La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer tiramisú casolà de torró, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer tiramisú de torró
El torró és el dolç estrella de Nadal. Un producte de temporada, tot i que cada vegada s'està desestacionalitzant més, que existeix en moltes formes i variants. Bé, de formes en realitat no tantes; gairebé sempre és rectangular. Però de variants sí, perquè hi ha els clàssics, com el d'ametlla o ou, però també n'hi ha de sabors com xocolata, coco, llimona o, per als més valents, de sabors tan exòtics com pernil ibèric. En qualsevol cas, els clàssics són els que mai fallen. Però ja se sap que per Nadal, a més de torrons, també mengem escudella, pollastre farcit, xai al forn, canelons, gambes, tota mena d'aperitius i neules o polvorons per postres. Uns àpats abundants en què de vegades sobre torrons. Però atenció! Aquí no es llença res. Per això avui fem un tiramisú de torró, una manera deliciosa de preparar unes postres casolanes que segur que triomfen.
Aquí no es llença res. Per això avui fem un tiramisú de torró, una manera deliciosa de preparar unes postres casolanes que segur que triomfen
Ingredients:
Per a la planxa de pa de pessic (genovesa):
- 4 ous
- 120 g de sucre
- 120 g de farina
Per a la crema de mascarpone:
- 4 rovells d’ou
- 100 g de sucre
- 250 g de formatge mascarpone
- 150 ml de nata del 33% greix
- 150 g de torró fluix
- 300 ml de cafè
- 150 ml d’Amaretto
- 100 g de cacau en pols

Elaboració:
Comencem fent la genovesa. Batem enèrgicament els ous i anem deixant caure el sucre en forma de pluja. Quan l’emulsió hagi crescut i faci cordó (es pugui dibuixar amb la crema) hi tamisem la farina i la integrem en tres vegades. Estirem sobre una safata protegida amb paper de forn i enfornem a 170 °C durant 10 minuts. Fem la crema de mascarpone. Batem els rovells i el sucre enèrgicament fins que augmenta de volum, pren un color tirant a blanquinós i fa cordó (que es pot fer un dibuix). Hi barregem el formatge mascarpone procurant que quedi una crema fina. Aixafem el torró amb una forquilla. Muntem la nata i la integrem a la crema amb moviments envoltants. Barregem el cafè i l’Amaretto. Fem rodones amb la planxa genovesa. Suquem a la barreja de cafè i amaretto. Fem capes de genovesa i crema de mascarpone. Acabem amb cacau en pols.