La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer garrinet correctament a casa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer garrinet correctament a casa
Hi ha plats que sembla que només puguem demanar als restaurants. Escudella, paella, xai o garrinet. Però res més lluny de la realitat. Tret dels restaurants d'alta cuina que fan servir estris i tècniques molt específics, tots els plats de restaurant de cuina tradicionals també es poden fer a casa. És cert que als restaurants hi treballen professionals i que a casa potser no ens quedarà perfecte a la primera; però el millor per aprendre alguna cosa és intentar-ho. Especialment amb receptes aparentment complicades, però que són molt més senzilles del que molta gent es pensa. És el cas del garrinet, un clàssic d'aquestes dates que, si bé s'ha de saber fer bé, no té gaire complicació. Un plat deliciós per menjar en família que és pràctic i saciant. Una delícia tradicional, potser no tan habitual com altre menges, com el xai o el pollastre rostits, però que val molt la pena tastar. Provar coses noves, o mantenir-se fidel a les que s'han fet sempre, forma part de l'art de cuinar. El més important, al cap i a la fi, és cuinar; sigui el que sigui, però cuinar a casa i fer-ho bé.
Hi ha plats que sembla que només puguem demanar als restaurants. Escudella, paella, xai o garrinet. Però res més lluny de la realitat. Tret dels restaurants d'alta cuina que fan servir estris i tècniques molt específics, tots els plats de restaurant de cuina tradicionals també es poden fer a casa
Ingredients:
- Un garrinet de 2 kg
- 500 ml d’aigua
- Sal
- Oli d’oliva
- Greix de porc
- Unes patates cuites al forn
Elaboració:
Obrim el garrinet i l’assequem bé. El salem per totes bandes. A la base de la safata del forn hi posem culleres de fusta perquè la pell del garrinet no toqui la safata. Posem l’aigua. Posem el garrinet amb la pell cap avall. Tapem orelles, potes i cua amb paper d’alumini. Ruixem l’interior amb oli. Enfornem a 150ºC durant una hora i quart. Girem. Untem amb greix de porc. Retirem el paper d’alumini i enfornem 30 minuts a 200 °C. Acabem amb unes patates cuites.
