El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

On menjar bé a la Noguera: 3 restaurants que has de conèixer

La Noguera és la comarca més gran de Catalunya i una de les més boniques. Amb Balaguer com a capital, la Noguera és la porta d'entrada al Pirineu de Lleida. La serralada del Montsec és un dels seus atractius principals, on hi ha espais tan icònics com el congost de Mont-rebei o el poble d'Àger. La Noguera té restaurants fantàstics que amaguen una cuina deliciosa i que val molt la pena descobrir. Aprofita aquest cap de setmana per acostar-te a aquests establiments i gaudir al màxim del cap de setmana.

1. Lo Ponts - Ponts

El restaurant Lo Ponts va obrir portes l'any 82 amb el Joan Gaspà, la seva dona Antònia i els seus fills Ramon i Jaume. Amb els anys els pares es jubilen i remodelen el local tot actualitzant la carta, mantenint-se fidels a la tradició, oferint receptes de tota la vida i productes del territori. Així, el Ramon es fa càrrec de la cuina i la seva parella, Montse Junyent, s’incorpora de cap de sala. La seva carta és extensa, el Ramon intenta que tot el que cuinen sigui una especialitat, com els caragols, les coques, els arrossos i el bacallà, però també les postres que en la seva majoria són artesanals. La carta de vins no es queda enrere amb una fina selecció d’arreu, però sobretot DO Costers del Segre per la seva proximitat amb la zona.

📍 Carretera Calaf, 6, Ponts

🍽 Ressenya del restaurant Lo Ponts
 

Restaurant Cal Toni / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat
Esmorzar de forquilla del restaurant Cal Toni / Foto: Esmorzarsdeforquilla.cat

2. Cal Xirricló - Balaguer

Cal Xirricló va obrir l'any 1954, ara ja fa 70 anys, al barri antic de Balaguer. Tota aquesta experiència que carreguen a l'esquena el converteix en tot un referent a la ciutat. Canvi de mil·lenni i canvi d'ubicació. L'any 2000 es va traslladar en un local més ampli i modern, en el qual predomina la pedra i la fusta, convertint el restaurant en un ressort visual bell i espectacular. Alguns dels plats estrella són la tripa de corder i porc; els popets amb suc i el conill amb carxofa de temporada i camagrocs. Tres excel·lents opcions perquè degustis un bon dia de cap de setmana amb la sortida del sol i tota la resta de dissabte i diumenge per endavant amb la panxa ben contenta.

📍 Carrer del Dr. Fleming, 53, Balaguer

🍽 Ressenya del restaurant Cal Xirricló
 

3. Cal Toni - Albesa

Cal Toni té una història preciosa al darrere. En Toni Codes i la Susana Garcia es van conèixer i enamorar a l'Escola d'Hostaleria de Girona, on tenien el gran Joan Roca de professor. Ell, nascut al Port de la Selva; ella, de Lleida. Amb 18 anys i en plena adolescència van emprendre junts el camí de la restauració al restaurant Els Cairats de Girona, ja desaparegut. Després de treballar-hi uns quants anys i forjar-se en el sector de la restauració, el 1997 fan les maletes per acostar-se a les terres originàries de la mare de la Susana, a la localitat d'Albesa, la Noguera. Allí van llogar el Bar Palau a la recerca de sort. Amb el temps van comprar uns terrenys i el 2011 neix Cal Toni. Clientela de poble i de la zona, àmplia carta de guisats i plats de brasa, són uns ferms defensors de la cuina del xup-xup. 

📍 Carrer Nou, 10, Albesa

🍽 Ressenya del restaurant Cal Toni
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!