La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la síndria i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar uns daus de síndria i formatge feta, un gaspatxo de síndria i un sorbet senzill de síndria i maduixot.


3 plats amb síndria ideals per a l'estiu

1. Daus de síndria i formatge feta

Ingredients:

  • Mitja síndria
  • 100 g de formatge feta
  • 100 g de formatge d’untar
  • El suc de mitja llima
  • 1 cullerada de mel
  • Menta fresca
  • Una culleradeta de sèsam negre
  • 1 culleradeta de pebre vermell
  • Un pessic de pebre vermell picant
  • Unes herbes fresques (en el meu cas, uns brots de pèsol)
20250707 ADA PARELLADA sindria / Foto: Montse Giralt
Els estètics daus de síndria i formatge feta / Foto: Montse Giralt

Elaboració:

En un bol barregem el formatge feta aixafat, el formatge d’untar, la mel, el suc i la pell de la llima fins que sigui cremós. Barregem el sèsam negre amb el pebre vermell dolç i picant. Tallem la síndria a daus i la posem a un plat. Posem la síndria en un plat. A sobre hi posem el formatge. I acabem amb les espècies i unes herbes fresques.

2. Gaspatxo de síndria

Ingredients:

  • 500 g de síndria
  • 500 g de tomàquet
  • 100 g de ceba
  • 1/2 gra d’all
  • 20 g de vinagre de Xerès
  • 1 culleradeta de sal
  • 100 ml d’oli d’oliva

Per acabar:

  • 1 remolatxa cuita petita
  • Un grapat de pinyons
  • Un grapat de pipes de carabassa
  • Unes branques de farigola fresca
  • Sal en escates
20250707 ADA PARELLADA sindria / Foto: Montse Giralt
Un dels millors gaspatxos que podràs cuinar aquest estiu per refrescar-te / Foto: Montse Giralt

Elaboració:

Triturem els ingredients i emulsionem amb l’oli. Colem i reservem a la nevera fins al moment de servir. Al plat ho acabem amb remolatxa cuita picada, pinyons, pipes de carabassa, farigola fresca i sal en escates.

3. Sorbet senzill de síndria i maduixot

Ingredients:

  • Mitja síndria
  • 400 g de maduixots
  • El suc d’una llimona
  • 50 g de mel
20250707 ADA PARELLADA sindria / Foto: Montse Giralt
No hi ha un gelat més fresc i espectacular que aquest de síndria i maduixot / Foto: Montse Giralt

Elaboració:

Congelem la síndria pelada i tallada a daus i els maduixots. Triturem síndria i maduixots, suc de llimona i mel fins que siguin ben emulsionats. Potser s’ha de tornar a triturar. Ho posem en un bol i ho acabem amb confits de colors, menta o el que vulguis!

Receptes per sufocar la calor

Davant d'un estiu tan calorós, la gastronomia és la nostra millor aliada per eixugar les altes temperatures dels termòmetres. Aquestes 3 suculentes receptes amb síndria se sumen a una deliciosa llista que la cuinera del Semproniana està desenvolupant aquest estiu de la mà de La Gourmeteria. Aprofita i, si t'han semblat interessants aquestes propostes, recupera els 3 plats frescos amb tomàquet, que ara estan en plena temporada, 3 plats amb meló molt originals pensats per a l'estiu o, també, 3 plats amb les escopinyes més increïbles de l'agost. Bon profit!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!