El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Espaguetis al pesto amb camagrocs

Un dissabte al matí amb tota la calma d'un cap de setmana de descans, el pots començar elaborant uns senzills espaguetis al pesto als quals hi afegirem uns camagrocs frescos de temporada que hi aportaran carnositat, sabor i aroma, fent-los l'acompanyament ideal per la pasta. No cal dir que pots utilitzar altres tipus de pasta i de bolets. Un plat molt digne i saludable. Som-hi!

😋 Recepta d'espaguetis al pesto amb camagrocs
 

Guisat de tonyina amb patates i cloïsses

El marmitako al País Basc és un estofat de peix que es va originar a bord dels vaixells que pescaven tonyines blanques al llarg de la mar Cantàbrica. Actualment, és un menjar senzill i bonic fet amb patates, ceba i pebrots. Un plat popular per dues raons: primer, per la creixent popularitat de la cuina basca i, segon, perquè és una de les millors maneres conegudes per preparar la tonyina blanca, un peix valuós per la seva vàlua nutritiva. No l'anomenem marmitako, ja que proposem fer-lo amb tonyina vermella. És un guisat de peix molt sa i agraït. Et recomanem fer-lo una mica picant, ja que el plat guanyarà en sabor i gust.

🍴 Recepta de guisat de tonyina amb patates i cloïsses
 

Menú de diumenge

Peus de porc amb ceps

No et passa que com més peus de porc menges, més t'agraden? Per a aquest diumenge, et presentem els peus de porc amb ceps. Un plat contundent, de sabor intens. Si ja coneixes el cep sec o deshidratat pots intuir (i només intuir) quin gust ha de tenir la peculiar salsa d'aquests peus de porc. Però si realment vols gaudir-la, no et quedarà més remei que arremangar-te i posar-te a cuinar una estona.

😋 Recepta de peus de porc amb ceps
 

Pastes de poma

I, per acabar el diumenge i la setmana, un clàssic en totes les pastisseries. A més a més, si tens la crema pastissera preparada del dia anterior, les tindràs fetes en una horeta, ja que no requereixen massa elaboració. Com veuràs, fem dos tipus de pasta: la quadrada acabada amb coco ratllat i l'ovalada, que també es ven força bé. Amb una recepta força similar pots fer també un pastís de poma gran. Com tota la pastisseria, s'acaba amb una capa gelatina que aportarà protecció, humitat i brillantor, i donarà un aspecte més que apetitós a la poma. Un autèntic plaer, oi que sí?

🍴 Recepta de pastes de poma
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!