L'altre dia vaig anar al mercat a comprar quatre cosetes, i vaig veure uns popets molt atractius. Com que no feia massa que ja els havia fet en vi, vaig pensar d'aprofitar un brou de peix que tenia per innovar (sense massa riscos, tot s'ha de dir) i fer un arròs amb popets i cloïsses. I la veritat, a primer cop d'ull, és que pot semblar un altre arròs mariner amb el típic gust de «paella», que ja és prou bo. Però sabeu una cosa? Aquests popets tenen un gust tan i tan especial que tot l'arròs adquireix sabor a pop, i el resultat és un plat ben bo i ben diferenciat de la resta d'arrossos. Total, que passa a ser un altre de les meves recomanacions.

Ingredients

300 gr. de popets nets 

300 gr. de cloïssa grossa fresca

1/2 de pebrot vermell picat

1 ceba picada  

2 o 3 tomàquets ratllats

3 alls picats

1 litre i mig de brou de peix

4 tasses de café d'arròs (jo sempre faig una per persona més una de regal)  

Oli d'oliva  

Julivert

Sal

Preparació
1.
arros popets cloisses pas1

Renteu bé els popets.

2.
arros popets cloisses pas2

La veritat és que el meu peixater es porta molt bé... i m'ha tret els budells, un per un.

3.
arros popets cloisses pas3
4.
arros popets cloisses pas4

Renteu bé les cloïsses.

5.
arros popets cloisses pas5

I reserveu-les en aigua amb abundant sal, així purgaran la sorra que puguin tenir.

6.
arros popets cloisses pas6

En una paella amb un bon raig d'oli, daurem els popets.

7.
arros popets cloisses pas7

Però molt de compte perquè en contenir molta aigua, peten i us podeu cremar. Tingueu a mà una tapa per evitar esquitxades i les criatures fora de la cuina.

8.
arros popets cloisses pas8

Quan tinguin una mica de color els reservarem.

9.
arros popets cloisses pas9

En el mateix oli, sofregirem el pebrot vermell, i després la ceba...

10.
arros popets cloisses pas10

... i una mica després afegim també l'all. Deixeu que tot plegat agafi coloret.

11.
arros popets cloisses pas11

Ara li tirem els tomàquets ratllats i els barregem bé.

12.
arros popets cloisses pas12

Baixeu el foc al mínim i tapeu la paella. Deixeu que caramel·litzi una estona.

13.
arros popets cloisses pas13

Però compte no se us cremi si s'acaba el líquid (o l'aigua dels tomàquets). Busquem precisament aquell punt on gairebé es comença a enganxar i tot plegat té una flaire i un aspecte ben maco.

14.
arros popets cloisses pas14

Ara incorporem els popets.

15.
arros popets cloisses pas15

Pugem el foc a la meitat i deixem que els popets es barregin bé amb el sofregit 3 o 4 minuts.

16.
arros popets cloisses pas16

Ara ja podem tirar l'arròs. Recordeu, una tassa de cafè per persona és suficient.

17.
arros popets cloisses pas17

Remeneu-lo una estona per daurar també el gra d'arròs.

18.
arros popets cloisses pas18

Quan comenci a fer sorollet i veieu que s'enganxa l'arròs, voldrà dir que ho esteu fent bé.

19.
arros popets cloisses pas19

Ara és el moment d'apagar el foc i sortir a fer un vermut o de tirar el brou i continuar. Jo ho acostumo a deixar preparat fins aquí, llavors podem sortir a fer un tomb sabent que el dinar estarà fet en 20-25 minuts, el que trigui l'arròs a coure.

20.
arros popets cloisses pas20

Doncs som-hi, afegim el brou de peix ben calentó i repartim bé l'arròs. Si us falta brou, ho podeu completar amb aigua.

21.
arros popets cloisses pas22

Saleu l'arròs.

22.
arros popets cloisses pas23

Tireu un raig d'aigua i tapeu la cassola amb una tapa. En 3 o 4 minuts estaran totes les cloïsses obertes.

23.
arros popets cloisses pas24

Afegiu-les a la paella.

24.
arros popets cloisses pas25

Rectifiqueu de sal si cal.

25.
arros popets cloisses pas26

Quan el gra d'arròs encara sigui un pèl dur, ja podeu parar el foc, que s'acabarà de coure en la seva pròpia escalfor. Deixeu reposar la paella 5 minuts.

26.
arros popets cloisses pas27

Com sempre, us recomano passar-la 4 o 5 minuts pel grill del forn i daurar-la per dalt. Així tindrà millor presència. Afegiu-hi una mica de julivert picat.

27.
arros popets cloisses pas28

I aquí teniu aquest fantàstic arrosset.

28.
arros popets cloisses pas29

A menjar, nanos.

29.
arros popets cloisses pas30

Que bo que estava... l'hauré de tornar a fer aviat.

30.
arros popets cloisses pas31

Acompanyeu-lo amb un bon vi blanc fresc.

31.
arros popets cloisses pas32

Bon Profit!