Aquesta amanida és ideal com a entrant o com a plat únic per sopar. Als nens els encanta.
Com veureu, no té cap misteri, però la combinació d'ingredients la fa especialment refrescant a l'estiu. A mi m'agrada acompanyar aquesta amanida d'arròs amb una salsa rosa especial, recepta que us recomano visitar prèviament. No cal dir que podeu afegir o treure els ingredients que us vingui de gust. Però que lliguin una mica, eh? Tampoc us passeu.
Desitjo que us agradi!
3 tasses de cafè d'arròs
2 llaunes de tonyina petites
6 barretes de surimi
1/2 ceba dolça trinxada
1 pot petit d'olives farcides
2 ous durs
6 anxoves
pebre negre
salsa rosa especial
oli d'oliva verge extra
sal
Variants:
Podeu afegir o treure els ingredients que més us agradin.
Preparem tots els ingredients.
Primer de tot, posarem a bullir els dos ous.
Normalment hi poso una tassa de cafè per persona. En aquest cas, amb tres tasses tindreu amanida per a quatre persones o més. Quan bulli l'aigua, hi tireu l'arròs.
Mentrestant, prepararem la salsa rosa especial barrejant tots els ingredients.
Us recomano llegir la recepta per fer salsa rosa especial
Ara, trinxarem la ceba.
Tallarem a rodanxes les olives. Reserveu algunes senceres per decorar.
Escorrerem la tonyina.
I prepararem les anxoves i el surimi.
I el blat de moro.
Ara, en un bol de vidre gran, hi abocarem el blat de moro, les olives...
La ceba...
I la tonyina.
Els ous ja els tindrem cuits. Els pelarem i els deixarem refredar.
Un cop estigui l'arròs cuit...
El refredarem ràpidament a sota de l'aixeta, fent servir un colador.
Trinxarem un ou. L'altre el reservarem per decorar.
Ara, hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva verge extra a la nostra amanida.
Un cullerot de salsa rosa especial...
I una bona remenada.
Hi incorporem l'arròs i fem el mateix, una mica d'oli..
I una cullerada gran de salsa.
I ara, a poc a poc, ho anirem barrejant tot. De baix cap a dalt.
Finalment, procurarem ser una mica polits, i passarem un paper per les cantonades del bol.
Ha de quedar presentable. La neteja sempre és important.
Per acabar, hi posarem una mica més de salsa per sobre i l'escamparem.
L'ou que ens queda el tallarem a quarts.
Si pot ser, amb una mica de gràcia... i jo no en tinc pas gaire, eh?
Reserveu-la a la nevera unes hores i consumiu-la ben fresca.
Així presentada queda bé.
Però també li podeu donar una presentació individual com aquesta. Bon profit!