Avui una recepta d'aquelles que sé que us agrada a tots. Una recepta feta amb arròs, que no falla mai, amb un toc asiàtic, que no falla mai, i com a colofó amb un ou per sucar-hi, que tampoc falla mai. Si no heu dinat aquí trobareu d'aquelles fotos que fan venir gana. Tschhh... ho vaig cuinar l'altre dia i ara em passa a mi... hehe. Com passa amb totes les receptes que incorporen una gran quantitat d'espècies (curri en aquest cas) jo us recomano que busqueu el punt que més agradi.  

He aprofitat que encara és temporada de pèsol fresc per incorporar-lo també, i l'he bullit prèviament amb uns anissos estrellats que li aportaran un fresc i agradable aroma. Finalment, us mostraré com coure un ou escalfat o 'poché', que diuen els francesos, una tècnica força divertida si la voleu compartir amb els vostres fills. Que vagi de gust.

Ingredients

Per l'arròs:

200gr. d'arròs basmati

1 trosset de mantega

3 cullerades grans de curri

1 cullerada de comí  

1 cullerada gran de pebre negre en pols

100gr. pèsols frescos  

100gr. xampinyons frescos a làmines

1 ou   

2 anissos estrellats

oli d'oliva

sal

Pels ous escalfats:

4 ous (un per persona)

1 xorret de vinagre de vi

pebre negre

sal

Preparació
1.
arros basmati al curri ou escalfat pas1

Utilitzaré aquest arròs basmati llarg.

2.
arros basmati al curri ou escalfat pas2

La proporció d'aigua / arròs, i segons el fabricant, us recomano fer amb gots:  1 d'arròs x 5 d'aigua. Però la cocció d'aquest arròs també es pot fer amb el mínim d'aigua.

3.
arros basmati al curri ou escalfat pas5

... i veureu com surt un líquid blanc. Doncs l'heu de rentar fins que no estigui blanc.

4.
arros basmati al curri ou escalfat pas6

De fet, us recomano tenir l'arròs en remull durant uns 30 minuts.

5.
arros basmati al curri ou escalfat pas7

Mentre, anem a preparar els ous escalfats. Poseu una mica de paper film en un recipient petit, com un bol o un got baix.

6.
arros basmati al curri ou escalfat pas8

Aboqueu-hi un ou dins.

7.
arros basmati al curri ou escalfat pas9

Li tireu un polsim de sal...

8.
arros basmati al curri ou escalfat pas11
9.
arros basmati al curri ou escalfat pas12

... que us quedi una bola.

10.
arros basmati al curri ou escalfat pas13

Per evitar que s'obri durant la cocció el podeu lligar amb un fil de cuinar.

11.
arros basmati al curri ou escalfat pas14

Heu d'apretar fins que quedi rodó, però no us passeu o es trencarà.

12.
arros basmati al curri ou escalfat pas15

Anirem fent el mateix... un ou per cada persona.

13.
arros basmati al curri ou escalfat pas16

Preparem l'aigua de bullir l'arròs... amb un trosset de mantega per donar gust i sal. Fins que bulli.

14.
arros basmati al curri ou escalfat pas17

Mentre, tallem els xampinyons en làmines i els saltegem en una paella amb un raig d'oli i sal.

15.
arros basmati al curri ou escalfat pas18

Els reservem.

16.
arros basmati al curri ou escalfat pas19

En la mateixa paella... batim un ou i fem una truita francesa.

17.
arros basmati al curri ou escalfat pas20

La volem per picar-la i barrejar-la amb l'arròs.

18.
arros basmati al curri ou escalfat pas21

Ho deixem refredar una mica...

19.
arros basmati al curri ou escalfat pas22

... i llavors ho piquem tot ben petit... amb els xampinyons.

20.
arros basmati al curri ou escalfat pas24

En posaré 2 ja que al barrejar els pèsols amb el curri... el mateix curri absorbirà molts aromes. Si un dia els voleu fer simplement aromatitzats... amb un anís en teniu de sobra.

21.
arros basmati al curri ou escalfat pas25

Quan bulli... posem els pèsols i als 12 minuts els refredem i els reservem.

22.
arros basmati al curri ou escalfat pas26

D'altre banda, com que l'aigua ja bull... incorporem l'arròs basmati i ho deixem bullir uns 10-12 minuts.

23.
arros basmati al curri ou escalfat pas27

Un cop cuit... hem de parar la cocció ràpidament...

24.
arros basmati al curri ou escalfat pas28

... amb aigua freda.

25.
arros basmati al curri ou escalfat pas29

L'arròs ha de quedar suelto. El reservem.

26.
arros basmati al curri ou escalfat pas30

Ara anem a preparar els ous. Tirem un xorret de vinagre de vi.

27.
arros basmati al curri ou escalfat pas31

El de tota la vida, vaja.

28.
arros basmati al curri ou escalfat pas32

Quan bulli l'aigua... incorporem els ous.

29.
arros basmati al curri ou escalfat pas33

L'heu de tenir 4 minuts de rellotge. No més... o el rovell no quedarà líquid. Els anem reservant.

30.
arros basmati al curri ou escalfat pas34

Al mateix temps, anirem preparant el saltat de l'arròs amb les espècies. Hi tirem una cullerada de comí.

31.
arros basmati al curri ou escalfat pas35

... 3 cullerades de curri....

32.
arros basmati al curri ou escalfat pas36

... fixeu-vos que ho tinc a la paella sense oli. El que vull és torrar una mica les espècies per extreure'n tot l'aroma.

33.
arros basmati al curri ou escalfat pas37

Una cullerada de pebre negre... i ho remenem tot junt.

34.
arros basmati al curri ou escalfat pas38

De seguida, incorporem la truita amb els xampinyons...

35.
arros basmati al curri ou escalfat pas39

... ara si tirem un bon raig d'oli....

36.
arros basmati al curri ou escalfat pas40

... incorporem els pèsols cuits....

37.
arros basmati al curri ou escalfat pas41

... i l'arròs... cuit... també...

38.
arros basmati al curri ou escalfat pas42

Un polsim de sal...

39.
arros basmati al curri ou escalfat pas43

... i ho remenem bé....

40.
arros basmati al curri ou escalfat pas44

Ho deixem saltant uns minuts... que sigui tot prou calent.

41.
arros basmati al curri ou escalfat pas45

Ja està, anem a emplatar.

42.
arros basmati al curri ou escalfat pas46

Utilitzaré un motlle quadrat. Hi posem l'arròs dins.

43.
arros basmati al curri ou escalfat pas47

Obrim el film d'un ou escalfat... i l'aboquem a sobre de l'arròs... sense trencar el rovell. Molt de tacte.

44.
arros basmati al curri ou escalfat pas48

Retirem el film definitivament.

45.
arros basmati al curri ou escalfat pas49

Un raig d'oli... un polsim de curri pel plat... i ja podeu servir.

46.
arros basmati al curri ou escalfat pas50

Veiem com ha quedat l'ou o que?

47.
arros basmati al curri ou escalfat pas51

Ohhh... quin gust que fa veure i fer aquestes coses... oi?

48.
arros basmati al curri ou escalfat pas52

I estava molt bo, clar.

49.
arros basmati al curri ou escalfat pas53

Bon profit!