El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Salpicó de marisc

Sa i refrescant entrant per començar el cap de setmana més marítim possible. De salpicons de marisc n'hi ha tants com cuiners. Com sempre, si utilitzes productes de qualitat el bon resultat el tindràs garantit, i sobretot en aquests tipus d'elaboracions tan bàsiques. 1 pota de pop cuit, 1 llauna de musclos al natural, 4 tires de surimi, 100 g de trossos de tonyina en conserva i 8 llagostins cuits. Bon profit!

😋 Recepta de salpicó de marisc
 

Bou de mar farcit

Continuem amb un bou de mar de segon plat. El presentem de la següent manera: una part cuita amb sal i la closca (o cap) amb una salsa o puré molt interessant que t'encantarà. Hi ha moltes formes de farcir un animal d'aquests: amb ou dur, amb gambes, amb maionesa, amb sofregit de vi, amb brou de peix, etc. Fem un sofregit ben senzill que també flamejarem amb brandi. Pots afegir-hi una mica de pa ratllat per sobre, formatge i mantega i ho posen a daurar al forn.

🍴 Recepta de bou de mar farcit
 

Menú de diumenge

Pops i rovellons amb salsa d'espinacs

Ja és diumenge i no deixem de banda els plats de mar i marisc. De primer plat, la combinació del pop amb els rovellons i aquesta salsa suau, però amb caràcter, és una d'aquelles cosetes ben trobades que cal tastar. Entra pels ulls, sí, però encara està més bo quan el tastes. Com veuràs, és un plat no massa complicat de fer i el pots deixar mig preparat unes hores abans de presentar-lo, si cal. A gaudir!

😋 Recepta de pops i rovellons amb salsa d'espinacs
 

Escamarlans amb allioli suau

I acabem el cap de setmana amb aquesta forma tan senzilla de degustar un fruit del mar que ens apassiona, com les gambes i les galeres. L'acompanyem d'un allioli fet amb un gra d'all petit i, per tant, no queda gaire fort. Bon profit!

🍴 Recepta d'escamarlans amb allioli suau
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!