La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer ceba envinagrada a casa, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

Com fer ceba envinagrada a casa

La ceba morada és un condiment habitual en molts restaurants. Un element bonic, gustós i aparentment molt complicat de troba a les botigues per poder-lo fer servir a casa. Però la realitat és que aquesta ceba morada no és altra cosa que ceba envinagrada, un producte que pots aconseguir amb una ceba, un ganivet i un dia d'espera. Fer ceba morada envinagrada a casa és gairebé com fer màgia. Malgrat no obtenir un resultat immediat i necessitar unes hores de maceració, aconseguir aquest condiment és senzillíssim. És una manera fantàstica d'acabar tota classe de plats. Va molt bé amb guisats de carn, especialment de vedella, perquè aporten un contrapunt fresc i àcid a plats que solen ser contundents i feixucs. És un element molt habitual en cuines com la mexicana, que fa servir aquest tipus d'estofats en plats tan icònics com els tacos. Segurament els tacos són el menjar amb què més relacionem la ceba morada envinagrada, juntament amb el pico de gallo, que consisteix en una barreja de tomàquet, ceba, pebrot i coriandre. Dos elements que aporten color i frescor als plats; plats que poden ser guisats de carn, però també peixos o qualsevol mena d'amanida. De fet, podries afegir aquesta ceba envinagrada en cremes o torrades també. La teva imaginació és l'únic límit!

Fer ceba morada envinagrada a casa és gairebé com fer màgia. Malgrat no obtenir un resultat immediat i necessitar unes hores de maceració, aconseguir aquest condiment és senzillíssim. És una manera fantàstica d'acabar tota classe de plats. Va molt bé amb guisats de carn, especialment de vedella, perquè aporten un contrapunt fresc i àcid a plats que solen ser contundents i feixucs

Ingredients:

  • 2 cebes morades
  • 300 ml de vinagre de vi blanc
  • 50 g de sucre
  • Una cullerada de sal
Ceba envinagrada. / Foto: Raquel Sánchez
Ceba envinagrada. / Foto: Raquel Sánchez

Elaboració:

Pelem i filetegem les cebes. Les posem en un pot de vidre, ben premudes. Dissolem el vinagre amb el sucre i la sal. Cobrim les cebes amb la barreja de vinagre, sucre i sal. Tapem i hem de deixar macerar 24 hores.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!