El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 2 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació de plats esfereïdors per donar gust al tancament de la setmana. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú de dissabte

Mongetes saltades amb botifarra esparracada, espinacs i bolets

Comencem la jornada de reflexió electoral amb unes mongetes saltades increïbles. En una paella amb un raig d’oli, posem els bolets nets i tallats. Els coem a foc viu amb all i julivert picat, durant uns minuts. Traiem la pell de la botifarra i l’esparraquem de qualsevol manera. L’afegim a la paella amb els bolets. Afegim les mongetes blanques ben colades i sacsegem perquè quedin enrossides per fora. Afegim mig got de vi blanc i deixem que evapori l’alcohol. Salpebrem. Per acabar, afegim els espinacs frescos i tendres a la paella i quan cedeixin, retirem i emplatem ràpidament. Bon profit!

😋 Recepta de mongetes saltades amb botifarra esparracada, espinacs i bolets
 

Pollastre farcit de festucs, prunes i moniato

Una recepta especialment de Nadal, però que a tots ens agrada cuinar durant tot l'any. Per fer aquest pollastre farcit necessitarem 2 pits de pollastre filetejats, 20 g de festucs, 20 g de prunes seques i 200 g de carabassa. I per a la salsa de piquillos, hem de tenir un pot de tires de piquillos en conserva, un gra d’all, un raig de vi blanc i 200 ml de nata líquida. A gaudir!

🍴 Recepta de pollastre farcit de festucs, prunes i moniato
 

Menú de diumenge

Risotto d’espinacs

De risottos, n'hi ha moltes varietats. En aquest cas, una versió més clàssica, però igual de boníssima: d'espàrrecs i espinacs. Necessitem 600 g d’arròs 8', 50 g de mantega, 120 g de sofregit de ceba, 1 litre de brou de pollastre, 1 manat d’espàrrecs verds, 300 g de bolets cuits i 100 g de formatge parmesà ratllat. A cuinar i a xalar!

😋 Recepta de risotto d’espinacs
 

Llom sencer amb verdures

I per acabar el dinar de diumenge, un excel·lent llom sencer amb verdures. Fem la salsa barrejant tots els ingredients i ratllant l’all. Untem el llom amb oli d’oliva i l’assaonem bé amb pebre vermell dolç, sal i pebre. A una safata posem els moniatos tallats a trossos grans, ceba filetejada, una poma tallada a llunes, el vi blanc, un raig d’oli i romaní. A sobre hi posem una reixa i hi disposem el llom, el posem al forn durant cinc minuts a 200 °C. Ara posem una bona quantitat de salsa i l’enfornem a 180 °C durant 15 minuts. El girem i hi afegim més salsa. Tornem a coure 15 minuts a 180 °C. Tallem i servim amb les verdures. Bon profit!

🍴 Recepta de llom sencer amb verdures
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!