La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer 5 tipus de canapès per Nadal, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.

5 idees de canapès per Nadal

Queda molt poc pel dia de Nadal, i ara més que mai, no s'hi val a badar! Convé tenir-ho tot a punt per al gran dia i, a més de comprar tot el que necessitis, és important també tenir clar què cuinaràs. A més dels plats forts com el pollastre farcit o l'escudella, un dels imprescindibles del dinar de Nadal són els canapès. El petit mos per obrir gana que sempre ens costa pensar, però que més útil és per sorprendre. Aquí tens 5 idees originals i molt senzilles per fer els millors canapès de Nadal de la família.

Convé tenir-ho tot a punt per al gran dia i, a més de comprar tot el que necessitis, és important també tenir clar què cuinaràs

Ingredients i elaboració:

  • 20 llesques de pa de motlle sense crosta

Canapè de formatge blau, dàtil i raïm

  • 100 g de formatge blau
  • 50 g de formatge d’untar
  • 4 dàtils
  • Uns grans de raïm verd
  • Un grapadet de nous

És important tenir els formatges a temperatura ambient per poder-los barrejar bé. Untem dues llesques de pa de motlle amb la barreja de formatges. Superposem i tallem en sis porcions. Acabem amb un tall de dàtil, mig gra de raïm i un tros de nou

Canapè de tàrtara, anxova i ou de guatlla

  • 100 g de maionesa
  • 2 cogombrets
  • Un grapat de tàperes
  • Unes quantes olives farcides d’anxova
  • 6 anxoves
  • 3 ous de guatlla
  • 3 tomàquets xerri

Piquem els cogombrets, les tàperes i les olives farcides. Ho barregem amb la maionesa. Bullim els ous de guatlla durant 4 minuts. Untem dos llesques de pa amb la salsa tàrtara. Les superposem i les tallem en 6 porcions. Acabem amb una anxova, mig ou de guatlla i un quart de tomàquet xerri.

Canapès de Nadal. / Foto: Raquel Sánchez

Canapè de pesto, tomàquet sec i brie

  • 150 g de salsa pesto
  • Uns talls de formatge brie
  • 3 tomàquets secs
  • 3 olives negres

Untem dues llesques de pa de motlle amb el pesto. Les superposem i les tallem en sis porcions. Acabem amb tallets de tomàquets secs, brie i rodelles d’oliva negra.

Canapè de pebrot, musclo en escabetx i ametlla

  • Un pebrot vermell escalivat o un parell de piquillos
  • 100 g de formatge d’untar
  • 50 g de maionesa
  • Mitja culleradeta de pebre vermell
  • Una llauna de musclos en escabetx
  • 6 ametlles salades
  • Unes quantes pipes de carabassa

Triturem el pebrot vermell amb el formatge d’untar, la maionesa i el pebre vermell. Untem 2 llesques de pa amb la crema. Les superposem i les tallem en sis parts. Acabem amb un musclo en escabetx, una ametlla salada i una pipa de carabassa. Finalment hi posem una mica de pebre vermell.

Canapè de salmó i mantega d’herbes

  • 100 g de mantega
  • Uns brins de porradell
  • Unes fulles de farigola fresca
  • Un manat petit de julivert fresc
  • Una cullerada d’herbes mediterrànies
  • 100 g de salmó fumat
  • Un tall de llimona
  • Sal
  • Pebre

És important que la mantega estigui tova, a temperatura ambient. Piquem el porradell i el julivert. Barregem la mantega tova amb les herbes. Salpebrem. Untem les llesques de pa amb la mantega d’herbes. Superposem i tallem en sis porcions. Acabem amb el salmó fumat i un tallet de llimona fresca.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!