Les Festes de Gràcia 2023 són unes de les festes majors més importants de Barcelona. Estan reconegudes per la Creu de Sant Jordi i és una Festa d'Interès Nacional. Sobretot, les festes destaquen pel seu concurs de carrers guarnits, que cada any engalana el barri amb colors, figures, concerts i diversió. Aquest any, com és habitual, se celebraran entre el 15 i el 21 d'agost i contemplaran més de 900 activitats. A continuació et deixem el programa de la Festa Major de Gràcia 2023 perquè no et perdis cap concert ni activitat!

📅 Què veure a les Festes de Gràcia 2023 avui: programa, concerts i activitats del 17 d'agost
 

Dates de les Festes de Gràcia 2023

Començant pel principi, les Festes de Gràcia 2023 se celebren del 15 al 21 d'agost. Com hem comentat, entre aquestes dates se celebraran més de 900 activitats, on s'inclouen concerts i els carrers guarnits, entre d'altres.

cartell festes gracia 2023

Cartell Festes de Gracia 2023, creat per Gina Pont

Pregó de la Festa Major de Gràcia 2023

Aquest any, el pregó de la Festa Major de Gràcia 2023 serà llegit el 14 d'agost a les 19 hores. Els pregoners seran Andrea Porta i Àlex Cano. Andrea Porta és l'excapitana de l'equip femení del CE Europa, on va jugar durant 10 temporades. Àlex Cano és l'actual capità del equip masculí del CE Europa, on porta ja 15 temporades.

🗣️ Qui són els pregoners de la Festa Major de Gràcia 2023?
 

Programa de les Festes de Gràcia 2023 en PDF

Pots consultar el programa complet de les Festes de Gràcia 2023 a l'app FMGràcia360, disponible tant per Android com per Apple

DILLUNS 14 D’AGOST

 • 17.30 h – La passada del pregó – Des de la plaça de la Virreina fins a la plaça de la Vila de Gràcia, amb les Colles de Cultura Popular de Gràcia, autoritats i pregoners.
 • 18.30 h – Tabals i gralles d’inici de festa – A la plaça de la Vila de Gràcia,
 • 19 h – Pregó de la Festa Major – A càrrec d’Àlex Cano i Andrea Porta, capitans del CE Europa. Hi haurà servei de llengua de signes i emissió en freqüència modulada. Tot seguit, Ball d’honor a les Pregoneres. A la plaça de la Vila.
 • 20 h – Assaig dels Castellers de la Vila de Gràcia – A la plaça de la Vila.


DIMARTS 15 D’AGOST

 • 8 h – Matinades de gralles i tabalers – Amb els músics de l’Àliga, Gegants, Bastoners i Castellers de la Vila de Gràcia.
 • 8.30 h – Matinades de foc – Des de la plaça de la Revolució fins a la plaça de la Vila, amb els Trabucaires de Gràcia, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de Gràcia, Diabòlica de Gràcia, Malèfica del Coll i el Gaudiamus.
 • 10 h – Seguici d’autoritats – Acompanyament de les Colles de Cultura Popular de Gràcia a les autoritats a la Missa de Festa Major. Des de la plaça de la Vila fins a la parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia.
 • 10.30 h – Missa de Festa Major – A la parròquia de Santa Maria de Jesús de Gràcia. Amb el ball dels Gegants, el pilar dels Castellers i el ball de l’Àliga de Gràcia. Tot seguit, actuació a la porta de la parròquia dels Trabucaires i Bastoners de Gràcia.
 • 12.15 h – Matí de Festa Major – A la plaça de la Vila, amb les Colles de Cultura Popular de Gràcia i l’estrena del Bou de Gràcia.
 • 18.15 h – XXIV Cercavila de Cultura Popular – Des de la cruïlla del carrer Gran de Gràcia amb Santa Àgata fins a la plaça de la Vila de Gràcia. Amb Kabum, Federació de les Colles de Sant Medir, Trabucaires de Gràcia, Trabucaires de Sant Andreu de Palomar, Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet, Trabucaires de Sant Antoni, Escamot de la Santíssima Trinitat, Àliga de Gràcia, Lleó de Gràcia, Bou de Gràcia, Gegants de Gràcia, Capgrossos de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Gegantó Torres, Bastoners de Gràcia, Colla Jove de Bastoners de Sitges, Castellers de la Vila de Gràcia, Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, La Vella de Gràcia, Atzeries de la Vella, Drac de Gràcia, La Diabòlica de Gràcia, Diables de Terrassa, La Malèfica del Coll, Gaudiamus el Drac del Coll.

