Si coneixeu el gust de les carreretes, us podeu imaginar quin gust tindrà l'arròs, oi? És un plat molt bo i que es cuina en molt poc temps.  No dubteu en fer-lo el dia menys pensat..., ja que els ingredients, com que no són de temporada, sempre els podeu tenir a mà.

Ingredients

400gr. arròs

30gr. carreretes tendres

4 talls costella confitada (o costella crua)

4 talls llonganissa confitada (o botifarra crua)

1 ceba 

1 cullerada de concentrat de tomàquet

2 alls

1 litre d'aigua

una mica de llard

oli d'oliva

sal

Variants:

Es poden substituir les carreretes seques per 300gr. de carreretes tendres

S'hi poden afegir mongetes bullides en l'últim moment

Es pot fer amb oli i cansalada fresca

La llonganissa d'aquesta recepta és el que en altres zones es coneix com a botifarra crua 

Podeu substituir l'aigua per brou de pollastre

Preparació
1.
arros carreretes pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
arros carreretes pas2

En aquesta ocasió, he utilitzat un botifarra crua i dues costelles crues. Picarem la ceba i l'all.

3.
arros carreretes pas3

Com que tenia uns xampinyons... també els afegirem.

4.
arros carreretes pas4

De moment, posem a hidratar les carreretes.

5.
arros carreretes pas5

Les remenem una mica i que reposin 30 minuts.

6.
arros carreretes pas6

Utilitzarem una mica de llard... que aportarà un gust molt especial al plat.

7.
arros carreretes pas7

El greix de fregir serà meitat llard meitat oli d'oliva.

8.
arros carreretes pas8

Salem i empebrem la carn.

9.
arros carreretes pas9

Posem a daurar la costella... que triga més.

10.
arros carreretes pas10

Quan la carn ja tingui un color més maco... hi posarem la botifarra tallada a trossos.

11.
arros carreretes pas12

... i al minut... la ceba picada.

12.
arros carreretes pas13

Afegim també els xampinyons... i deixem que agafi color tot plegat.

13.
arros carreretes pas14

Utilitzaré una mica de concentrat de tomàquet, però hi podeu posar tomàquet normal.

14.
arros carreretes pas15

Un parell de cullerades... aportaran aroma i color.

15.
arros carreretes pas16

Ho remenem bé i deixem que l'aigua dels xampinyons redueixi una mica.

16.
arros carreretes pas17

Ara afegirem l'arròs. Sempre una tassa per persona... més un altre de regal.

17.
arros carreretes pas18

L'aboquem... i l'enrosim una mica.

18.
arros carreretes pas19

Anirem remenant del cul... per evitar que es cremi l'arròs... però així es torrarà una mica el gra d'arròs. Ho heu de remenar uns 3 o 4 minuts.

19.
arros carreretes pas20

Ara ja podem incorporar l'aigua calenta... que cobreixi gairebé la carn.

20.
arros carreretes pas21

També aprofitarem l'aigua dels bolets... ben colada.

21.
arros carreretes pas22

Ho salem al gust.

22.
arros carreretes pas23

Deixem que es faci l'arròs... poc  a poc...

23.
arros carreretes pas24

... fot una flaire!

24.
arros carreretes pas25

Quan quedin pocs minuts per acabar la cocció, afegirem els bolets i els repartirem bé.

25.
arros carreretes pas26

Deixem que s'acabi de fer l'arròs... i rectifiquem de sal si cal.

26.
arros carreretes pas27

ja podem parar el foc. Deixeu-lo reposar 5-10 minuts.

27.
arros carreretes pas28

Finalment, com sempre, li donarem 5 minuts de grill al forn....

28.
arros carreretes pas29

... per donar-li aquella capa de color tant atractiva.

29.
arros carreretes pas30

Emplatem.

30.
arros carreretes pas31

Un arroset molt bo i fàcil de fer.

31.
arros carreretes pas32

El voleu tastar?

32.
arros carreretes pas33

Bon Profit!