La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments en la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fer rap allagostat, un truc indispensable que no podràs deixar de fer servir.
Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.
Com fer rap allagostat
Els plats de peix sovint són vistos com a elaboracions complicades que requereixen molta feina i donen resultats poc gustosos. Però res més lluny de la realitat. Hi ha molts plats de peix que, si se saben fer bé, són fàcils i queden exquisits. És el cas del rap allagostat, un plat clàssic com cap altre que és una il·lusió òptica. El nom ens en dona totes les pistes: un rap en forma de llagosta. És una manera de fer passar gat per llebre, però sense malícia ni voler enganyar ningú. Estem fent un plat de peix, no de marisc, malgrat que la gràcia sigui fer veure que cuinem llagosta. La gràcia de la "trampa" és tallar el rap en forma de llagosta, allargat i prim, i arrebossar-lo de pebre vermell dolç per donar-li el característic color vermell del marisc. És un plat fabulós per preparar durant les festes de Nadal perquè llueix molt a taula, però no és tan car com comprar una llagosta. A part de ser boníssim, és clar. Un peix que s'acompanya de salsa rosa, la salsa més fàcil de fer del món. Una elaboració perfecta que ho té tot: és bonica, fàcil, gustosa i més barata que el marisc.
El nom ens en dona totes les pistes: un rap en forma de llagosta. És una manera de fer passar gat per llebre, però sense malícia ni voler enganyar ningú. Estem fent un plat de peix, no de marisc, malgrat que la gràcia sigui fer veure que cuinem llagosta
Ingredients:
- 2 kg de rap
- Pebre vermell dolç
- Oli d’oliva
- Sal
- Pebre
Per la salsa Rosa:
- 100 g de maionesa
- 80 g de quètxup
- 1 cullerada de salsa Perrins
- El suc de mitja llimona
- La pell de mitja taronja
- Un pessic de bitxo en flocs o pebre vermell picant

Elaboració:
Tallem el rap en tires gruixudes. L’assequem amb un drap. El lliguem, el salpebrem i l’arrebossem amb pebre vermell. El posem sobre una reixeta, afegim un raig d’oli i l’enfornem durant 15 minuts a 200ºC. El refredem un mínim de 4 hores. El deslliguem i el tallem a rodanxes. Fem la salsa rosa barrejant tots els ingredients. Servim el rap a medallons amb la salsa rosa.