La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer 5 tipus de canapès per Nadal, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
5 idees de canapès per Nadal
Queda molt poc pel dia de Nadal, i ara més que mai, no s'hi val a badar! Convé tenir-ho tot a punt per al gran dia i, a més de comprar tot el que necessitis, és important també tenir clar què cuinaràs. A més dels plats forts com el pollastre farcit o l'escudella, un dels imprescindibles del dinar de Nadal són els canapès. El petit mos per obrir gana que sempre ens costa pensar, però que més útil és per sorprendre. Aquí tens 5 idees originals i molt senzilles per fer els millors canapès de Nadal de la família.
Convé tenir-ho tot a punt per al gran dia i, a més de comprar tot el que necessitis, és important també tenir clar què cuinaràs
Ingredients i elaboració:
- 20 llesques de pa de motlle sense crosta
Canapè de formatge blau, dàtil i raïm
- 100 g de formatge blau
- 50 g de formatge d’untar
- 4 dàtils
- Uns grans de raïm verd
- Un grapadet de nous
És important tenir els formatges a temperatura ambient per poder-los barrejar bé. Untem dues llesques de pa de motlle amb la barreja de formatges. Superposem i tallem en sis porcions. Acabem amb un tall de dàtil, mig gra de raïm i un tros de nou
Canapè de tàrtara, anxova i ou de guatlla
- 100 g de maionesa
- 2 cogombrets
- Un grapat de tàperes
- Unes quantes olives farcides d’anxova
- 6 anxoves
- 3 ous de guatlla
- 3 tomàquets xerri
Piquem els cogombrets, les tàperes i les olives farcides. Ho barregem amb la maionesa. Bullim els ous de guatlla durant 4 minuts. Untem dos llesques de pa amb la salsa tàrtara. Les superposem i les tallem en 6 porcions. Acabem amb una anxova, mig ou de guatlla i un quart de tomàquet xerri.

Canapè de pesto, tomàquet sec i brie
- 150 g de salsa pesto
- Uns talls de formatge brie
- 3 tomàquets secs
- 3 olives negres
Untem dues llesques de pa de motlle amb el pesto. Les superposem i les tallem en sis porcions. Acabem amb tallets de tomàquets secs, brie i rodelles d’oliva negra.
Canapè de pebrot, musclo en escabetx i ametlla
- Un pebrot vermell escalivat o un parell de piquillos
- 100 g de formatge d’untar
- 50 g de maionesa
- Mitja culleradeta de pebre vermell
- Una llauna de musclos en escabetx
- 6 ametlles salades
- Unes quantes pipes de carabassa
Triturem el pebrot vermell amb el formatge d’untar, la maionesa i el pebre vermell. Untem 2 llesques de pa amb la crema. Les superposem i les tallem en sis parts. Acabem amb un musclo en escabetx, una ametlla salada i una pipa de carabassa. Finalment hi posem una mica de pebre vermell.
Canapè de salmó i mantega d’herbes
- 100 g de mantega
- Uns brins de porradell
- Unes fulles de farigola fresca
- Un manat petit de julivert fresc
- Una cullerada d’herbes mediterrànies
- 100 g de salmó fumat
- Un tall de llimona
- Sal
- Pebre
És important que la mantega estigui tova, a temperatura ambient. Piquem el porradell i el julivert. Barregem la mantega tova amb les herbes. Salpebrem. Untem les llesques de pa amb la mantega d’herbes. Superposem i tallem en sis porcions. Acabem amb el salmó fumat i un tallet de llimona fresca.