Aquesta és una recepta molt antiga i tradicional de la zona del Berguedà i que em va passar un company de feina. Per fer aquest plat d'avui només necessitem uns trossos de pit i falda de xai, un bon sofregit i l'arròs. Més fàcil no pot ser. No és el millor arròs del món, ja us ho avanço, però pels ingredients que du entra molt bé. És un arròs que queda sec, però, si voleu, el podeu fer més caldós afegint-hi més aigua o brou.

Ingredients

200 g d'arròs

200 g trossos de pit i falda de xai

2 tomàquets madurs

1 ceba trinxada

3 grans d'all

1 cullerada de pebre vermell

pebre negre

oli d'oliva

aigua o brou de carn

sal

Variants:

S'hi pot incorporar algun bolet de temporada

Es pot fer amb costella de porc

Preparació
1.
arros pastor pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
arros pastor pas2

Ratllem els tomàquets que barrejarem amb el pebre vermell. Ho reservem.

3.
arros pastor pas4

... i els empebrem.

4.
arros pastor pas5

En una paella amb una mica d'oli enrossim la carn.

5.
arros pastor pas6

Fins que quedi daurada per totes dues bandes. Que quedi pràcticament cuita la carn.

6.
arros pastor pas7

La reservem.

7.
arros pastor pas8

Si cal hi afegim una mica més d'oli i sofregim la ceba ben trinxada.

8.
arros pastor pas9

Quan la ceba estigui transparent... hi incorporem l'all picadet.

9.
arros pastor pas10

I quan l'all tingui color... hi afegim el tomàquet.

10.
arros pastor pas11

Deixem que es faci el sofregit a foc mig baix. Cal que el tomàquet quedi cuit, durant uns 10 minuts. Compte! que no se us cremi.

11.
arros pastor pas12

Ara ja hi podem incorporar el xai.

12.
arros pastor pas13

Ho barregem bé una estona, cal que la carn s'impregni bé del sofregit.

13.
arros pastor pas14

A continuació hi afegim l'arròs, ja sabeu, una tassa (80-100gr) per persona.

14.
arros pastor pas15

Ara hi aboquem l'aigua o el brou, el doble quantitat que d'arròs. Si es bomba, una mica més encara. Procureu sempre que el líquid (aigua o brou) sigui ben calent o bullent.

15.
arros pastor pas16

Ho salem.

16.
arros pastor pas17

Deixem coure l'arròs uns 20 minuts.

17.
arros pastor pas18

I ja tenim l'arròs de carn acabat. Si voleu, el podeu torrar al forn durant 5 minuts en mode grill.

18.
arros pastor pas19

Bon profit!

19.I PER BEURE...
arros pastor pas20