Un arrosset molt sa i econòmic, que no us podeu perdre. De vegades, les coses senzilles triomfen. Al cap i a la fi, com tot en aquesta vida, allò que fem amb passió i on posem totes les ganes del món, ens acaba sorprenent a nosaltres mateixos i ens aporta moltíssima satisfacció. No deixeu mai de ser creatius, amb una mica de criteri i respectant les bases de la cuina, acabareu fent plats que tothom recordarà.

Aneu al mercat, mireu i remeneu, aprofiteu productes de temporada i, sobretot, cuineu el que més us vingui de gust aquell dia. Som-hi!

Ingredients

300 g de xampinyons 

1 manat d'espàrrecs verds

1/2 pit de gall dindi a daus

1 ceba  trinxada

1 gra d'all

2 tomàquets ratllats

pebre vermell

uns brins de safrà

1 litre de brou d'au

salsa "Viandox"

oli d'oliva

pebre negre

sal

Variants:

Podeu afegir-hi altres bolets i fer el mateix arròs amb pollastre

Preparació
1.

Prepareu tota la verdura.

2.
3.

Talleu el pit de gall dindi a daus.

4.

Ratlleu els tomàquets. Si són macos i de temporada amb un parell en teniu suficient. Altrament, jo he utilitzat 4 o 5 tomàquets de penjar.

5.

Tireu una cullerada de pebre vermell dolç al tomàquet i ho reserveu.

6.

Poseu a daurar un parell de grans d'all laminats amb un bon raig d'oli. Llavors, salteu la carn, ja salada i empebrada.

7.

Us ha de quedar ben daurada per totes dues bandes.

8.

Reserveu-ho.

9.

En el mateix oli, salteu els xampinyons partits per la meitat, amb una mica de sal.

10.

Un cop fets, els reserveu amb la carn.

11.

I finalment, salteu també els espàrrecs verds.

12.

Els reserveu a banda.

13.

En el mateix oli, i si cal poseu-ne més, sofregiu la ceba trinxada.

14.

Quan canviï de color tireu un bon raig de salsa "Viandox", un potenciador de sabor. Aquest pas és opcional.

15.

Quan la ceba sigui ben fosca i cuita, afegiu-hi el tomàquet amb el pebre vermell.

16.

Deixeu-ho sofregir fins que es consumeixi tot el líquid.

17.

Ara, feu un petit espai al mig, i daureu uns brins de safrà durant uns segons.

18.

Barregeu-ho tot plegat, i ja tindreu feta la "marca" o sofregit.

19.

Afegiu-hi la carn amb els bolets ara.

20.

I ho barregeu bé tot plegat.

21.

És el moment d'apagar el foc, tapar-ho i sortir a comprar el pa i fer el vermut en una terrassa. Així, tot i dinar a casa, donem un cop de mà al sector.

22.

A continuació, i ja encés el foc de nou, tireu l'arròs, uns 80-100g per persona. Jo ja tinc la mida amb un got de tallat. N'he posat quatre.

23.

Daureu lleugerament el gra d'arròs tot remenant durant dos o tres minuts.

24.

A continuació, ja hi podeu abocar el brou ben calent fins cobrir-ho. La proporció ha de ser 2,5 parts de brou per 1 d'arròs. Però la podeu variar en funció de si us agrada més sucós o més eixut.

25.

Saleu-ho una mica i deixeu-ho fer a foc mig o baix durant uns 13-14 minuts. No remeneu mai una paella. Com a màxim, podeu sacsejar-la una mica per comprovar que no s'enganxi, però preferiblement és millor no tocar-la.

26.

Quan noteu que li queden uns 5 minuts, decoreu la paella amb els espàrrecs per sobre.

27.

Perfecte! Rectifiqueu de sal si cal i apagueu el foc. Tapeu la paella amb un drap net o paper d'alumini i deixeu-la reposar mínim 10 minuts. La cocció passiva acabarà de coure el gra d'arròs i d'amalgamar tots els sabors.

28.

I per fi, ja ho podeu servir a taula.

29.

Un arròs extraordinari!

30.

Bon profit!