Avui us porto un plat tradicional de la gastronomia cubana, el "Congrí". La recepta és exactament la mateixa i només canvia el color de la mongeta. És un complement d'un plat principal. Ningú acostuma a menjar-lo sol. Espero que us agradi.

Ingredients

2 tasses de "frijoles" negres

5 tasses d'aigua  

3 tasses d'arròs

1/2 cap d'alls

1 fulla de llorer

1 cullerada de comí mòlt  

oli d'oliva

sal

Preparació
1.
arros cuba congri pas1

He utilitzat aquests "frijoles" que he trobat en la secció de productes d'importació del supermercat.

2.
arros cuba congri pas2

El dia abans els posarem en remull amb abundant aigua.

3.
arros cuba congri pas3

A l'endemà, prepararem una olla. Si els podeu coure en una olla a pressió, molt millor. En 30 minuts els tindreu fets. Si no, haurem de tenir-los un mínim de 2 hores bullint.

4.
arros cuba congri pas4

Les quantitats que us poso són per olla a pressió. Si ho feu en una olla convencional haureu d'anar afegint miquetes d'aigua fins que, passades les dues o dues hores i mitja, trobeu els "frijoles" ja cuits.

5.
arros cuba congri pas5

Els taparem, això si.

6.
arros cuba congri pas6

Mentre, anirem picant els alls. No hi ha massa feina més a fer.

7.
arros cuba congri pas7

Anem controlant i tastant els "frijoles" fins que siguin tous.

8.
arros cuba congri pas8

En aquest moment, fregirem l'all en una paella amb una mica d'oli....

9.
arros cuba congri pas9

... i li afegirem el llorer i el comí.

10.
arros cuba congri pas10

Sense deixar que es cremi l'all... ho abocarem tot dins l'olla dels "frijoles". 

11.
arros cuba congri pas11

Al mateix temps, tirarem l'arròs i l'aigua per la cocció de l'arròs, que trigarà uns 25 minuts en fer-se.

12.
arros cuba congri pas12

Ho salem.

13.
arros cuba congri pas13

Ho remenem tot una mica i... perfecte, ara nomès s'ha de coure l'arròs.

14.
arros cuba congri pas14

I quan hagi absorbit l'aigua... ja tindrem l'arròs cuit i el plat acabat.

15.
arros cuba congri pas15

No ha de quedar sucós, ni molt menys, més aviat tot el contrari, una mica sec.

16.
arros cuba congri pas16

El podem servir ben calentó.

17.
arros cuba congri pas17

A mi m'encanta, però us haig de dir que atipa molt aquest plat.

18.
arros cuba congri pas18

Si teniu arrossera, podeu coure l'arròs a banda i ajuntar-ho tot al final.

19.
arros cuba congri pas19

Jo he aprofitat per afegir una mica de "ropa vieja".

20.
arros cuba congri pas20

La "ropa vieja" és carn de vedella en salsa... que li va genial a l'arròs.

21.
arros cuba congri pas21

Bon profit!