DIMECRES 16 D’AGOST

 • 10.30 h – Cercavila de Sant Roc – Des de la plaça de la Vila fins al carrer de la Llibertat. Amb Trabucaires de Gràcia, l’Àliga, Lleó, Bou de Gràcia, Gegants de Gràcia, Gegantons de la Fundació, Gegantó Torres, Bastoners de Gràcia i Castellers de la Vila de Gràcia.
 • 11 h – Homenatge a Sant Roc – A la capelleta situada a la cantonada del carrer de la Llibertat amb Fraternitat. Pilar d’ofrena floral i ball de les colles de cultura popular participants.
 • 12 h – Tornada en cercavila – Fins a la plaça de la Vila.
 • Tot seguit, Tornada al Niu, de l’Àliga, el Lleó i el Bou de Gràcia, des de la plaça de la Vila fins a la plaça de la Virreina.
 • Retorn a Sant Felip Neri, dels Gegants de Gràcia. Des de la plaça de la Vila fins a l’Oratori de Sant Felip Neri, al carrer del Sol, 8. En finalitzar, s’inaugurarà l’exposició de La Convidada, amb els Gegants nous de Molins de Rei. Horari: Dimecres 16 de 17 a 20.30 h. Dijous 17 i divendres 18 d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h.
 • 18.30 h – Reconeixement als carrers guarnits – A la sala d’actes de la seu del districte de Gràcia.

DIJOUS 17 D’AGOST 

 • 18 h – Lliurament de Premis del Concurs de Carrers Guarnits – A la plaça de la Vila de Gràcia (en cas de pluja a l’Escola Jujol).

DIVENDRES 18 D’AGOST

 • 11 h – Passejada de Gegantons – Recorregut: Carrer del Sol, Montseny, Torrent de l’Olla, Vallfogona, Verdi, Robí, Verntallat, plaça del Nord, Martí, Massens, Providència, plaça Rovira i Trias, Joan Blanques, Encarnació, Montmany, Sant Lluís, Joan Blanques, Ramón y Cajal, Torrijos, Terol, Ros de Olano, Sol.
 • 20 h – Baixada del Pilar Caminat – Des de la plaça del Sol fins a la plaça de la Vila, amb els Castellers de la Vila de Gràcia.
 • 20.30 h – Diada Castellera de Vigílies – Mike Lane – A la plaça de la Vila amb els Castellers de la Vila de Gràcia.

DISSABTE 19 D’AGOST

La Convidada dels Gegants de Gràcia

 • 10.30 h – Plantada de gegants a la plaça de la Vila.
 • 10.45 h – Recepció institucionals dels Gegants nous de Molins de Rei, la colla convidada.
 • 11 h – Mostra de balls i cercavila fins a l’Oratori de Sant Felip Neri. Recorregut: plaça de la Vila de Gràcia, Mariana Pineda, Xiquets de Valls, pl. del Sol, Ros de Olano i Sol.
 • 18 h – Cercavila pels carrers de Gràcia. Recorregut: plaça de la Revolució, Mare de Déu dels Desemparats, Travessera de Gràcia, Torrijos, Terol, Verdi, Astúries i plaça de la Virreina.

18 h – Diada Castellera de Festa Major – Amb la Colla Joves Xiquets de Valls, Xiquets de Reus i Castelleres de la Vila de Gràcia.

DIUMENGE 20 D’AGOST

 • 18.30 h – Tabalada infernal – Amb els grups de tabalers de les colles de Malsons de la Vella, Escuats de la Malèfica del Coll, Vella de Gràcia, Diabòlica de Gràcia i la Malèfica del Coll, des de La Violeta fins a la plaça de la Vila.
 • 19.30 h – Versots – A la plaça de la Vila.

