La nostra xef Ada Parellada, especialista a reinterpretar els plats clàssics catalans al seu restaurant Semproniana a Barcelona, proposa un nou format per facilitar-te la vida als fogons i que no hagis de passar-te hores extra decidint què cuinar. És per això que aquesta setmana la cuinera catalana es concentra en la síndria i les 3 receptes boníssimes que es poden cuinar a partir d'aquest exquisit producte. Para atenció al vídeo i no et perdis cap detall —pas a pas, ingredients i molt més— per esbrinar com cuinar uns daus de síndria i formatge feta, un gaspatxo de síndria i un sorbet senzill de síndria i maduixot.
3 plats amb síndria ideals per a l'estiu
1. Daus de síndria i formatge feta
Ingredients:
- Mitja síndria
- 100 g de formatge feta
- 100 g de formatge d’untar
- El suc de mitja llima
- 1 cullerada de mel
- Menta fresca
- Una culleradeta de sèsam negre
- 1 culleradeta de pebre vermell
- Un pessic de pebre vermell picant
- Unes herbes fresques (en el meu cas, uns brots de pèsol)

Elaboració:
En un bol barregem el formatge feta aixafat, el formatge d’untar, la mel, el suc i la pell de la llima fins que sigui cremós. Barregem el sèsam negre amb el pebre vermell dolç i picant. Tallem la síndria a daus i la posem a un plat. Posem la síndria en un plat. A sobre hi posem el formatge. I acabem amb les espècies i unes herbes fresques.
2. Gaspatxo de síndria
Ingredients:
- 500 g de síndria
- 500 g de tomàquet
- 100 g de ceba
- 1/2 gra d’all
- 20 g de vinagre de Xerès
- 1 culleradeta de sal
- 100 ml d’oli d’oliva
Per acabar:
- 1 remolatxa cuita petita
- Un grapat de pinyons
- Un grapat de pipes de carabassa
- Unes branques de farigola fresca
- Sal en escates

Elaboració:
Triturem els ingredients i emulsionem amb l’oli. Colem i reservem a la nevera fins al moment de servir. Al plat ho acabem amb remolatxa cuita picada, pinyons, pipes de carabassa, farigola fresca i sal en escates.
3. Sorbet senzill de síndria i maduixot
Ingredients:
- Mitja síndria
- 400 g de maduixots
- El suc d’una llimona
- 50 g de mel

Elaboració:
Congelem la síndria pelada i tallada a daus i els maduixots. Triturem síndria i maduixots, suc de llimona i mel fins que siguin ben emulsionats. Potser s’ha de tornar a triturar. Ho posem en un bol i ho acabem amb confits de colors, menta o el que vulguis!
Receptes per sufocar la calor
Davant d'un estiu tan calorós, la gastronomia és la nostra millor aliada per eixugar les altes temperatures dels termòmetres. Aquestes 3 suculentes receptes amb síndria se sumen a una deliciosa llista que la cuinera del Semproniana està desenvolupant aquest estiu de la mà de La Gourmeteria. Aprofita i, si t'han semblat interessants aquestes propostes, recupera els 3 plats frescos amb tomàquet, que ara estan en plena temporada, 3 plats amb meló molt originals pensats per a l'estiu o, també, 3 plats amb les escopinyes més increïbles de l'agost. Bon profit!