Sa i refrescant entrant. De salpicons de marisc n'hi ha tants com cuiners. Com sempre, si utilitzeu productes de qualitat el bon resultat el tindreu garantit, i sobretot en aquests tipus d'elaboracions tan bàsiques. Espero que us agradi.

Ingredients

1 pota de pop cuit  

1 llauna musclos al natural  

4 tires de surimi (cranc)

100gr. trossos de tonyina en conserva

8 llagostins cuits

1/2 ceba dolça trinxada  

1/2 pebrot verd trinxat  

1/3 pebrot vermell trinxat

oli d'oliva verge extra

vinagre de Mòdena  

sal

Variants:

- S'hi pot posar tomàquet

- S'hi pot posar alvocat  

- Es pot acompanyar de salsa rosa i enciam

- Podeu fer servir vinagre de xerès enlloc de vinagre de Mòdena  

- Es pot utilitzar pebrot groc  

- S'hi pot afegir bacallà esqueixat

Preparació
1.
salpico marisc pas1

Preparem tots els ingredients.

2.
salpico marisc pas2

El pop ja l'he comprat cuit.

3.
salpico marisc pas3

Els musclos en conserva, però en la seva salsa... no utilitzeu musclos en escabetx.

4.
salpico marisc pas4

La ceba dolça, que no piqui massa.

5.
salpico marisc pas5

La trinxem ben petita.

6.
salpico marisc pas6

El pebrot vermell, en brunoise que diuen.

7.
salpico marisc pas7

I el verd.

8.
salpico marisc pas8

Ho passem tot a un bol o tàper per anar a la nevera.

9.
salpico marisc pas9

Hi afegim els musclos.

10.
salpico marisc pas10

Pelem els llagostins cuits...

11.
salpico marisc pas11

... ben nets... i els hi incorporem.

12.
salpico marisc pas12

Rentem bé les potes del pop (que no quedin restes de sorra) i les tallem a llesques.

13.
salpico marisc pas13

Hi afegim el pop.

14.
salpico marisc pas14

 Ara, hi posarem un rajolí de vinagre...

15.
salpico marisc pas15

... no massa, com un parell de cullerades grans.

16.
salpico marisc pas16

I oli d'oliva verge extra... en abundància.

17.
18.
salpico marisc pas18

... un polsim de pebre vermell... dolç o picant...

19.
salpico marisc pas19

... i una mica de julivert fresc picat.

20.
salpico marisc pas20

Molt bé.

21.
salpico marisc pas21

Ara ho remenem tot plegat.

22.
salpico marisc pas22

Finalment, hi col·locarem el cranc o surimi a sobre....

23.
salpico marisc pas23

... i una mica de tonyina o bonítol de bona qualitat.

24.
salpico marisc pas24

Això ho fem per evitar que el surimi i la tonyina se'ns desfacin mentre remenem el conjunt. Ho reservem a la nevera i a l'hora de servir-lo ja el tallarem.

25.
salpico marisc pas25

Emplatem el nostre salpicó de marisc.

26.
salpico marisc pas26

Que hi hagi una mica de tot. El podeu servir en plat, com a entrant individual...

27.
salpico marisc pas27

... o en plan tapa.

28.
salpico marisc pas28

Bon profit!