DILLUNS 21 D’AGOST

 • 18.30 h – Toca Dormir – Final de festa amb els Gegants de Gràcia. Recorregut: plaça de la Virreina, carrer d’Astúries, Verdi, Terol, Torrijos, Puigmartí, Penedès, Martínez de la Rosa, Canó, plaça del Sol, Ros de Olano i Sol.
 • 19.15 h – Tabalada infantil – Des del carrer de Maspons fins Gran de Gràcia amb la Travessera de Gràcia.
 • 19.45 h – Correfoc infantil – Des del carrer de Gran de Gràcia amb la Travessera de Gràcia fins a la plaça de la Vila.
 • 21.15 h –  Tabalada adulta – Des del carrer de Ros de  Olano fins a la plaça de la Vila.
 • 22 h – Correfoc de Festa Major – Amb la Vella de Gràcia, Ball de diables de Mataró, l’Àtzeries de la Vella, Godra de Caldes de Montbui, Drac de Gràcia, Drac de Sarrià, la Diabòlica de Gràcia, Diables d’Altafulla, Malèfica del Coll,  Diablesses i diables de Sarrià, Gaudiamus el Drac del Coll i Lo Dràcom de Riudoms. Recorregut: plaça de la Vila, Sant Domènec, Sant Pere Màrtir, Pere Serafí, Ros de Olano, Torrent de l’Olla, de l’Or, Torrijos, Travessera de Gràcia, Torrent de l’Olla, Diluvi i plaça de la Vila.
 • 0.00 h – Lluïments finals – A la plaça de la Vila.

Tots els carrers guarnits de Gràcia 2023

Fins a 23 carrers i places es guarniran del 15 al 21 d'agost per a la Festa Major de Gràcia 2023. Aquest concurs de carrers guarnits és una competició on es competeix per a aconseguir tenir el millor decorat i emportar-se el primer premi. Aquest any, s'homenejaran els carrers de Mozart i Verdi amb dues plaques que s'inauguraren el 16 d'agost. Aquí tens la llista completa de carrers guarnits participants i les seves temàtiques.

 1. Carrer Berga - Collita 2023: És una recreació d'una vinya amb un celler
 2. Carrer Ciudad Real - Oasi de Pau: Simularà un campament sahrauí
 3. Carrer Fraternitat de Baix - Nadal: Les seves guarnicions tindran elements representatius de les festes de nadal. 
 4. Carrer Fraternitat de Dalt - Fratern d'OZ: Amb aquest nom adaptat en el del propi carrer, s'han inspirat en la pel·lícula Mag d'OZ. 
 5. Carrer Jesús - Selva'm: Aquest carrer guarnit serà una reivindicació contra el canvi climàtic a la Selva. 
 6. Carrer Joan Blanques de Baix - Abracadabra!: Representarà un teatre de màgia.
 7. Carrer Joan Blanques de Baix de Tot - Tocats del bolet: Decoració de bolets
 8. Carrer La Perla - Perlagueram: Amb un joc de paraules amb el nom del carrer, es recrearan les clavegueres de la ciutat.
 9. Carrer Llibertat - Rapa Nui: homenatge a la cultura Rapa Nui de la Polinèsia i l'illa de Pasqua.
 10. Carrer Lluís Vives - Minions: homenatge a aquests petits éssers grocs de les pel·lícules dels Minions
 11. Carrer Mozart - Mozartland: També amb un joc de lletres per a crear el títol, estarà inspirat en Alícia al País de les Meravelles.
 12. Carrer Perill - Insectes en Perill: Tota mena d'insectes guarniran aquest carrer per Gràcia 2023.
 13. Plaça Poble Gitano - El vaixell de paper: Està inspirat en el poema d'Ausiàs March "Veles e vents"
 14. Plaça Vila de Gràcia - Qualsevol nit pot sortir el sol: Inspirat en els personatges de la cançó de Jaume Sisa.
 15. Plaça del Nord - A l’estiu tota cuca viu: Es representarà la vitalitat i alegria de les persones, animals i natura durant l'estiu. 
 16. Plaça Rovira i Trias - Alis volat propiis​: aquest carrer guarnit estarà ple de papallones amb ganes de sortir de les gàbies per a aconseguir la llibertat.
 17. Placeta Sant Miquel i Rodalies - Teatret d’ombres. Companyia La
  Placeta:
  Representació de companyies de teatre d'ombres i putxinel·lis. 
 18. Carrer Progrés - Formigues: homenatge a la pel·lícula "Bitxos" de Pixar i Disney. 
 19. Carrer Providència - Provi S.A: Homenatge a la pel·lícula Monstres S.A de Pixar i Disney.
 20. Carrer Puigmartí - Natura Viva: aquest carrer guarnit de Gràcia 2023 representarà la força de la naturalesa i com s'imposa per sobre dels humans. 
 21. Carrer Tordera - Tordernisme: Homenatge al Modernisme Català
 22. Carrer Travessia Sant Antoni - Travessia de New Orleans: Carrer guarnit inspirat en New Orleans, la ciutat de Mississipí
 23. Carrer Verdi del Mig - El flautista d'Hamelín: Inspirat en el famós compte dels Germans Grimm.

