El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

On menjar bons plats de cullera: 5 restaurants que no et pots perdre

Els plats de cullera són els més reconfortants. Sucosos, calents i revitalitzants, són la millor opció per fer passar el fred i la gana aquests dies. Tant si vius a la ciutat com si ets d'un poble, Catalunya és plena de bons restaurants on degustar receptes tradicionals que fan entrar en calor.

1. Cafeteria Jurnet

Quan la Meridiana s’enfila més enllà de Fabra i Puig, moltes persones tenen la sensació que la ciutat comença a dissoldre's. No poden anar més errades: per sobre d’aquest encreuament d’avingudes, Barcelona segueix sent Barcelona i, de fet, el model de ciutat que necessitem aquí, al barri de Porta, s’hi ha preservat molt bé, tal com demostra l’existència de la Cafeteria Jurnet, on posen a taula un menú rodó cada migdia per un preu excel·lent i amb uns plats que farien ressucitar un mort.

📍 Carrer del Pintor Alsamora, 45, Barcelona

🍽 Ressenya de la Cafeteria Jurnet
 

Els escudellaires de la Seu d'Urgell
Els escudellaires de la Seu d'Urgell. / Foto: Cedida

2. Hostal Jaumet

Torà és un petit municipi de poc més de mil habitants de la comarca del Solsonès que limita amb la Segarra i l'Anoia. És un poble recordat, sobretot, pels saraus que s'hi organitzaven als anys vuitanta quan s'hi programaven concerts de bandes de rock radical basc, que omplien amb veïns de Lleida i dels pobles de la província i que acostumaven a acabar a hòsties —per què no dir-ho— a causa de l'estat etílic dels assistents. Doncs bé, ara Torà és el destí perfecte per qui vulgui gaudir de bona cuina tradicional, amb l'ànima i el caliu d'un restaurant de poble petit, amb plats que renoven l'energia de qualsevol en un dia de fred.

📍 Ctra, Andorra - Barcelona, s/n, Torà

🍽 Ressenya de l'Hostal Jaumet
 

3. Casa Ester

A la població de Torrefarrera, a la comarca del Segrià, trobem el restaurant Casa Ester obert des de l'any 2003, un clàssic d'aquestes terres per gaudir de bona teca. La seva propietària, l'Ester, tenia un altre restaurant, Can Roig, obert durant més de 20 anys a la mateixa població. Es tracta d'un restaurant elegant, on els esmorzars de forquilla són tota una religió per als pelegrins que cada dia fan cua per degustar la seva cuina. La seva especialitat és la cuina catalana, tradicional amb productes km 0 i tocs moderns, que junt amb la seva brasa d'alzina fan les delícies dels seus comensals.

📍 Camí del Seca, 2 bis, Torrefarrera

🍽 Ressenya de Casa Ester
 

4. Can Culleretes

Un babau va dir un cop que les faves a la catalana són la pitjor recepta del món i això és perquè no ha tastat les del restaurant Can Culleretes: fines, meloses i gustoses, amb la porció justa de botifarra negra, cansalada i orella que lliguen i espesseixen el brou amb tota la cosa bona de la proteïna. Però Can Culleretes no és només conegut per aquest plat, sinó per ser el segon restaurant més antic d’Espanya, segons el Llibre Guinness dels Rècords. El restaurant data de 1786, quan va començar com un petit negoci de venda de llet d’ametlles, orxates, mató i crema, dut per l’àvia de Joaquim Pujol Recasens, el nom de la qual la història no li ha fet justícia. 

📍 Carrer d'en Quintana, 5, Barcelona

🍽 Ressenya de Can Culleretes
 

5. Siurana

Siurana és un petit poble de trenta habitants ubicat al Priorat, a la falda de la serra del Montsant, a 740 metres d’altura i que pertany al municipi de Cornudella. Encinglat en un lloc inexpugnable sobre el riu, van caldre els cavallers de quatre comtes per sotmetre’l i va ser l’últim reducte de la reconquesta a Catalunya. L’Andreu Bartolomé i la Maria Casademunt dirigeixen aquest local on fa més de cinquanta anys que es cuinen menjars tradicionals, ell mana a la sala i la Maria a la cuina i la seva filla Jana els ajuda, els altres tres fills també donen un cop de mà de tant en tant. A Cal Siurana produeixen la seva pròpia carn de corder i de cabrit, ara mateix tenen un ramat amb 800 caps que cuiden entre l’Andreu i dos pastors més, déu-n'hi-do! 

📍 Carrer Major, s/n, Siurana

🍽 Ressenya del restaurant Siurana
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!