Jo us he volgut presentar aquesta forma tan senzilla de degustar un fruit del mar que, a mi personalment, m'apassiona, com les gambes i les galeres. L'he acompanyat d'un allioli fet amb una dent d'all petit i, per tant, no ha quedat massa fort.

Ingredients

4 escamarlans per persona (o els que vulgueu)  

allioli suau

pebre negre

sal  

Variants:

- A mi sempre m'agrada ruixar-ho tot amb oli d'oliva verge extra  

- Es poden fer els escamarlans a la planxa també

Preparació
1.
escamarlans allioli suau pas1

Avui he comprat uns escamarlans frescos a la peixateria.

2.
escamarlans allioli suau pas2

Encara són ben vius.

3.
escamarlans allioli suau pas3

Com que tenen una mida considerable els obrirem pel mig. Altrament, podeu tallar la cua amb unes tisores i mantenir el cap sencer.

4.
escamarlans allioli suau pas4

Perfecte. Podeu recollir el suquet que deixen anar i deixatar-lo després amb l'allioli.

5.
escamarlans allioli suau pas5

Salem els escamarlans...

6.
escamarlans allioli suau pas6

... i els empebrem una mica.

7.
escamarlans allioli suau pas7

Com us comentava, a mi m'agrada tirar un raig d'oli per sobre.

8.
escamarlans allioli suau pas8

I els posem a gratinar al forn, a uns 200 graus durant 10 minuts... tot i que sempre dependrà de la mida. Penseu que es fan molt ràpid.

9.
escamarlans allioli suau pas9

Aprofiteu per fer l'allioli, amb només una dent d'all petit.

10.
escamarlans allioli suau pas10

Amb batedora elèctrica els tindreu fet de seguida, però també el podeu fer amb morter si voleu.

11.
escamarlans allioli suau pas11

I els servirem ben calentons acompanyats de l'allioli suau que hem fet mentre els teníem al forn.

12.
escamarlans allioli suau pas12

Ummmm.

13.
escamarlans allioli suau pas13

Quina flaire nanos.

14.
escamarlans allioli suau pas14

Podeu sucar les cuetes directament a l'allioli.

15.
escamarlans allioli suau pas15

Bon profit!