🎊 Carrers guarnits de Gràcia 2023: Els 23 espais per la Festa Major
 

Mapa de carrers Guarnits de Gràcia 2023

Aquí tens el mapa amb tots els carrers guarnits d'aquest 2023 i les seves temàtiques.

mapa carrers guarnits gracia
mapa carrers guarnits gracia

Concerts de les Festes de Gràcia 2023

A poc a poc s'han anat revelant les actuacions i concerts que tindran lloc a les Festes de Gràcia 2023. A continuació, et deixem un article on hem recollit una primera idea dels concerts que hi haurà entre el 15 i el 21 d'agost, però tot tenint en compte que el programa oficial del 2023 encara no s'ha fet public. 

🎶 Concerts Festes de Gràcia 2023: artistes, escenaris i actuacions
 

Dimarts,15 d'agost

 • 22.30 h La Plaça del Folk: Fetus
 • 00 h PD Ros (La Plaça del Sol) 

Dimecres 16 d'agost

 • 19 h: Espectacle per a tots els públics AMBAUKA, Peti qui peti!
 • 22.35 h La Plaça del Folk: Kabum
 • 23:00 h Balkan Paradise Orchestra (La Plaça del Sol)  

Dijous 17 d'agost

 • 19 h: Taller de danses amb Joan Codina
 • 21.15 La Plaça del Folk: Kabum
 • 21:30 h Els Elements
 • 23:15 h Kabum
 • 23:20 h Ball folk La Portàtil FM (La Plaça del Sol)

Divendres 18 d'agost

 • 12 h: Espectacle per a tots els públics LANDRY, Atreveix-te
 • 19 h: Taller de rumba i palmes a càrrec d’Arrels de Gràcia
 • 20 h. Festigàbal: Monteperdido + Renaldo & Clara + Llum + Balma (Jardins de la Sedeta)
 • 21.45 La Plaça del Folk: Kabum
 • 22:00 h Arrels de Gràcia, La rumba de Barcelona
 • 23:45 h Kabum
 • 00:00 h PD House Aborigen (La Plaça del Sol) 

Dissabte 19 d'agost

 • 19 h: Espectacle per a tots els públics FOLKIDS
 • 20 h Festigàbal: Neisha + Pantrocrator  + Hologramma + Mainline Magic Orchestra + DJ Coco (Jardins de la Sedeta)
 • 22 h La Plaça del Folk: La Troupe
 • 00:00 h PD Mussol (La Plaça del Sol)

Diumenge 20 d'agost

 • 21.45 h La Plaça del Folk: Kabum
 • 22:00 h Tesa i Jonatan Penalba
 • 23:45 h Kabum
 • 00:00 h PD Catcallis (La Plaça del Sol)

Dilluns 21 d'agost

 • 20 h La Plaça del Folk: Namorala Pandereteiras
 • 22:00 h Zesc
 • 23:30h Quatrevents ball de Gralles (La Plaça del Sol)

Activitats infantils i familiars Festes de Gràcia 2023

En total, s'han programat més de 900 activitats pels set dies de festa als diferents carrers i places, i tal com va passar al 2022, es preveu que totes es puguin realitzar amb total normalitat. En alguns casos, els concerts es poden allargar fins ben entrada la matinada de l'endemà. Les Festes tindran el seu punt d'inici a la tarda del dilluns 14 a partir de les 19 hores amb la lectura del pregó d'Andrea Porta i Àlex Cano, figures rellevants del CE Europa

🎉 Activitats destacades de les Festes de Gràcia 2023
 

Com arribar a les Festes de Gràcia 2023

No saps com arribar a les Festes de Gràcia 2023? No et preocupis perquè et donarem un cop de mà sobre això. En cas que vulguis arribar amb metro, pots agafar l'L3 (Diagonal, Fontana), l'L4 (Verdaguer, Joanic) o l'L5 (Diagonal, Verdaguer). Si vols agafar els trens dels FGC, la teva parada és Gràcia. Finalment, amb bus tens línies de TMB com 7, 22, 24, 39, 114, H6, D40, V15, V17... Et deixem més informació en el següent article.

🚃 Com arribar a les Festes de Gràcia 2023 de Barcelona en transport públic?
 

Aquests són els carrers tallats per les Festes de Gràcia 2023