23

Ja té bona textura.

23.
grasoletes bacalla pas24

Escalfeu abundant oli en una paella per fregir i quan sigui roent... aboqueu-hi una cullerada de pasta.

24.
grasoletes bacalla pas25

Doneu-li la volta...

25.
grasoletes bacalla pas26

... fins que tingui aquest bonic aspecte.

26.
grasoletes bacalla pas27

Ho reservem sobre un paper absorbent.

27.
grasoletes bacalla pas28

Anem fent amb paciència.

28.
grasoletes bacalla pas29

Si teniu nens petits... en podeu fer de diferents mides.

29.
grasoletes bacalla pas30

Encara calentes, servirem les grasoletes a taula.

30.
grasoletes bacalla pas31

Bon profit!