El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Guisat de mongetes a l'estil Le llamaban Trinidad

Comencem el menú de dissabte amb un plat internacional. 500 g de mongetes bullides, 100 g de cansalada viada a trossos, 50 g de daus de pernil serrà, 1 ceba gran en juliana, un bon raig de cervesa de fermentació alta, 1 cullerada de pebre vermell de "La Vera", 3 cullerades grans de salsa barbacoa, 6 cullerades grans de tomàquet fregit, 1 sobre de formatge parmesà, 1 o 2 bitxos, 3 alls laminats, pebre negre, oli d'oliva i sal. Amb tot aquest llistat i algunes variants que pots implementar, iniciaràs un dissabte d'allò més deliciós.

😋 Recepta de guisat de mongetes
 

Ranxet de corball, llagostins i escamarlans

Continuem amb un ranxet mariner excepcional! Els ranxets són plats fets amb ingredients i productes bàsics del mar i del camp, que tots tenien a l'abast a casa: alls, tomàquets, fruita seca, oli, vi, verdures i peixos de temporada. És una generosa varietat de plats que van des dels escabetxos fins al bull a l'all i pebre passant pels musclos a la marinera, esmarris, alls cremats, fideuades, romescos variats: sípia, pop, truita amb salsa, bacallà amb tomàquet, rossellones amb all i ceba, etc. Bon profit!

🍴 Recepta de ranxet de corball, llagostins i escamarlans
 

Menú de diumenge

Saltat de fesolets de Santa Pau amb bolets, ou i pernil

Diumenge olotí. Un plat de la cuina anomenada "volcànica", ja que incorpora un ingredient propi de la Garrotxa: el conegut fesolet de Santa Pau. No cal dir que pots fer les mil i una combinacions. Per tant, creativitat a tot gas! Com veuràs, emprem bolets de cultiu que pots trobar durant pràcticament tot l'any al supermercat.

😋 Recepta de saltat de fesolets de Santa Pau amb bolets, ou i pernil
 

Pop al forn a la murciana

Brutal, espectacular, excel·lent, nanos! De les coses més bones que he provat últimament! També he de dir-vos que m'apassiona el pop. I és que quan parlem de pop, de seguida ens ve al cap el Pop a la gallega, que ben bo està, certament. Però el pop que us presento avui no té res a envejar-li. Per descriure la recepta, en general, podríem dir que el pop ha de ser gran, mínim 3 kg i s'ha de congelar prèviament. Un cop descongelat es neteja bé i, en cru, es col·loca en una safata de forn que amanirem amb unes boles de pebre, fulles de llorer, suc de llimona o taronja i diferents vins i licors. I a partir d'aquí, coure'l fins que estigui ben tou. Us puc assegurar que si tasteu aquest pop, us guardareu la recepta i la repetireu sovint.

🍴 Recepta de pop al forn a la murciana
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!