El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 5 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

5 restaurants Michelin a preus assequibles

Aquesta setmana s'ha celebrat la gala de la Guia Michelin Espanya, la guia gastronòmica més influent del món. Una gala celebrada a Màlaga en la qual Catalunya ha tornat a destacar com el territori amb més estrelles de l'Estat. Restaurants, molts d'ells, que ofereixen menús exquisits a preus elevats. Degustacions per 100, 200 o 300 euros que sovint no inclouen la beguda. Però la guia també inclou restaurants Michelin a preus més assequibles per al públic general. Si bé és cert que hi ha restaurant amb estrella que tenen opcions més barates que d'altres, l'opció més fiable és seguir les recomanacions de Bib Gourmand, que premia els restaurants amb una oferta digna de Michelin, però a un preu més reduït. Aquests són alguns dels locals assequibles que recomana la guia Michelin.

1. Bardeni-Caldeni - Barcelona

Segons la guia Michelin, el restaurant Bardeni-Caldeni és "un meat bar on les carns són les grans i inequívoques protagonistes. Sorprèn especialment per la seva estètica de carnisseria antiga, amb una barra on també pots menjar. El xef Dani Lechuga ens presenta una carta on destaca el steak tàrtar d’Angus, a l’estil Caldeni, i sempre has de preguntar per les “Suggerències del dia”, ja que no és estrany trobar-hi talls especials de vedella per triar. Ofereixen mitges racions".

📍 Carrer de València, 454,  Barcelona

🍽 Ressenya del restaurant Bardeni-Caldeni
 

El Raier
Barra del restaurant El Raier. / Foto: Albert Villaró i Montse Ferrer

2. Glug - Barcelona

Segons la guia Michelin, el restaurant Glug és "molt més que una referència per als foodies, ja que allí el món del vi també hi té un paper destacat (d’aquí ve una mica el nom del local, del so en beure i en servir el vi). La parella de xefs al capdavant, formada per l’Iván García i la Beatrice Casella (ella, natural de Torí, s’encarrega de les meravelloses postres), ens proposa una cuina sense regles ni formalitats, pensada exclusivament perquè gaudim. La carta, amb plats tan saborosos com la sopa de ceba amb botons de formatge Comté, treballa amb productes de temporada i fusiona de manera molt interessant elements tant catalans com italians".

📍 Carrer de Viladomat, 289, Carrer de París, 77, Barcelona

🍽 Ressenya del restaurant Glug
 

3. Sisè - Lleida

Segons la guia Michelin, el Restaurant Sisè "es troba al barri de Cappont, una zona residencial al sud de la ciutat, i està portat d’una manera molt informal per l’Àngel Esteve, un jove xef lleidatà que, després de formar-se en grans cases, ha tornat als seus orígens per obrir el seu propi projecte (el nom és un petit homenatge als seus avis). La proposta, que troba en les brases una de les seves principals fonts d’inspiració, aconsegueix una saborosa actualització de la cuina tradicional, incorporant-hi a més uns interessants tocs fumats (n'és un magnífic exemple el bacallà a la brasa). La cuina és oberta a la sala i compta amb una barra, perfecta per contemplar la feina darrere de cada plat".

📍 Av. de I'Estudi General, 27, Lleida

🍽 Ressenya del restaurant Sisè
 

4. El Raier - La Pobla de Segur

Segons la guia Michelin, el restaurant El Raier, "té un nom que fa referència a un antic ofici pirinenc relacionat amb la transformació de la fusta i el seu transport fluvial (hi ha un espai expositiu sobre aquesta tasca al costat de l’estació de ferrocarril, on també arriba l’històric Tren dels Llacs), ens ha sorprès trobar-hi un restaurant que vetlla per la tradició des de la contemporaneïtat, defensant el que aquí anomenen “Nova Cuina Pallaresa” (hi ha plats com el magnum de pollastre ecològic amb maionesa de kimchee i tonkatsu o la ventresca de truita soasada amb els seus ous). El local, senzill però agradable i amb la cuina oberta darrere una barra, està regit per un simpàtic tàndem de cuiners, la Clàudia i en Jaime, que defensen una cuina tècnica però també fresca i divertida, acostumada a canviar amb assiduïtat en construir-se al voltant del producte local de temporada. Recomanem menjar a les taules altes, arran de la barra, per veure treballar els dos xefs".

📍 Av. Madrid, 3, La Pobla de Segur

🍽 Ressenya del restaurant El Raier
 

5. El Cigró d'Or - Vilafranca del Penedès

Segons la guia Michelin, el Cigro d'Or "sorprèn pel seu emplaçament a la 2a planta del Mercat de la Carn, de manera que aquí la qualitat i la frescor de les matèries primeres estan garantides. En aquest establiment, que a més del menjador compta amb una barra on es pot menjar mentre veiem la cuina en directe, el xef Oriol Llavina defensa una cuina catalana posada al dia i que sempre busca exaltar els productes de proximitat. Entre setmana treballen molt amb dos menús (un Diari, en què pots escollir plats, i el que anomenen Menú del Cigró, més elaborat), reservant el servei a la carta per als caps de setmana. No et perdis els saborosíssims Canelons del Cigró ni l’Arròs de sípia i gamba vermella".

📍 Plaça de l'Oli, 1, Vilafranca del Penedès

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!