Vinga va, un plat català per cuinar entre setmana... que si, que si, que aquest és un plat tradicional català. Un arroset d'aquells bons... fàcils de fer... senzills... i barats. Com veureu al final de la recepta, ho podeu acompanyar amb un ou ferrat... i a sucar pa, nanos.

Com sempre, si tota la verdura és ecològica... millor que millor. I els pèsols frescos, clar. Un plat molt barat i saborós... i també molt indicat per aquells moments en què s'han de fer malabarismes econòmics per arribar a final de mes.

Ingredients

400gr arròs

250gr. pèsols frescos

100gr. pernil serrà

100gr. formatge ratllat

1 cullerada de concentrat de tomàquet

2 o 3 tomàquets madurs

1 ceba

llorer

oli d'oliva

julivert

aigua

sal

Preparació
1.
arros milanesa pas1

Preparem els ingredients.

2.
arros milanesa pas2

Com us he comentat, els pèsols millor frescos (no congelats). Són més cars... i els haureu de pelar segurament, però no tenen res a veure amb els congelats. Jo me'ls menjo cruus.

3.
arros milanesa pas3

Preparem l'arroset... el llorer... la ceba...

4.
arros milanesa pas4

... el pernilet... i el formatge ratllat...

5.
arros milanesa pas5

També li posaré una cullerada de concentrat de tomàquet, per augmentar el sabor i el color.

6.
arros milanesa pas6

Començarem per la mantega.

7.

Posem dos talls macos a escalfar... en una cassola.

8.
arros milanesa pas8

Quan la mantega sigui desfeta i hagi deixat de "crispejar"... hi posarem la ceba... que s'anirà daurant.

9.
arros milanesa pas9

Aprofitarem el temps per anar tallant el pernil a tires petites.

10.
arros milanesa pas10

També anirem picant el julivert, ben net. Els tomàquets també els ratllarem.

11.

Quan la ceba ja sigui daurada...

12.

... incorporem el pernil i el llorer... i li donem un parell de voltes, fins que el pernil canviï de color.

13.
arros milanesa pas13

Afegim el tomàquet ratllat...

14.
arros milanesa pas14

... i la cullerada de concentrat de tomàquet.

15.
arros milanesa pas15

Ho remenem tot plegat i ho deixem a foc lent... durant uns 10 minutets... que es faci bé el tomàquet.

16.
arros milanesa pas16

Incorporem el pèsol fresc i cru.

17.
arros milanesa pas17

I al mateix temps... l'arròs també.

18.
arros milanesa pas18

Una mica de julivert picat...

19.
arros milanesa pas19

... remenem una mica per a barrejar els gustos...

20.
arros milanesa pas20

... i ho cobrim d'aigua. El doble d'aigua que d'arròs, més o menys.

21.
arros milanesa pas21

Ho salem i ho deixem coure uns 15 minuts.

22.
arros milanesa pas22

Passat aquest temps...comprovarem si l'arròs és gairebé cuit... i afegirem el formatge.

23.
arros milanesa pas23

Ho barrejarem bé fins que es desfaci.

24.
arros milanesa pas24

Passats 3 o 4 minuts més tot remenant...

25.
arros milanesa pas25

... tastarem si està bé de sal... i tot ben cuit...

26.
arros milanesa pas26

... i ja el tindrem fet. Deixeu-lo reposar 5 o 10 minuts abans de servir.

27.
arros milanesa pas27

Un raig d'oli per sobre... i ja podem emplatar.

28.
arros milanesa pas28

A que queda bé?... doncs mira... un arrosset dels més econòmics i fàcils de fer que hi ha.

29.
arros milanesa pas29

Els pèsols, si són frescos, poden quedar lleugerament durs (no durs durs)... però aquesta és la gràcia. Penseu que es poden menjar cruus... i així és com trobo que estan més bons. Si us agraden super super tous... els podeu bullir prèviament, però no ho aconsello.

30.
arros milanesa pas30

Aps, podeu acompanyar aquest arroset amb un ou ferrat... que casen de meravella.

31.
arros milanesa pas31

Bon Profit!