La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer un arròs mariner infal·lible, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer un arròs mariner infal·lible
Tens por de fer arròs? Creus que se't cremarà o que no calcularàs bé les quantitats? No pateixis perquè amb aquesta recepta d'arròs mariner segur que l'encertes. Aquest és un plat fabulós per menjar durant aquests dies d'estiu i amb el qual quedaràs com un autèntic xef amb els teus amics i familiars. L'arròs mariner és un plat deliciós que costa molt menys de fer del que segurament et penses.
Amb aquesta recepta d'arròs mariner segur que l'encertes
Ingredients:
- 300 g d’arròs
- 16 gambes
- 500 g de sípia a daus
- 1 ceba gran
- 2 grans d’all
- 150 g de salsa de tomàquet o tomàquet sofregit
- 1 nyora
Per al brou de gambes:
- 1.500 ml de fumet de peix
- Els caps i les pells de les gambes
- 3 grans d’all
- Una fulla de llorer
- Un bitxo
- Sal
- Pebre negre
- Oli d’oliva
Elaboració:
Pelem i traiem l’intestí de les gambes. Reservem els cossos a la nevera. Comencem pel fumet. En una olla amb un raig d’oli, enrossim a foc fort les pells i els caps de les gambes amb els grans d’all pelats i filetejats. Coem un parell de minuts fins que veiem que s’està enganxant. Ara hi posem el bitxo, la farigola, el llorer, la sal i el pebre. Donem un parell de voltes i cobrim amb el fumet. Fem coure a foc lent durant 40 minuts. A la paella on farem l’arròs posem la sípia a foc tirant a alt. L’enrossim lleugerament i hi posem un raig d’oli i sal. Afegim ceba i alls picats. Abaixem el foc i deixem coure lentament durant uns cinc minuts. Ara hi posem la salsa de tomàquet. Fem coure lentament fins que sigui una confitura, ben bé 10 minuts. Desglacem amb vi blanc i coem fins que s’evapori el vi. Ara hi posem l’arròs i fem coure a foc mitjà-alt durant dos minuts per nacrar l’arròs. Posem el brou de gambes a través d’un colador i premem bé els caps per extreure’n el màxim de gust. Abaixem el foc i que cogui fent petites bombolles durant 14 minuts. Dos minuts abans d’acabar la cocció hi posem els cossos de les gambes. Rectifiquem de sal i pebre. Tapem i deixem reposar 2 minuts.