No fa massa vaig anar a visitar la casa del meu cunyat i ens va fer un bon arròs amb conill per dinar. En aquell moment em vaig adonar que aquesta recepta no la tenia publicada... i és d'aquelles tan tradicionals... no podia esperar més. Una bona manera de menjar arròs. 

Com passa amb molts altres plats, a cada regió i cada família, aquest arròs el fan lleugerament diferent, trobareu moltes variants i per aquesta raó jo us porto la recepta tradicional. Que vagi de gust.

Ingredients

1 conill trossejat

400 d d'arròs

3 tomàquets madurs

1 ceba

1 gra d'all

1 litre d'aigua

llard

oli d'oliva

sal

Per a la picada:

uns brins de safrà

julivert fresc

1 gra d'all

Variants

Podeu posar herbes aromàtiques (romaní, farigola, timó, sajolida, etc.)

Podeu triturar el sofregit abans d'incorporar el conill i l'arròs

Es pot afegir una cullerada de pebre vermell dolç

Podeu tirar un rajolí de vi al sofregit

Es pot fer amb conill de bosc, que s'haurà de coure molta més estona.

S'hi poden afegir caragols

Preparació
1.
arros conill pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
arros conill pas2

Renteu bé el conill i deixeu-lo escórrer.

3.
arros conill pas3

Ratlleu els tomàquets madurs. Si no són gaire grans poseu-ne quatre.

4.
arros conill pas4

A mi m'agrada posar una cullerada de pebre vermell, però la podeu obviar.

5.
arros conill pas5
6.
arros conill pas6

Posem a escalfar una paella fonda...

7.
arros conill pas7

hi tirem un bon tros de llard...

8.
arros conill pas8

i una mica d'oli d'oliva...

9.
arros conill pas9

Saleu el conill...

10.
arros conill pas10

i empebreu-lo.

11.
arros conill pas11

Ara, l'heu de daurar... i compte, que esquitxa i us podeu cremar.

12.
arros conill pas12

Feu-lo bé per totes dues bandes.

13.
arros conill pas13

El conill ha d'estar gairebé fet, ja que després només el guisarem 15-20 minuts més amb l'arròs. Reserveu-lo.

14.
arros conill pas14

En el mateix oli... farem el sofregit. Primer hi posem la ceba.

15.
arros conill pas16

Mentrestant, podeu aprofitar per anar fent la picada, amb un gra d'all, el safrà...

16.
arros conill pas17

i el julivert...

17.
arros conill pas18
18.
arros conill pas19

Un cop la ceba tingui aquest color tan fosc... feu espai per incorporar l'all.

19.
arros conill pas20

Deixeu-lo que es torri una mica.

20.
arros conill pas21

En aquest moment també he afegit una branqueta de farigola, per aromatitzar el sofregit. Més endavant la traurem, just abans de posar l'arròs.

21.
arros conill pas22

Ho barregem tot, que agafi el mateix coloret.

22.
arros conill pas24

una mica de sal (i sucre si voleu)...

23.
arros conill pas25

i ho deixem reduir uns 10 minutets...

24.
arros conill pas26

Fins que no quedi res de líquid... que es comenci a enganxar tot el tomàquet: ben concentrat.

25.
arros conill pas27

En aquest punt, incorporem el conill...

26.
arros conill pas28

i ho remenem bé...

27.
arros conill pas29

Ara, haurem de posar l'arròs. Normalment, uns 80-100gr per persona... o una tassa.

28.
arros conill pas30
29.
arros conill pas31

Remeneu-lo i deixeu-lo torrar uns 2 o 3 tres minuts... sense parar de remenar, que no es cremi.

30.
arros conill pas32

En aquest punt, ja podem incorporar l'aigua bullent.

31.
arros conill pas33

Salem.

32.
arros conill pas34

Ho deixem fins que estigui gairebé cuit l'arròs, uns 18 minuts.

33.
arros conill pas35

Als 10 minutets... incorporem la picadeta...

34.
arros conill pas36

ben barrejada...

35.
arros conill pas37

es pot deixatar amb una mica de suquet...

36.
arros conill pas38

i que faci xup-xup...

37.
arros conill pas39

Quan l'arròs estigui al dente... ja podeu aturar el foc.

38.
arros conill pas40

Tapeu-lo una mica i deixeu-lo reposar 5 minutets més.

39.
arros conill pas41

Tasteu-lo, hauria d'estar al punt de cocció.

40.
arros conill pas42

Ja podem emplatar.

41.
arros conill pas43

Arròs amb conill... fàcil i bo.

42.
arros conill pas44

Penso que és un plat que agrada a tothom, grans i petits.

43.
arros conill pas45

A mi m'agrada que quedi una mica sucós... que es pugui menjar amb cullera, però vosaltres mateixos.

44.
arros conill pas46

Obrim un bon vi negre? Bon profit!